Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

szerintem semmi köze nincs a 48as mérethez. 54es felsõcsõvel nem csinálnak ilyen kicsi vázat. ha valóban 48as lenne akkor kb 51cm körül lenne a felsõcsõ. ez így inkább 53-54es méretû váz.

a Coppi-d nem 53/54-es? kb ua magassághoz?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
szerintem semmi köze nincs a 48as mérethez. 54es felsõcsõvel nem csinálnak ilyen kicsi vázat. ha valóban 48as lenne akkor kb 51cm körül lenne a felsõcsõ. ez így inkább 53-54es méretû váz.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Kicsit hosszúnak érzem az outi vázamat. 170 cm vagyok, a vázam méretei: üléscsõ CC: 48 cm, CT: 54 cm, felsõcsõ CC: 54 cm. Nem slopingos váz. Elvileg ez nekem való méret, a vázmagasság kb. rendben, a nyereg koppra elõl van (a térdem így van kb a pedálközép felett), de az "alkar teszten" (könyök a nyeregcsúcson, alkar vízszintes), még hiányzik 2cm hogy érintsem a kormányt. Érzésre is túl kifeszítve érzem magam a bicón.
Eleve rövid (90-es) stucni van gyárilag a bringán, arra gondoltam kipróbálok egy 70-est helyette.
Jó ötlet? Mennyire lehet megérezni 2cm "rövidülést"?

Kifejezetten országútira valót nem találtam ebben a méretben (normális áron), csak montisat, pl ezt: -- Bikemarket.hu -- Syncros*FL fekete stucni

A nyeregvázcsõ C-C és C-T között kicsit soknak tûnik az a 6cm különbség. Hülye kérdés, de biztos 48-as a váz?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Köszönöm tippet (stp-nek is), na ez tényleg precízebb... ez jött ki:

The Competitive Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 48.2 - 48.7
Seat tube range c-t: 49.7 - 50.2
Top tube length: 53.0 - 53.4
Stem Length: 10.6 - 11.2
BB-Saddle Position: 63.6 - 65.6
Saddle-Handlebar: 50.2 - 50.8
Saddle Setback: 2.7 - 3.1

The Eddy Fit (cm)
Seat tube range c-c: 49.4 - 49.9
Seat tube range c-t: 50.9 - 51.4
Stem Length: 9.5 - 10.1
BB-Saddle Position: 62.8 - 64.8
Saddle-Handlebar: 51.0 - 51.6
Saddle Setback: 3.9 - 4.3

The French Fit (cm)
Seat tube range c-c: 51.1 - 51.6
Seat tube range c-t: 52.6 - 53.1
Top tube length: 54.2 - 54.6
Stem Length: 9.7 - 10.3
BB-Saddle Position: 61.1 - 63.1
Saddle-Handlebar: 52.7 - 53.3
Saddle Setback: 3.4 - 3.8

Ezek alapján (ha a competetitive-t nézem nagyképûen) akkor pont jó a vázam :) a 48 cm pont stimmel, a felsõcsõm 1 cm hosszabb, de stucnim 1cm-el rövidebb.

ebben a kalkulátorban (is) az a lényeg hogy ne egyedül mérd a cuccokat, hanem kérj meg valakit, aki segít.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Szerintem is nagy a vázad. Csináld meg a mérést a kalkulátorral, utána okosabbak leszünk.

Köszönöm tippet (stp-nek is), na ez tényleg precízebb... ez jött ki:

The Competitive Fit (cm)
Seat tube range c-c: 48.2 - 48.7
Seat tube range c-t: 49.7 - 50.2
Stem Length: 10.6 - 11.2
BB-Saddle Position: 63.6 - 65.6
Saddle-Handlebar: 50.2 - 50.8
Saddle Setback: 2.7 - 3.1

The Eddy Fit (cm)
Seat tube range c-c: 49.4 - 49.9
Seat tube range c-t: 50.9 - 51.4
Stem Length: 9.5 - 10.1
BB-Saddle Position: 62.8 - 64.8
Saddle-Handlebar: 51.0 - 51.6
Saddle Setback: 3.9 - 4.3

The French Fit (cm)
Seat tube range c-c: 51.1 - 51.6
Seat tube range c-t: 52.6 - 53.1
Top tube length: 54.2 - 54.6
Stem Length: 9.7 - 10.3
BB-Saddle Position: 61.1 - 63.1
Saddle-Handlebar: 52.7 - 53.3
Saddle Setback: 3.4 - 3.8

Ezek alapján (ha a competetitive-t nézem nagyképûen) akkor pont jó a vázam :) a 48 cm pont stimmel, a felsõcsõm 1 cm hosszabb, de stucnim 1cm-el rövidebb.

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok!

Polár pro trainer 5 súgójának fordításában , esetleg a szoftver magyarításában kérnék segítséget.

