Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

köszi, nézelődök még. eddig nem kerestem adaptert, az jó hír, ha létezik ilyen... 

15+70 << 13 + 85, de sebaj :))

sramnal mar tudom hogy nincs hatranya a lancos vezerlesnek.

sturmeynel kicsit mashogy kell beloni.regebben volt maceras mert ket fokozat koze lehetett valtani (szabadon futott) de sram segitseggel azt is megoldottak.tehat a sturmey mindig is a sram utan kullogott.

nezz szet gorgos nexusok kozt.az adapterezheto tarcsara es olcsobb mint egy alfine ami center lock os.

3 butyoktol ne felj.elobb esik szet a bolygomu minthogy leszakitsd azt a 3 kormot.

arpad kilatoig spd vel siman rugdosom fel a 15 kilos trekkinget 70 kiloval es koszoni szepen jol van (sram t3).

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

sramnal mar tudom hogy nincs hatranya a lancos vezerlesnek.

sturmeynel kicsit mashogy kell beloni.regebben volt maceras mert ket fokozat koze lehetett valtani (szabadon futott) de sram segitseggel azt is megoldottak.tehat a sturmey mindig is a sram utan kullogott.

nezz szet gorgos nexusok kozt.az adapterezheto tarcsara es olcsobb mint egy alfine ami center lock os.

3 butyoktol ne felj.elobb esik szet a bolygomu minthogy leszakitsd azt a 3 kormot.

arpad kilatoig spd vel siman rugdosom fel a 15 kilos trekkinget 70 kiloval es koszoni szepen jol van (sram t3).

• ZolkoW kedveli ezt

regi/hibas agyvaltokat veszek.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

amit linkeltél, az cruiserbe való, az ebike-nál van az is, de ez biztos 130 (körüli) OLD-vel volt.

ja, láncos. (az baj? mondjuk szimpatikusabb lenne valami olyan, ami nem áll ki oldalra)

azt elfelejtettem megnézni, mi van pontosan ráírva a testre, mert ilyen típusszámmal tényleg nem látok semmit, csak pár hasonlót a honlapon.

a legigazibb az lenne, ha használtan, fűzött kerékkel találnék ilyesmit (most van egy Alfine 8 szett 75-ért, már-már jó árnak is gondolom, csak nincs rá most ennyi), de tárcsásat legritkább esetben árulnak 622-es felnivel.

persze, szimpatikusabb lenne helyből 135mm. közben leesett, a Nexusnál azért írták valahol az alátétezést, mert ott lehet mindkét oldalra 2,5mm, csak az persze V-fékes kerék volt..

(az Alfine-nál szimpibb lenne egy 3 sebis, ami cserébe könnyebb)

ja, mégvalami: lehet, hogy az én hülyeségem, de a 3 körmös (még ha igazi köröm lenne, de azok csak kis buckák....) lánckerékrögzítésről az jut eszembe, hogy boltbajáráshoz -max kisebb szatyorral- még okés, de kiállva küzdéshez valahogy gyengének tűnik. ez a legnagyobb félelmem eleve az agyváltókkal is, marhára utálnám, ha úgy kéne hazatolnom.

ZolkoW módosította - 2014. szeptember 16. - 21:59

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ezt a bizonyos modellt nem ismerem de elsore ugy tunik ez is lancvezerelt.

a hezagolas ket dolog miatt sem megoldhato.

egyik hogy a tarcsa oldal ugye fix itt nem is lehetne hezagolni.

ha csak hajtas oldalt hezagolsz akkor meg nagyon keves marad a tengelybol.

masreszt pedig a lancvonal sem biztos hogy korigalhato lanckerek forgatassal vagy hajtomu alatetezessel.

ha mar ennyit kiadsz egy alkatreszert szerintem a minimum hogy mokolas nelkul jo legyen a vazadba.

fogas felfogatas meg fura.a linkeden nekem is kazettara hajaz de a gyarto honlapjan meg hagyomanyos 3 kormos.

sot a gyari leiras szerint 170mm!! a konusztavolsag es 215mm a tengelyhossz.

nem is ertem mibe lehet egy ilyet rakni.nincs az a vaz.

mindenfele keppen konzultalj ezekrol a forgalmazonal mert sturmeyek fejeben igen nagy a zavar:http://www.sturmey-a...39/specs/1.html

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

..csak nem bírok szabadulni a gondolattól, tegnap megtapiztam ezt: http://www.fehervark...al__szerelekkel

ha megvenném,rosszul járnék vele? lájt MTB felhasználás, aszfalton csak azért megyek, hogy odaérjek az erdőbe, de nem vadulok. nevezzük túrának.

félnem kell-e, hogy szétesik? 

