Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

azt meg hogy?ugy meghuztak hogy deformalodott a golyo?esetleg a palya is?

Azt hiszem, valamelyik pár kalapács roppant szét, meg darálta, amit ért. Talán még a fékkónusz környékén is volt differencia...

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

és olyat lehet pl szerintetek, hogy egy Shimano inter 7-et 8-as Alfine pillangóváltóval használom? vagy nem kompatibilis a bowdenhúzás?

a shimanonak van kompatibilitasi tablazata.nem talaltam agyvaltokra vonatkozo adatokat.
en nem kockaztatnek.

vedd a sturmeyt.talan mar atterveztek.ha meg nem jon be szivesen atveszem:D

Boros:azt meg hogy?ugy meghuztak hogy deformalodott a golyo?esetleg a palya is?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

egy dobfekes SA-val napokig szivtam mert egyik konusz allasa sem volt fix (bezzeg a sachs gondolt erre is).ergo nekem kellett volna latni hogy a napkerek mikor all jol a bolygomuhoz kepest DE MINDEZT AZ AGY BELSEJEBEN (ha' normalis?!).jo nem nagy cucc lemerni a konusz-tengelyveg tavolsagat meg szetszedes elott de kerem nem lenne egyszerubb egy vallat esztergalni a tengelyre amire felul a konusz?!!!!
a shimano a 3cc-vel grammra ugyan ezt a hibat kovette el.

nem tudom hogy azota ezen javitott e a ket gyarto.

Shimano Nexus Internal-Gear and Generator Hubs
itt van konkretan melyik valtohoz gyart/ott a shimano pillangokart.

de ha mindenkepp pillango akkor mar inkabb az SA.

Van olyan haverom, akinek azért kellett kidobnia a S-A háromsebes agyat, mert addig állítgatták a kónuszokat a szervízben, hogy kuka lett... :(

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
és olyat lehet pl szerintetek, hogy egy Shimano inter 7-et 8-as Alfine pillangóváltóval használom? vagy nem kompatibilis a bowdenhúzás?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
egy dobfekes SA-val napokig szivtam mert egyik konusz allasa sem volt fix (bezzeg a sachs gondolt erre is).ergo nekem kellett volna latni hogy a napkerek mikor all jol a bolygomuhoz kepest DE MINDEZT AZ AGY BELSEJEBEN (ha' normalis?!).jo nem nagy cucc lemerni a konusz-tengelyveg tavolsagat meg szetszedes elott de kerem nem lenne egyszerubb egy vallat esztergalni a tengelyre amire felul a konusz?!!!!
a shimano a 3cc-vel grammra ugyan ezt a hibat kovette el.

nem tudom hogy azota ezen javitott e a ket gyarto.

Shimano Nexus Internal-Gear and Generator Hubs
itt van konkretan melyik valtohoz gyart/ott a shimano pillangokart.

de ha mindenkepp pillango akkor mar inkabb az SA.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

köszi! itt legalább a 7-es shimanonak megvan a tömege. abban, hogy mi a fontosabb, nem is kell segítenetek, csak információt próbálok vadászni. a végén majd én eldöntöm, de köszi az aggódást :))
amúgy sturmey-hoz is van pillangókar, korábban linkeltem. ha találnék a shimanohoz, akkor már tényleg csak a tömeg vs. letisztultság lenne a kérdés, így egyelõre a sturmey vezet (amúgy kb 70 dekával könnyebb)

S-A-ról lebeszélnélek. Még a háromsebességesei is gyengék.
Szerintem.