Köszönöm

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Országút: Csak tavaly nyár óta :)
Méret: pl. ez alapján gondolom: Kerékpár mérettáblázat - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
A magasságom (170cm) és az lábközép magasság (kb 74-75 cm) is 48-as vázméret méret adódik. Mondjuk az nem egyértelmû, ott mit értenek vázméret alatt. Szerinted az én méreteimhez nagy ez a váz? Én jelen beállításokkal is együtt tudnék élni, csak valami azt súgja kicsit rövidebb nyereg-kormány táv komfortosabb lenne, ezért is csináltam meg az alkaros "mérést" és meglepõdtem. Tapasztaltabb edzõtársaim nem látták nagynak a vázat mikor rajta ültem.
Montiban amúgy a 17"-esem van és az tökéletes.

Szerintem is nagy a vázad. Csináld meg a mérést a kalkulátorral, utána okosabbak leszünk.

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Fit Calculator - Competitive Cyclist

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ettõl féltem, hogy ezt mondjátok....:(
Vázcsere sajnos most nem opció, de egy rövidebb stucnit kipróbálok.
Amúgy tudsz ajánlani valami precízebb kalkulátort? Látatlanban 2 cm kisebb vázat gondolnék magamnak mint a mostani.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
nagy neked az a a váz.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Országút: Csak tavaly nyár óta :)
Méret: pl. ez alapján gondolom: Kerékpár mérettáblázat - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
A magasságom (170cm) és az lábközép magasság (kb 74-75 cm) is 48-as vázméret méret adódik. Mondjuk az nem egyértelmû, ott mit értenek vázméret alatt. Szerinted az én méreteimhez nagy ez a váz? Én jelen beállításokkal is együtt tudnék élni, csak valami azt súgja kicsit rövidebb nyereg-kormány táv komfortosabb lenne, ezért is csináltam meg az alkaros "mérést" és meglepõdtem. Tapasztaltabb edzõtársaim nem látták nagynak a vázat mikor rajta ültem.
Montiban amúgy a 17"-esem van és az tökéletes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kicsit hosszúnak érzem az outi vázamat. 170 cm vagyok, a vázam méretei: üléscsõ CC: 48 cm, CT: 54 cm, felsõcsõ CC: 54 cm. Nem slopingos váz. Elvileg ez nekem való méret, a vázmagasság kb. rendben, a nyereg koppra elõl van (a térdem így van kb a pedálközép felett), de az "alkar teszten" (könyök a nyeregcsúcson, alkar vízszintes), még hiányzik 2cm hogy érintsem a kormányt. Érzésre is túl kifeszítve érzem magam a bicón.
Eleve rövid (90-es) stucni van gyárilag a bringán, arra gondoltam kipróbálok egy 70-est helyette.

Mi alapján gondolod, hogy ez a neked való méret? És mióta országútizol?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Fú, ezt nem ismertem, ez tetszik is, köszi! Van magyar forgalmazója, vagy érdemesebb kintrõl?

Vadász utcai (Kerékvár?) bolttal próbálkozz.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Crud

Fú, ezt nem ismertem, ez tetszik is, köszi! Van magyar forgalmazója, vagy érdemesebb kintrõl?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Kifejezetten országútira valót nem találtam ebben a méretben (normális áron), csak montisat, pl ezt: -- Bikemarket.hu -- Syncros*FL fekete stucni

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
a képek. [IMG][IMG]http://kep.psharing.com/525653.t.jpg[/IMG]

[/IMG][IMG]http://kep.psharing.com/525654.t.jpg[/IMG]

az 1ik a kivágott láncvilla belülrõl. jól látszanak a horpadások.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Van valami könnyen le és felszerelhetõ sárvédõ, aminek van értelme is outira? Amit tényleg csak hip-hop fel tudok rakni, ha esõ van egyébként meg nem... :D

Crud

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Van valami könnyen le és felszerelhetõ sárvédõ, aminek van értelme is outira? Amit tényleg csak hip-hop fel tudok rakni, ha esõ van egyébként meg nem... :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts
kész a vázam. Pajti bácsi kicserélte a láncvillákat nekem. 10000 huf lett. ma megfújom 1 kicsit festék spray-al. holnap meg összedobom a vázat. 1817 gramm lett,szval vlmi vastagabb falu csövek kerültek beépítésre,de még így is jó súlyban maradt. majd tolok föl képeket késõbb. most,h csak 1 kis alapozó van a csapágyház környékén látszik a márkája a muffnak. Luongo feliratot lehet látni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

És akkor most mi van a bodygeometry-s betéteddel? végeredményben nem vált be? Milyen méretû?

Miért is raktál alátéteket a stopli alá?

A BG betétek már nem férnek be kényelmesen a talpbetét alá, viszont amíg használtam õket, éreztem a jótékony hatásukat. Ez is egy bevett módszer, a Specialized-nak is van ilyenje, az eredeti azt hiszem a Lemond LeWedge.