Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts
Cannondale Unveils 2012 SuperSix Evo Road Bike – 695g Frame!
Universal Sports offers up live Giro d'Italia coverage on tv web

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem se gaz leirni hogy milyen bringa. itt nagyon kevesen mennek fullkarbon D-A szettes csodakkal. de ha egyszer 1400gramm villaval aztan meg 2 kilo akkor ebbol tenyleg bohozat lesz.

amugy egy jo kerekszett barmilyen bringa szinvonalat emeli. Ha van teszemazt 50ezred egy szett kerekre akkor ne 30ert vegyel, hanem 50ert es akkor lehet nem fog kilogni a sorbol ha kesobb vazat cserelsz valami komolyabbra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

ez kezd bohózattá válni :( legközelebb jobban összeszedem a gondolataimat, mielõtt írok.

alumínium váz, alu nyakas karbon villával. tömege 2kg körül van (grammra pontos adattal nem tudok szolgálni). ez így már középkategória? :)

waze szopatsz minket? :-) nem szégyen a mali ironman, altrixmatrix, merida 880 vázszett

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
ez kezd bohózattá válni :( legközelebb jobban összeszedem a gondolataimat, mielõtt írok.

alumínium váz, alu nyakas karbon villával. tömege 2kg körül van (grammra pontos adattal nem tudok szolgálni). ez így már középkategória? :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Szeretnék én is ilyen középkategóriás aluvázat...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Kevesebb, mint 1400 gramm villával és középkategóriás alu váz... ha te mondod.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

szerintetek mi az az összeghatár, amiért érdemes kereket venni egy alumínium vázas országútiba? ez a komplett ára, ami egy pár Mavic Aksium-ot foglal magába. nincs egy éves sem a bringa, csak a véleményetek érdekel. márkát és típust szándékosan nem írok, hogy ne zavarjon össze senkit :)

A Fulcrumoknak szerintem egész jó ár/érték/súly arányuk van. Pl. a Racing 5-ot már megkaphatod 44.000-ért, és E/H 775/985 g. Bár attól is függ, mire szeretnéd: edzõkeréknek, vagy versenyre?

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
ott benne volt az ár :) így tényleg nincs értelme. 300.000 volt kb. pontosítani nem szeretném, teljesen alumínium, ebbõl az anyagból középkategória. volt, akinek sikerült így is megválaszolni :)

update: a váz súlya villával együtt kevesebb, mint 1400gr. pontos adatot nem tudok :/

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Fehér trabi rulZ!! :D

Nyáron kis karbantartás jelleggel, ha meglesz szerszámkészletem amúgy sztem szétkapom és kitisztítom ahol lehet a bringám, kíváncsi leszek, hogy a váz mennyit nyom. Mondjuk a bringám maga is kicsit 'soknak' tûnik. Szerintem 10 felett van jelenleg. Az a baj nincs itthon csak konyhai mérleg, ami max 4,5 kilót visz. >.<

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Igen, az aluváz kb ugyanolyan kategória, mint a piros autó. :D

Volt egy osztálytársam, akinek az apja megkérdezte az anyját, hogy "Drágám, milyen kocsit szeretnél?", mire a nõ "Fehéret." :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, az aluváz kb ugyanolyan kategória, mint a piros autó. :D

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Na ja, azt legalább nem ártott volna leírni, milyen is az az aluváz. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

szerintetek mi az az összeghatár, amiért érdemes kereket venni egy alumínium vázas országútiba? ez a komplett ára, ami egy pár Mavic Aksium-ot foglal magába. nincs egy éves sem a bringa, csak a véleményetek érdekel. márkát és típust szándékosan nem írok, hogy ne zavarjon össze senkit :)

Az elsõ mondaton kívûl, én ebbõl semmit nem értek. Aluminínium vázas bringából meg van nagyon drága is, meg nevenincs vacak is.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Bringa eredeti árától is függ, meg magától az aluváz súlyától/minõségétõl. Én kerék szettem 35-40 között lesz, ami egy Camap Khamsin + 9-es Campa sort takar majd, de ez még odébb lesz. Nekem is aluvázam van. Szerintem meg ennyit ér ilyenre fordítani. 35 körül.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

pumukli2

pumukli2

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Lehet elnéztem valamit, akkor bocsánat...miben különbözik a 6700-hoz való a 6500-hoz valótól? Mindkettõ 130-as nem?

Nem olcsó de van legalább...ha esetleg még aktuális, bár látom már találtál...
BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Nabakker... Shimano DI2 wireless???

google translate:
Google Translate

Pár napja az Újdonságokban írtam (kb. ugyanezt):
Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok - Drótnélküli Shimano DI2

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Ha a wireless csak annyira lesz megbízható, mint a legjobb pulzusmérõk vagy kmórák, akkor nem erõltetném.
Elképzelem magam elõtt, amikor versenyzõk gyártatnak olyan kütyüket, ami összezavarja a másik váltóját (õk meg bovdenessel vagy vezetékessel mennek). :)

Én is erre gondoltam amúgy elõször, hogy ez biztos lenne. Még ha maga a jelátvitel kódolt is, akkor is tökmindegy, nem lehet bonyolult a zavarása. Én alapból fölöslegesnek tartottam már azt is, hogy a váltás elektronikus alapúvá alakítsák.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vezetek nelkul nem lehet meguszni 5 akku (elem) nelkul. Funkcionalisan nem hoz semmi elorelepest, szoval versenytechnikaban nem latom ertelmet, de hobbistaknak vegulis lehet tetszik a "tisztabb" gep annyira, hogy megvegyek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha a wireless csak annyira lesz megbízható, mint a legjobb pulzusmérõk vagy kmórák, akkor nem erõltetném.
Elképzelem magam elõtt, amikor versenyzõk gyártatnak olyan kütyüket, ami összezavarja a másik váltóját (õk meg bovdenessel vagy vezetékessel mennek). :)

A sebesség mindent megold.