Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Agyváltók

- - - - -

• Please log in to reply
2484 replies to this topic

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

nem titan zsir is jo hozza.

Akkor csak parasztvakítás a Shimano gyári zsírja? Mert elvileg az is olyan. Vagy azért jobb a titánzsír, de valamivel gyakoribb karbantartással megteszi mondjuk egy közönséges Lítium bázisú is? Nekem ilyen van itthon:

http://www.farbenwel...mehrzweckfett-i

Na meg persze ATF olajat is kapok autósboltban, azt úgy is tervezem. Vagy esetleg zsírból tudsz valami autóipari holmit ilyen célra, ami komolyabb mint ami nekem van, mert autós dolgokhoz jóáron hozzájutok.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

nem titan zsir is jo hozza.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

Legutobb a konusz kis kocogtatasra lejott a tengelyrol es ugyan ugy vissza is ment.
Fixen egy anya fogja meg es belulrol egy tengelyvallra ul fel.
Youtube on van video ahol szerszammal szedik szet.ha nem jon le kocogtatasra akkor vidd el szervizbe.de allitom hogy ha meg feher a zsir akkor max egy olajfurdo kell neki.

Rendben, megpróbálkozok vele, remélem lejön. Mindenképp beszámolok majd. Akkor zsírból jó lesz bármilyen titánzsír a kenésre? 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Legutobb a konusz kis kocogtatasra lejott a tengelyrol es ugyan ugy vissza is ment.
Fixen egy anya fogja meg es belulrol egy tengelyvallra ul fel.
Youtube on van video ahol szerszammal szedik szet.ha nem jon le kocogtatasra akkor vidd el szervizbe.de allitom hogy ha meg feher a zsir akkor max egy olajfurdo kell neki.

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

Igen a driver alatt van a konusz amihez nehezebb hozzaferni de ha megkinalod olajjal akkor hasznalat kozben a zsiros olajos keverek oda is el fog jutni.
De ezek a shimano agyak mar eleg jol vannak tomitve ezert is feher meg a gyari zsir.

Nincs esetleg valahol valami méret arról a kiütő szerszámról? Mert ki is lehetne köszörülni egy darab acélcsőből. Zsírként akkor a gyári helyett más titánzsír is jó (ha a gyári egyáltalán titánoxid adalékú, de gyanítom, hogy az)? 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Ha hianyzik az a pluaz egy sebesseg hozd el hozzam belenezunk.potalkatreszem is akad.

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 posts

Kedves agyváltó guruk, 

véleményeket szeretnék kérni tárcsafékes I Motion 3S SRAM agyváltóról.

Jelenleg egy 7-es Shimanom van, azzal elégedett vagyok, igaz, kímélve használom, terhelés alatt nem váltok, főleg, mert eleinte kevésbé rutinosan váltva azért érződött, hogy nem szeretik a fogaskerekek, ha így darálom őket... 

Gépcsere kapcsán merült fel a kérdés, a Sram egy olyan gépben van, ami pontosan a méretem, (és minden szempontból jobb lenne nekem) míg a mostani váz túl nagy számomra. 

Viszont a váltók áttétel-tartományában komolyabb különbségek vannak.

The overall range of the Nexus 7-speed is 245%:

Ratio 0.632 0.741 0.843 0.989 1.145 1.335 1.545 Step 17.3% 13.8% 17.3% 15.8% 16.6% 15.8%  

For comparison, your old 3-speed had a range of 178%:

Ratio 0.750 1.000 1.333 Step 33.3% 33.3%  

Mivel minden nap fel kell másznom a budai hegyekbe, ezért a nexus 7 sebessége teljesen ki van használva. Azon dilemmázom, vajon a 3 sebesség elég lenne? Van valaki, aki 3 sebességes agyváltóval közlekedik hegyre fel, hegyre le napi szinten, és megosztaná-e a tapasztalatait? Érdekelne, milyen áttétellel megy, és hogy a hegyi menet érdekében beáldozta-e a gyorsabb közl

Kedves agyváltó guruk, 

Jelenleg egy 7-es Shimanom van, azzal elégedett vagyok, igaz, kímélve használom, terhelés alatt nem váltok, főleg, mert eleinte kevésbé rutinosan váltva azért érződött, hogy nem szeretik a fogaskerekek, ha így darálom őket... 