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

de nem ertem mert kattogsz ennyit a tomegen.

melyik a fontosabb a letisztultsag vagy par deka minusz?! ebben mar nem tudunk segiteni.

csak shimanohoz van pillangokar.jfekete is olyat keres.nem tul gyakori.

köszi! itt legalább a 7-es shimanonak megvan a tömege. abban, hogy mi a fontosabb, nem is kell segítenetek, csak információt próbálok vadászni. a végén majd én eldöntöm, de köszi az aggódást :))
amúgy sturmey-hoz is van pillangókar, korábban linkeltem. ha találnék a shimanohoz, akkor már tényleg csak a tömeg vs. letisztultság lenne a kérdés, így egyelõre a sturmey vezet (amúgy kb 70 dekával könnyebb)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="formate.css"> </head> <body bgcolor="#FFCC66"> <table class="haupt" bgcolor="#FFFFFF" align="center" cellspacing="0" cellpadding="0"> <colgroup> <col width="10"> <col width="1"> <col width="258">
itt van egy par agyvaltonak a tomege.
de nem ertem mert kattogsz ennyit a tomegen.

melyik a fontosabb a letisztultsag vagy par deka minusz?! ebben mar nem tudunk segiteni.

csak shimanohoz van pillangokar.jfekete is olyat keres.nem tul gyakori.

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
hú, köszi!
azt nem tudod véletlen, hogy milyen nehezek ezek? (miért van az, hogy az agyváltók súlyát szinte sehol nem lehet megtalálni? ennyire szégyenlõsek a gyártók? :D)
ja és van hozzájuk pillangó váltókar?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Sachs sram7 « kiegészítõ « VÁROSI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Szia dubitoergosum!

Javaslom, hogy ne hagyd ki a lehetséges választások közül a Shimano régebbi, még eredeti "Via Japan" váltóit, és azok közül is a görgõs-dobfékkel ellátott, szabadonfutós ("R"-es jelölésû) darabjait.
Nincs kiálló click-box, csak a zárt kerékanya látszik a tengely végén, és egy-egy karbantartást-kenést követõen gond nélkül el lehet velük menni legalább 10,000 km-t. (A görgõs fék elõnyeit felesleges leírnom, keress rá pl. a CriticalMass fórumain a pesti futár srácok tapasztalataira.)
Láttam a Vaterán két jó állapotút is hirdetni: az egyik 4 sebességes, (SG4R31, 184%):Görgõfékes Shimano Nexus 4 sebességes agyváltó - Vatera.hu - a másik hétsebességes (SG7R40, 244%) Shimano Nexus 7 agyváltó + új marokváltó+bowden - Vatera.hu. Mindkettõbõl van nálunk a családban, (10 és 16 éve mûködnek hiba nélkül, a 7 sebességes 10,000 km fölött), és nem volt még velük gond.

Ez igazi, jó kis használható hozzászólás volt !
Ráadásul ezen az eladón és a munkáin jól látható, hogy hozzáértõ és alapos !
Az árai is emberiek.
Tényleg megfontolandó a vásárlás...

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

sziasztok!

eddig egy sebességgel, városban használt bicómat tervezem megbolondítani egy agyváltóval, hogy ne kelljen tolni (ha ismeri valaki a Törökbálint-Érd közötti utat az M7-es mellett, tudja mirõl beszélek, de ha nem akkor gondolkodjatok BP 12. kerületben :)), de alkalomadtán hajtani is lehessen rendesen. elsõsorban a komplexitás, kevesebb kilógó (= beakadó, letörhetõ) cucc miatt gondoltam agyváltóra.
jelenleg ~háromszoros áttételt használok, ezt egyébként sík terepen mondhatni tökéletes, de szeretném mindkét irányba bõvíteni a lehetõségeimet.
néha vinném túrázni is a gépet, ahol azért ugye érhet meglepetés. fõleg betonon használnám, de azért szeretném, hogy bírja a padkákat, gödröket, földutat is, ha kell.

mi a véleményetek a Sturmey Archer S-RF5 wide-ról (ezt néztem ki egyelõre - olcsó, könnyû)? vagy esetleg mit ajánlotok (helyette)?
a lényeg, hogy a fenti követelményeknek megfeleljen és ne legyen túl nehéz. (meg persze túl drága se, de összeszedem rá a pénzt, ha megéri)

elõre is köszönöm a válaszokat!

Szia dubitoergosum!