130-as (pontosabban talán 128,5-ös, vagy milyen) sarutávra van, ez annyit zavar csak, hogy alátétezni kell, és fűzetésnél megmondom, hogy úgy fűzzék a kereket, hogy 135-ös OLD-hez, tárcsafékhez lesz?

azt elfelejtettem megnézni, hogy pontosan milyen lánckerék megy rá, a kép alapján jó lehet rá a széles, Shimano kompatibilis kazettás lánckerék?

Ami a boltban volt, az mintha kazettás-menetes lett volna, nem ez a gyűrűs rögzítésű..

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Erővel nincs gond,hidd el! :-) Csak bírja az agyváltó!Általában max.kb.6-12%-os emelkdőkön lenne járatva az agyváltós gép!A 2:1-et hallottam már,de nem voltam biztos benne és bepróbálkoztam a 32-es kérdéssel.Ezért fordultam témában jártas ambörökhöz! :-)

laller!

régóta járok nexus 7-el, 32-18-al, semmi gond, gyerekkel, duplagyerekes futóval,  mégcsak nem is ss lánccal /valami 1000Ft-os UG lánccal, stx első lánckerékkel/ ez is 2:1 alatt van...sztem ezzel a montizás is bőven működhet, legalább is nekem ment az eged-tárkányi kék, pl.

épp'most váltottam hátul 16-ra, de csak azért, mert egyszerűen rövid volt a végáttel, s hétvégén mostanság megyek hosszabbakat egyedül, papókásan, s sokára értem haza :-D

így annyiban módosult a bringázás, hogy "kérem" az egyest rakottan pl. a szalaparton, vagy a csikin felfelé gyerekekkel. de egyedül semmi extra. pl. megyehatár max. 4. fokozat, de inkább 70%-ban 5. pedig én egy dagadt féreg vagyok, aki nem áll ki csak a tetején.

ha gondolod, kölcsönadom a bringám melóba járni pár napra, próbáld ki.

ha komolyan érdekel, akkor az agyváltó.blog-ot javaslom, korrekt.

bár ritkább, de mindenképpen gyári!! szabadonfutóst válassz.

30-ból meg kell tudnod állnod szerelékkel, fűzéssel együtt.

savanyugabi módosította - 2014. szeptember 09. - 21:53

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

a 3cc re en sem tudom a valaszt de enyemmel is azt csinaltam amit leirtal.jatszottam a tengely helyzetevel es egyszer csak jo lett.

sa duomatic leirst meg mintha bringabuzi blogon linkelte volna a szerzo.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Nos, került hozzám egy S-A kickshift agy. A használója szerint nem működött rendesen, de kb.ennyit tudok róla...

Ha tudja valaki, hogy azt a bizonyos tipushiba leírást, vagy szerelési utasítást hol találom, megköszönném ! :)

You can never have "enough" bikes.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Hetek óta küzdök egy Shimano 3CC-vel. Tavasszal széthúztam, de nem volt kedvem teljesen, csak a fékoldalt pucoltam meg, mert szutykos volt...

A gond az, hogy a kezdeti helyes működés után elmászott, eltűnt a második fokozat. A "klikkbox" jól van a helyén, nem állítható, ezért nyilvánvalónak tűnik, hogy a tengely pozicionálásával lehet a baj (Közbenső állásban tartva a klikkboxot, meg van a 2. fokozat).

Próbáltam a tengelyt mindkét irányba állítani (tanulva a Stumey hibájából), de sikertelenül.

Vajon jó a sejtésem, vagy más irányba gondolkozzak tovább ???

Más:

Végre bevásároltam ebből is, miután egy garnitúra kosarat napokig Brigéciolban hagytam, és a golyók kicsit megfogyatkoztak.

IMG_20140904_170815452.jpg

You can never have "enough" bikes.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Ok!Koszi szepen!

Magellan-os

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

15kilos trekkingel spd-vel szoktam felmaszni szalonkavolgyon at arpad kilatoig es kornyekere.