Gépcsere kapcsán merült fel a kérdés, a Sram egy olyan gépben van, ami pontosan a méretem, (és minden szempontból jobb lenne nekem) míg a mostani váz túl nagy számomra. 

Ratio 0.632 0.741 0.843 0.989 1.145 1.335 1.545 Step 17.3% 13.8% 17.3% 15.8% 16.6% 15.8%  

Mivel minden nap fel kell másznom a budai hegyekbe, ezért a nexus 7 sebessége teljesen ki van használva. Azon dilemmázom, vajon a 3 sebesség elég lenne? Van valaki, aki 3 sebességes agyváltóval közlekedik hegyre fel, hegyre le napi szinten, és megosztaná-e a tapasztalatait? Érdekelne, milyen áttétellel megy, és hogy a hegyi menet érdekében beáldozta-e a gyorsabb közlekedést sík terepen (lánckerékcsere). Az nem a világ vége, ha kicsit jobban meg kell hajtani a gépet, a munkahelyen átöltözöm. Köszi! :)

ekedést sík terepen (lánckerékcsere). Az nem a világ vége, ha kicsit jobban meg kell hajtani a gépet, a munkahelyen átöltözöm. Köszi! :)

Torpedo Dreigang 415-tel (187%) nyomtam hetente párszor a Délitől Zugligetig. A bicó ráadásul korabeli városi, a maga közel 20 kg-jával. Az eredeti 46/20-at lecseréltem 22-re (nagyobbra már nem merném), így már ment a hegymenet, és ezzel a géppel a max. sebesség is elegendőnek bizonyult. Most egy Dreiganggal szerelt országútival teszem meg a távot 44/20-szal, síkon 43 a max.. Az egyeset nem veszi be, de így is felmászok az emelkedőkön, (egyszer a Diósárkot is végigtoltam), persze jó lenne az a harmadik fokozat. Napi használatra azért egy ennél több sebességes indokolt lehet.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

http://olx.hu/hirdet...html#50966672e9

kokany a kovbon.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Ok köszi tehát egy könyebb egy nehezebb akor áttétel maradhat :-D még egy hülye kérdés :-D
Eggyenlőre küllővel fixálnám 2-be arra gondolom nincs más tudományos megoldás mint érzésre :-D
Próbáltam utánna nézni hogy a lánc egy egy sebesség kőzt mekkora utat tesz meg de szerintem béna vagyok mert nem találtam semmit :-( amúgy még tán az lehet érdekes vajon jól tudom-e hogy a penta kétbowdenes kar 4,3,2-es része kompatibimlis-e ahogy néztem igen és így pont hasznosíthatnám a meglévő rossz váltókarom :-D

igen hasznalhato a penta kar 2.-3.-4. fokozata dreiganghoz.

Kedves agyváltó guruk, 

Mivel minden nap fel kell másznom a budai hegyekbe, ezért a nexus 7 sebessége teljesen ki van használva. Azon dilemmázom, vajon a 3 sebesség elég lenne? Van valaki, aki 3 sebességes agyváltóval közlekedik hegyre fel, hegyre le napi szinten, és megosztaná-e a tapasztalatait? Érdekelne, milyen áttétellel megy, és hogy a hegyi menet érdekében beáldozta-e a gyorsabb közlekedést sík terepen (lánckerékcsere). Az nem a világ vége, ha kicsit jobban meg kell hajtani a gépet, a munkahelyen átöltözöm. Köszi! :)

ha megnezed akkor a shimano kicsivel nagyobb tartomanyt fed le.kb 1-1 fokozat alulrol es a felulrol is.a masik ket extra fokozat a sramhoz kepest csak anyi hogy finomabbak az attetelugrasok.

