azt meg hogy?ugy meghuztak hogy deformalodott a golyo?esetleg a palya is?
Azt hiszem, valamelyik pár kalapács roppant szét, meg darálta, amit ért. Talán még a fékkónusz környékén is volt differencia...
azt meg hogy?ugy meghuztak hogy deformalodott a golyo?esetleg a palya is?
You can never have "enough" bikes.
és olyat lehet pl szerintetek, hogy egy Shimano inter 7-et 8-as Alfine pillangóváltóval használom? vagy nem kompatibilis a bowdenhúzás?
regi/hibas agyvaltokat veszek.
egy dobfekes SA-val napokig szivtam mert egyik konusz allasa sem volt fix (bezzeg a sachs gondolt erre is).ergo nekem kellett volna latni hogy a napkerek mikor all jol a bolygomuhoz kepest DE MINDEZT AZ AGY BELSEJEBEN (ha' normalis?!).jo nem nagy cucc lemerni a konusz-tengelyveg tavolsagat meg szetszedes elott de kerem nem lenne egyszerubb egy vallat esztergalni a tengelyre amire felul a konusz?!!!!
a shimano a 3cc-vel grammra ugyan ezt a hibat kovette el.
nem tudom hogy azota ezen javitott e a ket gyarto.
Shimano Nexus Internal-Gear and Generator Hubs
itt van konkretan melyik valtohoz gyart/ott a shimano pillangokart.
de ha mindenkepp pillango akkor mar inkabb az SA.
S-A-ról lebeszélnélek. Még a háromsebességesei is gyengék.köszi! itt legalább a 7-es shimanonak megvan a tömege. abban, hogy mi a fontosabb, nem is kell segítenetek, csak információt próbálok vadászni. a végén majd én eldöntöm, de köszi az aggódást
)
amúgy sturmey-hoz is van pillangókar, korábban linkeltem. ha találnék a shimanohoz, akkor már tényleg csak a tömeg vs. letisztultság lenne a kérdés, így egyelõre a sturmey vezet (amúgy kb 70 dekával könnyebb)
de nem ertem mert kattogsz ennyit a tomegen.
melyik a fontosabb a letisztultsag vagy par deka minusz?! ebben mar nem tudunk segiteni.
csak shimanohoz van pillangokar.jfekete is olyat keres.nem tul gyakori.
Szia dubitoergosum!
Javaslom, hogy ne hagyd ki a lehetséges választások közül a Shimano régebbi, még eredeti "Via Japan" váltóit, és azok közül is a görgõs-dobfékkel ellátott, szabadonfutós ("R"-es jelölésû) darabjait.
Nincs kiálló click-box, csak a zárt kerékanya látszik a tengely végén, és egy-egy karbantartást-kenést követõen gond nélkül el lehet velük menni legalább 10,000 km-t. (A görgõs fék elõnyeit felesleges leírnom, keress rá pl. a CriticalMass fórumain a pesti futár srácok tapasztalataira.)
Láttam a Vaterán két jó állapotút is hirdetni: az egyik 4 sebességes, (SG4R31, 184%):Görgõfékes Shimano Nexus 4 sebességes agyváltó - Vatera.hu - a másik hétsebességes (SG7R40, 244%) Shimano Nexus 7 agyváltó + új marokváltó+bowden - Vatera.hu. Mindkettõbõl van nálunk a családban, (10 és 16 éve mûködnek hiba nélkül, a 7 sebességes 10,000 km fölött), és nem volt még velük gond.
sziasztok!
eddig egy sebességgel, városban használt bicómat tervezem megbolondítani egy agyváltóval, hogy ne kelljen tolni (ha ismeri valaki a Törökbálint-Érd közötti utat az M7-es mellett, tudja mirõl beszélek, de ha nem akkor gondolkodjatok BP 12. kerületben), de alkalomadtán hajtani is lehessen rendesen. elsõsorban a komplexitás, kevesebb kilógó (= beakadó, letörhetõ) cucc miatt gondoltam agyváltóra.
jelenleg ~háromszoros áttételt használok, ezt egyébként sík terepen mondhatni tökéletes, de szeretném mindkét irányba bõvíteni a lehetõségeimet.
néha vinném túrázni is a gépet, ahol azért ugye érhet meglepetés. fõleg betonon használnám, de azért szeretném, hogy bírja a padkákat, gödröket, földutat is, ha kell.
mi a véleményetek a Sturmey Archer S-RF5 wide-ról (ezt néztem ki egyelõre - olcsó, könnyû)? vagy esetleg mit ajánlotok (helyette)?
a lényeg, hogy a fenti követelményeknek megfeleljen és ne legyen túl nehéz. (meg persze túl drága se, de összeszedem rá a pénzt, ha megéri)
elõre is köszönöm a válaszokat!
Retro új Shimano GT-7 váltókar agyváltóhoz - Vatera.hu
cruisereseket lehet erdekli.Boros tolled nincs is messze.
Sturmey Archer váltókar 3 sebességes agyváltóhoz - Vatera.hu
ez se rossz.