szerintem semmi köze nincs a 48as mérethez. 54es felsõcsõvel nem csinálnak ilyen kicsi vázat. ha valóban 48as lenne akkor kb 51cm körül lenne a felsõcsõ. ez így inkább 53-54es méretû váz.
a Coppi-d nem 53/54-es? kb ua magassághoz?
szerintem semmi köze nincs a 48as mérethez. 54es felsõcsõvel nem csinálnak ilyen kicsi vázat. ha valóban 48as lenne akkor kb 51cm körül lenne a felsõcsõ. ez így inkább 53-54es méretû váz.
Kicsit hosszúnak érzem az outi vázamat. 170 cm vagyok, a vázam méretei: üléscsõ CC: 48 cm, CT: 54 cm, felsõcsõ CC: 54 cm. Nem slopingos váz. Elvileg ez nekem való méret, a vázmagasság kb. rendben, a nyereg koppra elõl van (a térdem így van kb a pedálközép felett), de az "alkar teszten" (könyök a nyeregcsúcson, alkar vízszintes), még hiányzik 2cm hogy érintsem a kormányt. Érzésre is túl kifeszítve érzem magam a bicón.
Eleve rövid (90-es) stucni van gyárilag a bringán, arra gondoltam kipróbálok egy 70-est helyette.
Jó ötlet? Mennyire lehet megérezni 2cm "rövidülést"?
Kifejezetten országútira valót nem találtam ebben a méretben (normális áron), csak montisat, pl ezt: -- Bikemarket.hu -- Syncros*FL fekete stucni
Köszönöm tippet (stp-nek is), na ez tényleg precízebb... ez jött ki:
The Competitive Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 48.2 - 48.7
Seat tube range c-t: 49.7 - 50.2
Top tube length: 53.0 - 53.4
Stem Length: 10.6 - 11.2
BB-Saddle Position: 63.6 - 65.6
Saddle-Handlebar: 50.2 - 50.8
Saddle Setback: 2.7 - 3.1
The Eddy Fit (cm)
Seat tube range c-c: 49.4 - 49.9
Seat tube range c-t: 50.9 - 51.4
Top tube length: 53.0 - 53.4
Stem Length: 9.5 - 10.1
BB-Saddle Position: 62.8 - 64.8
Saddle-Handlebar: 51.0 - 51.6
Saddle Setback: 3.9 - 4.3
The French Fit (cm)
Seat tube range c-c: 51.1 - 51.6
Seat tube range c-t: 52.6 - 53.1
Top tube length: 54.2 - 54.6
Stem Length: 9.7 - 10.3
BB-Saddle Position: 61.1 - 63.1
Saddle-Handlebar: 52.7 - 53.3
Saddle Setback: 3.4 - 3.8
Ezek alapján (ha a competetitive-t nézem nagyképûen) akkor pont jó a vázama 48 cm pont stimmel, a felsõcsõm 1 cm hosszabb, de stucnim 1cm-el rövidebb.
Szerintem is nagy a vázad. Csináld meg a mérést a kalkulátorral, utána okosabbak leszünk.
Országút: Csak tavaly nyár óta
Méret: pl. ez alapján gondolom: Kerékpár mérettáblázat - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
A magasságom (170cm) és az lábközép magasság (kb 74-75 cm) is 48-as vázméret méret adódik. Mondjuk az nem egyértelmû, ott mit értenek vázméret alatt. Szerinted az én méreteimhez nagy ez a váz? Én jelen beállításokkal is együtt tudnék élni, csak valami azt súgja kicsit rövidebb nyereg-kormány táv komfortosabb lenne, ezért is csináltam meg az alkaros "mérést" és meglepõdtem. Tapasztaltabb edzõtársaim nem látták nagynak a vázat mikor rajta ültem.
Montiban amúgy a 17"-esem van és az tökéletes.
A sebesség mindent megold.
Kicsit hosszúnak érzem az outi vázamat. 170 cm vagyok, a vázam méretei: üléscsõ CC: 48 cm, CT: 54 cm, felsõcsõ CC: 54 cm. Nem slopingos váz. Elvileg ez nekem való méret, a vázmagasság kb. rendben, a nyereg koppra elõl van (a térdem így van kb a pedálközép felett), de az "alkar teszten" (könyök a nyeregcsúcson, alkar vízszintes), még hiányzik 2cm hogy érintsem a kormányt. Érzésre is túl kifeszítve érzem magam a bicón.
Eleve rövid (90-es) stucni van gyárilag a bringán, arra gondoltam kipróbálok egy 70-est helyette.
Jó ötlet? Mennyire lehet megérezni 2cm "rövidülést"?
A sebesség mindent megold.
Fú, ezt nem ismertem, ez tetszik is, köszi! Van magyar forgalmazója, vagy érdemesebb kintrõl?
Van valami könnyen le és felszerelhetõ sárvédõ, aminek van értelme is outira? Amit tényleg csak hip-hop fel tudok rakni, ha esõ van egyébként meg nem...
És akkor most mi van a bodygeometry-s betéteddel? végeredményben nem vált be? Milyen méretû?
Miért is raktál alátéteket a stopli alá?