en nehez csomagtartos duplakaros kitamasztos acel trekkingel megyek 52-20as attetel spd-vel, T3-al.

ezzel 1.-ben kb 10km/h 2.-ban kb 20km/h 3.-ban kb 30km/h a sebessegem kenyelmes pedalfordulat melett.

pl tegnap ezzel a geppel es az osszes balatoni cuccommal tekertem el revfuloprol akarattyaig a bringauton kellemes 20as atlaggal.

valamint ezzel a geppem szoktam szalonkavolgyben barangolni kb fel az arpad kilatoig es a szeherutra is vele maszom ha postan akad dolgom. 

viszont az imotionrol eddig csak rosszat olvastam/hallottam.

Edited by ridelife, 2014. July 10. - 16:26.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Kedves agyváltó guruk, 

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Nem a hármas a direkt fokozat, hanem a kettes.

Ok köszi tehát egy könyebb egy nehezebb akor áttétel maradhat :-D még egy hülye kérdés :-D
Eggyenlőre küllővel fixálnám 2-be arra gondolom nincs más tudományos megoldás mint érzésre :-D
Próbáltam utánna nézni hogy a lánc egy egy sebesség kőzt mekkora utat tesz meg de szerintem béna vagyok mert nem találtam semmit :-( amúgy még tán az lehet érdekes vajon jól tudom-e hogy a penta kétbowdenes kar 4,3,2-es része kompatibimlis-e ahogy néztem igen és így pont hasznosíthatnám a meglévő rossz váltókarom :-D

Edited by juby, 2014. July 10. - 01:52.

:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Akkor alapállapotban kell az jó és melyik a direkt akkor az is a 3-as gondolom tehát kesz még két könyebb fokozatom hmm :-/

Nem a hármas a direkt fokozat, hanem a kettes.

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Akkor alapállapotban kell az jó és melyik a direkt akkor az is a 3-as gondolom tehát kesz még két könyebb fokozatom hmm :-/

Ha az egyesben (berggang) épp' elég feszesre állítod a bowdent, aztán háromban (schnellgang) sem túl laza, akkor készen is vagy...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Kborsos az agyat nem feledtem teljessen megpróbálom valamikor már feladni :-/

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Helo!
Azt hiszem öregszem fél napja azon agyalok a hogy a Dreigangokat melyik sebességben kell beálítani :-D

Egy vagy három ;)

(A 415-öt is ;´) ) ...

Edited by kboross@t-online.hu, 2014. July 08. - 21:38.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Helo!
Azt hiszem öregszem fél napja azon agyalok a hogy a Dreigangokat melyik sebességben kell beálítani :-D
  • kboross@t-online.hu likes this

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Igen a driver alatt van a konusz amihez nehezebb hozzaferni de ha megkinalod olajjal akkor hasznalat kozben a zsiros olajos keverek oda is el fog jutni.
De ezek a shimano agyak mar eleg jol vannak tomitve ezert is feher meg a gyari zsir.

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 posts

De a hajtás oldali kónuszhoz nem férek akkor hozzá, ha jól gondolom, vagy tévedek? Annak sem ártana a zsír, azt nem láttam, milyen állapotú. A shimano is ír olajat, most nézem, azt a WB-s fürdőt. Szóval akkor ezt kombinálni kell, tehát hajtóműaolajban megáztatom a belét, és utána a megfelelő helyekre zsírt is rakok? Gondolom a váltómechanikának elegendő az olaj is, hogy rendesen tudjon reteszelni. Valóban csak egy rögzítő gyűrű tarja a bal oldal felé az egészet.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Ezekkel a speci szerszamokkal csak a drivert tudod leszedni.alatta van a valtomechanika amit nem javaslok szetszedni mert eleg szopo a kis rugokat elofeszitve visszatenni.
Szedd szet ugy ahogy mar eddig is esetleg non drive side rol bontsd meg a bolygomusort azthiszem egy zeger rogziti es eleg neki egy automatavalto olaj furdo.
De ha meg a gyari zsir feher jobb beken hagyni es tekerni bele meg par ezret.