2,2:1-es az alap attetel az agyvaltom attetel tartomanya megegyezik a nexus 3-al.

szeirintem siman jo 2:1-es attet is meredekebb terepre.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Erővel nincs gond,hidd el! :-) Csak bírja az agyváltó!Általában max.kb.6-12%-os emelkdőkön lenne járatva az agyváltós gép!A 2:1-et hallottam már,de nem voltam biztos benne és bepróbálkoztam a 32-es kérdéssel.Ezért fordultam témában jártas ambörökhöz! :-)

Louis módosította - 2014. augusztus 27. - 21:38

Magellan-os

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem,hogy Nexus 3 18-as lanckerekkel milyen legkisebb fogszamu lanckereket toleral,milyet javasoltok fogszamban elolre,hajtokarra?!2:1 atteteli arany es ez ala menni nem biztonsagos?32 meg esetleg jatszhat?

Valaszotokat elore is koszi!

ahogy irod a 2:1 aranyt javasolja a gyarto.ehhez kepest te 1,7:1 re mennel le.

mire keszulsz ilyen alacsony attetel?

en inkabb erosodnek.az kevesebbe kerul mint egy uj nexus.

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

108mm hosszu 3mm atmeroju.

És már működik is! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem,hogy Nexus 3 18-as lanckerekkel milyen legkisebb fogszamu lanckereket toleral,milyet javasoltok fogszamban elolre,hajtokarra?!2:1 atteteli arany es ez ala menni nem biztonsagos?32 meg esetleg jatszhat?

Valaszotokat elore is koszi!

Magellan-os

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
108mm hosszu 3mm atmeroju.
  • Vidinger kedveli ezt

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Hali! Tudna valaki segiteni? Shimano 3CC agyban milyen hosszú a váltótű? A click-box is megvan meg a váltókar is csak a tű hiányzik a tengelyből. Köszi előre is. :)

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

csak magamat tudom idezni.

nem hiszem hogy (helyesen) ossze tudod rakni.iszonyat bonyolult, sok elofeszitett rugo kis helyen.

vidd el chomahoz es legkozelebb fogadd meg a hozzaertok tancsat foleg ha mar megkerdezed oket.

Ma délelőtt szerencsére kiderült, hogy én voltam a túl kevésbé magabiztos: jól lett összerakva a váltómechanika. Találtam egy orosz videót a nagy videómegosztón, és ott is csukott állapotban vannak a kalapácsok beszerelt utolsó biztosítógyűrűvel. Igazából nem is lehetne másképp, mert a tengely és a kalapácsok lemeze áll, ha az beakad a hajtott házba, akkor nem lehetne tekerni.

Összeraktam, és hála Isten, flottul megy minden.

Kapott egy erőteljes terepes túrát (20 km erős hegymenetes terep), tökéletesen helytállt. A hajtóműolaj és a kenőzsír nagyon jól szuperál, finoman mozog, nincs hangja. A váltókar is könnyebben mozgatható, bár ez inkább annak köszönhető, hogy gyárilag majdnem szárazak voltak a forgóreteszek a tengelyen. Most vékony réteg olajjal és egy kis zsírral nagyon finoman dolgozik.

Köszönöm a segítséget és a tanácsokat, nagyon sok hasznos infót kaptam innen, amiért hálás vagyok. A 3 nap tapasztalata és számtalan szét-össze szerelése miatt már álmomból felkeltve is összedobom ezt a kotlákot, ennyi előnye legalább volt :D

GxxANC módosította - 2014. augusztus 18. - 20:07

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

nem hiszem hogy (helyesen) ossze tudod rakni.iszonyat bonyolult, sok elofeszitett rugo kis helyen.

vidd el chomahoz es legkozelebb fogadd meg a hozzaertok tancsat foleg ha mar megkerdezed oket.

Ez alapján szereltem össze:

http://www.rideyourb...tructions.shtml

Igazából nem lehet többféle képpen összerakni, ha követed a leírást, simán megy minden. Persze lehet, hogy ennek ellenére elszúrtam vmit, ezért is írok ide a tapasztaltabb fórumtársaknak. Magával a bolygóművek zsírzásával és szerelésével nem volt gond, ha nem ugrott volna szét a váltómechanika, 1-2 óra alatt megvagyok. A zsírból is bevált a normál persze minőségi kenőszír, ahogy írtad, és a hagyományos olaj. Küldök pár képet, ahol látszik a probléma.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Ezekkel a speci szerszamokkal csak a drivert tudod leszedni.alatta van a valtomechanika amit nem javaslok szetszedni mert eleg szopo a kis rugokat elofeszitve visszatenni.

ridelife módosította - 2014. augusztus 17. - 15:35