Jelentkezz be Regisztrálj

Agyváltók
Írta 2013. augusztus 18. - 23:59

Írta 2013. augusztus 18. - 23:50

Üdv, következõ emailban csatolom a képeket, mert azok telefonon vannak, viszont a szöveget sokáig tart arról bepötyögni. Szóval az agy története:
5-6 éve került ide haveromhoz a bicaj, akkor majdhogynem új volt az agy. Srác tesójától kapta a bicajt, okát ne keressük. Õ kocsmába járni használta.. Defektet kapott, bevágta a garázsba, kért másik bicajt ez pedig elfelejtõdött. állt 4 évet, Most idekerült, hozzám, mert elég sokat foglalkoztam bringákkal, hátha tudok vele kezdeni valamit. Az agyban simeringet kell cserélni, mert totál ki volt száradva és vizet is kapott így a fogas beállt. Felkerestem a Rohloff magyar forgalmazóját. Azt mondta, hogy gyakori probléma ez így minden további nélkül orvosolható. Nem tárcsafékes modellrõl van szó, viszont 55 ezer ftba kerül a tárcsafékessé alakítása. Ekkor új csapágyakat és szimeringeket is tesznek bele plusz pénzért.
Ezt a magyar forgalmazó srác írta nekem errõl az agyról:
"Az átépítõ szet tárcsafékesre 51258 forint 295-ös eurónál, a munkadíj 10984, a postázás oda-vissza kb. 12000 forint.
Ilyen esetben a csapágyakat és a szimmeringeket is cserélik, ha szükséges. Ennek a költsége 8238+3222 forint.
Érdemes átépíttetni."
Egy sima váltófüles vázban volt használva, már azt is írtam, hogy mire. A Gyorszár kopott, de ez filléres csere ha zavaró. Ezek tudatában hajlandó vagyok az agy árából engedni, hogy érdemes legyen megvenni és az átalakítás és felújítás után versenyképes maradjon az ár. És jóformán egy új agyat fog kapni az illetõ. Fogaskerék jár hozzá.
Akkor a képeket a következõ Emailba csatolom
Szerintem kamu az egész. Hogy lehet az, hogy akinek egy Rohloffal szerelt bringája van, defektet kap és bevágja a garázsba. Amikor egy defekt javítás legrosszabb esetben is pár ezer Ft-ba kerül. Helyette vesz egy új bringát... Nagyon gáz. A hülyék a másik oldalon laknak. Meg szerintem ez itt a lényeg: "Az agyban simeringet kell cserélni, mert totál ki volt száradva és vizet is kapott így a fogas beállt." Magyarul szerintem belül az összes fogaskerék be van rozsdásodva, mert telement vízzel és beállt a rozsdától. Én kaptam tõle képeket az agyról, szerintem ez a váltó nem úgy néz ki mint amit kocsmába járásra használtak. Nem tudom hogy kell belinkelni ide a képeket.
Írta 2013. augusztus 18. - 23:26

Nagyon santit.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. augusztus 18. - 21:57

Azt nem is tudtam, hogy a nyomatéktámasz is lehet tárcsafékkonzol. Mi ez a speedbone, vagy monkeybone? Különbözõ tárcsafékekhez való valami? Az a szívás, hogy én még sosem szereltem Rohloffot. :confused: és így nehéz lesz megállapítani, hogy mennyire jó a cucc avagy nem.
Írta 2013. augusztus 18. - 21:10

Szia!
Szerinted érdemes megvenni ezt a Rohloffot? Tudod már régóta keresek egy ilyet. Ennyiért tényleg nem lenne rossz vétel, ha jó állapotban lenne. Hogy érdemes ezt megnézni, belekukkantani, hogy milyen állapotban van?
Garázstakarításnál azért igen ritkán kerülnek elõ ilyesmik.

Az összes lehetséges problémás részét át kell nézni rendesen, küllõperem, tömítések, a régi verziókra szeretett rágyógyulni a lánckerék, aminek a lebontásához spéci szerszám kell. Karbantartásnak elvileg csak olajcsere kell, ha más gondja nincs. Az is jelent valamit, hogy semmit nem írt arról, melyik kivitelrõl van szó, mert van pár lehetséges verzió. 3 szín, 2féle tengely, felni v. tárcsafékes agyfedél, a bal oldali tengelycsonkot tartalmazó lapból is van 3 féle, + ha tárcsafékkonzol a nyomatéktámasz, ott is van 2 verzió, hogy speedbone vagy monkeybone...
FB profil alapján én azt mondanám, hogy egy gyökér a srác.