Javaslom, hogy ne hagyd ki a lehetséges választások közül a Shimano régebbi, még eredeti "Via Japan" váltóit, és azok közül is a görgõs-dobfékkel ellátott, szabadonfutós ("R"-es jelölésû) darabjait.
Nincs kiálló click-box, csak a zárt kerékanya látszik a tengely végén, és egy-egy karbantartást-kenést követõen gond nélkül el lehet velük menni legalább 10,000 km-t. (A görgõs fék elõnyeit felesleges leírnom, keress rá pl. a CriticalMass fórumain a pesti futár srácok tapasztalataira.)
Láttam a Vaterán két jó állapotút is hirdetni: az egyik 4 sebességes, (SG4R31, 184%):http://sport.vatera.hu/kerekparozas/kerekparalkatresz/kerekparvalto/gorgofekes_shimano_nexus_4_sebesseges_agyvalto_1796268812.html - a másik hétsebességes (SG7R40, 244%) http://sport.vatera....797179174.html. Mindkettõbõl van nálunk a családban, (10 és 16 éve mûködnek hiba nélkül, a 7 sebességes 10,000 km fölött), és nem volt még velük gond.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Nálam 5éve üzemel egy 8as Alfine (S500as), évi 8000km tuti belemegy, mondjuk az olajfürdõt is megkapja minden évben. Fõleg Bp csodás útjain, de csomagos túrán is járt már.
Hibátlanul dolgozik, köszöni szépen.
Egy a bajom vele, de ez minden agyváltóra igaz, hogy dög nehéz a bringa hátulja tõle.

A 11esrõl elég sok rosszat olvastam, pedig abban már a Rohloffhoz hasonlóan lehet olajat cserélni, könnyebb a karbantartása, de a megbízhatósága nem biztos. Na meg kb a 8as duplájába kerül..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Megbizhato tarcsafekes agy van az alfinenal olcsobban? Ill hosszutavu tapasztalatok alapjan az alfine mennyire jo konstrukcio (8as, 11es?)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
valaki le tudna merni nekem hogy fokozatonkent mennyit huz a nexus 8?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Retro új Shimano GT-7 váltókar agyváltóhoz - Vatera.hu

cruisereseket lehet erdekli.Boros tolled nincs is messze.

Sturmey Archer váltókar 3 sebességes agyváltóhoz - Vatera.hu
ez se rossz.

Van ilyenem:Feltöltött kép
Köszi!
Szerencsére tényleg ritkaság ! ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Retro új Shimano GT-7 váltókar agyváltóhoz - Vatera.hu

cruisereseket lehet erdekli.Boros tolled nincs is messze.

Sturmey Archer váltókar 3 sebességes agyváltóhoz - Vatera.hu
ez se rossz.

jfekete

jfekete

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Sziasztok!

Shimano Inter7-hez keresek pillangó váltókart. A régebbi típusokhoz (pl. 7C21) alapból ilyet adtak, de újonnan már sehol nem lehet kapni. Nagy segítség lenne...
Elõre is köszi!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat szerelek nelkul mar nem olyan jo vetel.

ha mindenkeppen szem elott kell tartani a tomeget akkor 5 sebessegeset vedd.kb 50%-al alacsonyabb az atteteltartomanya mind a sram mind a sturmey eseteben.
masik amit szeretnel a rapidfire kar.sramnal tuti nem lehet megoldani.
igy marad a sturmey 5os de azt azert kerdezd meg hogy gyarilag milyen karral adjak es ha marokkal akkor van e lehetoseg annak rapidra cserelesere.
jobb alternativat nem ismerek.

par hete megkerestek hogy nincs e veletlen s7 box fedelem.
a sajatom nem akartam odaadni ezert ontottem gyantabol egy masolatot.
ime az eredmeny:
Feltöltött kép

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
ez az, amit korábban linkeltem. írtam a srácnak és ezt a képet küldte.
azóta azt is megírta, hogy 1,7 kiló, váltókart meg clickboxot nem tud adni hozzá, több is volt, ez az utolsó darab és jelenleg éppen azt sem tudja, hogy hova tette.. :)

nem konkrétan rapidfire-re gondoltam, de a sturmey-hoz pl van ilyen.

ez ebike-on egyébként tartozék a szerelék a SA-hez :)