Sziasztok!
Igyekeztem elolvasni az erre vonatkozó hsz-okat a topikban, de azért akad pár kérdésem.
Láncváltós biciklim van, felhasználási terület városi nyúzás(télen is), és csomagos túrázás.
Kicsit elegem lett a láncváltóból, a folyamatos karbantartásigénytől. Természetesen én is egy Rohloffos gépet szeretnék leginkább, de ez jelenleg nem reális. Szóval a kérdésem, hogy egy Alfine 8, vagy Alfine 11-es agyváltó mennyire jó választás a láncváltó helyett?
Ami fontos:
-mennyire tartós?
-milyen a hatásfoka? (láncváltóhoz képest mennyire fogom megutálni?)
A 11-esről olvastam mindenféle rosszakat, de azt is, hogy idővel változtattak a belső mechanikán.
Ha 11-est vennék, akkor a gép megy túrára is, ha 8-ast, akkor hosszú távon város, és akkor idővel egy másik gép is lesz túrára. (láncváltós, vagy Rohloffos)
Ugyebár csomaggal hegynek biztos kapna nem kevés terhelést(no meg kérdés, hogy én hogy bírom ilyen áttételekkel), és városban is szeretek ész nélkül gyorsítani. (...hogy aztán ismét fékezzek, és illedelmes lehessek, és kezdhessem előről, mindezt kifulladásig
) Egy jó csótány jellegű(kopott, de műszakilag jó) grafitszürke Giant Expedition gép lenne átalakítva. A gond az, hogy ejtőpapucsos a váz, és ha lehet nem akarok láncfeszítőt. Van olyan szervíz/vázkészítő aki vállal átalakítást csúszópapucsosra? Netán bonthatóvá teszi a villát szíjhajtáshoz is?
A segítséget előre is köszönöm!