Írta 2013. augusztus 18. - 20:14

Szerinted érdemes megvenni ezt a Rohloffot? Tudod már régóta keresek egy ilyet. Ennyiért tényleg nem lenne rossz vétel, ha jó állapotban lenne. Hogy érdemes ezt megnézni, belekukkantani, hogy milyen állapotban van?
Írta 2013. augusztus 17. - 22:58

Használt Rohloff Speedhub 500/14 eladó Gyõr
Eleg jo aron vesztegetik.
Százezerér' ?
Nem baráti... Legalábbis nekem...

"Garázstisztogatáskor elõkerült " Blabla
Megtehetném...a "szerelek" helyett elõször azt olvastam hogy "szeletelek". mondom, fene a jó dolgodat

You can never have "enough" bikes.
Írta 2013. augusztus 17. - 22:49

Írta 2013. augusztus 06. - 16:04

Írta 2013. augusztus 05. - 21:33

Írta 2013. augusztus 04. - 20:26

sturmey:kivancsisagbol raprobaltam a tengelyre (SA AW) egy sachs anyat es jo volt ra!!!
Új cuccokkal biztos nem ment volna. Én is próbáltam, és nem volt jó.
Írta 2013. augusztus 04. - 19:53

Egy Nexus 8 agyváltónak mennyire kell simán forognia? Kipróbáltam azt, hogy levettem a láncot és egyesbe tettem a váltót. Majd kézzel megforgattam a lánckereket, azzal próbáltam ki, hogy mennyire nehéz elindítani így a kereket. Hát meg kell hogy mondjam, hogy elég nehéz volt megtekerni, és elindítani a kereket. Lehet hogy szorul? Hogyan tudnám én ezt kideríteni, hogy jól vannak-e beállítva a belsõ kis csapágyai? A másik kérdésem, hogy vettem bringazsírozáshoz ezt a TF2 piros színû zsírt. Jó lehet ez arra, hogy megzsírozzam vele az agyváltót, vagy hígabb zsír kell hozzá? Köszi
Írta 2013. augusztus 04. - 18:51

Írta 2013. augusztus 04. - 13:52

Lehet, hogy igénybe veszem a segítségedet legközelebb!

Köszi szépen!
üdv!
Írta 2013. augusztus 04. - 13:51

Bevált, megy, rendben.
köszönöm a segítséget!

üdv!
Írta 2013. augusztus 03. - 19:54

Írta 2013. augusztus 03. - 16:42

fene a kulonutas angolokba.
btw kb 100km-t mentem tolorudas shimanoval es eleg jok a tapasztalataim.de 3-nal tobb sebessegeset tovabbra sem vennek a japanoktol.
sram:voltam bent az egyetlen altalan ismert boltban ahol arulnak s7 tolorudat.eddig 500 ft volt a szett rendeltem is tolluk de eladtak amit rendeltem!!!azota 2000 re emeltek az arat!!!wtf
nem ismersz erre hazai forrast?
Werkzeug SRAM Montagelehre Schaltzug FÜR Spectro P5 S7 Nabe 11 3115 045 000 | eBay
ez meg mi a szosz?
Megfejtettem: A P5 és az S7 váltókarok bowdenjének cseréjekor segít belõni a pontos bowdenhosszt. Tehát szerszám, segédeszköz.
Persze simán lehet nélküle is, max többször próbálkozik az ember gyereke...
Írta 2013. augusztus 03. - 15:50

btw kb 100km-t mentem tolorudas shimanoval es eleg jok a tapasztalataim.de 3-nal tobb sebessegeset tovabbra sem vennek a japanoktol.
sram:voltam bent az egyetlen altalan ismert boltban ahol arulnak s7 tolorudat.eddig 500 ft volt a szett rendeltem is tolluk de eladtak amit rendeltem!!!azota 2000 re emeltek az arat!!!wtf
nem ismersz erre hazai forrast?
http://www.ebay.com/...=item232aeeca9f
ez meg mi a szosz?
Írta 2013. augusztus 03. - 14:17

az SA lancoldali tengelyanyaja kompatibilis a dreigangeval?
Nem.
Bõvebben: Más a menetemelkedése, a Sachs 1mm-es, a S-A szerintem collos lehet...
Írta 2013. augusztus 03. - 12:17