Szerintem ne nagyon erõltesd ezt az FSA hajtómûvet. Az egy dolog, hogy nehéz, de normálisabb alkatrészeket már csak kovácsolnak. Ez messze nem hasonlítható össze a drágább FSA karokkal, a tányérok sem nagy alkotások. Integrált tengelyt gyártani nem nagy kunszt, ettõl ne ess hasra. Válaszd inkább a Firex-et vagy a Derorét. 200 gr alatti Acor vagy B+ monoblokkot ne vegyél, mert a csapágya gyorsan megadja magát. Válassz inkább egy kicsit nehezebb, de tartósabb Truvativ vagy FSA csapágyat. Egyébként a Gebhardtnak tényleg van mindenféle tányérja, egy telefont megérne!Köszönöm a véleményeket, egyenlõre úgy tünik, hogy a FSA Gamma Drive MegaExo lesz a befutó, fõleg, mert árban verhetetlen, tartós cuccnak és merevnek is néz ki. Van valakinek esetleg ilyen? Mert egy pozitív elsõ kézbeli vélemény megnyugtatna X.
Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2006. március 15. - 23:23
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. március 15. - 22:53
Van valakinek esetleg ilyen? Mert egy pozitív elsõ kézbeli vélemény megnyugtatna
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. március 15. - 20:20
nekem kettõt cseréltek garanciában egy xr-t és egy sima gigapipe-ot.
elhiszed, hogy rossz véleménnyel vagyok róla?
maratonozás alatt pedig egy öntött kar nem fog eltörni. tekintve, hogy a karok nagy részét öntik, és csak elenyészõ százalékát marják ki tömb anyagból. az egy dolog, ha utána kovácsolják, de 90% alapból öntve van. (raceface tulajok kiméljenek )
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. március 15. - 18:45
Na milyen a GAP?hát sztem a mega exo-s FSA magasan a legmerevebb lenne, és szvsz a legjobb vétel ha nem gáz a súlya...
Írta 2006. március 15. - 18:17
Írta 2006. március 15. - 18:13
Az FSA Gamma Drive 1130 g monoblokkostul. A súlyával ki lennél békülve, de a kar anyaga öntött alumínium, és az öntött dolgok emlékezetem szerint törékenyek bírnak lenni. Vagy nem? Bemásolom az adatlapját az FSA oldaláról:
Integrated MegaExo BB
AL356 cast aluminum crank arms
AL7075/T6 stamped outer chainring, ramped and pinned for perfect shifting
Heat-treated chromoly middle chainring, ramped and pinned
Heat-treated chromoly 22 tooth inner chainring
Chromoly chainring bolts
MegaExo oversize cartridge bearings
Oversize OTTO splined (8T) integrated chromoly BB Axle
MegaExo alloy bearing cups
Length - L170mm or 175mm
Q-Factor - 170mm
104/64mm bolt circle diameter
Chainrings - 44/32/22T
Chainline - 48mm
68 or 73mm BSA BB shell size
1130 grams (w/bb)
Egy Deore FC-M530 kar olyan 686 gramm, ehhez egy olcsóbb monoblokk 300 g körül, tehát úgy cirka 150 grammal lenne könnyebb, és kb. 5000 forinttal olcsóbb.
Az FSA v-drive valóban szép, de sajnos ez nem szempont ma, a szépségdíjas nálam amúgy is a Deore LX Hollowtech ][ :) Ahogy látom, a Truva is kiesett a látókörbõl, fõleg a monoblokk bizonytalansága miatt, súlyban egyébiránt szintén kiló körül lenne (jól értem, hogy nem annyira megbízható, mint a Sh.?)
X.
Írta 2006. március 15. - 17:53
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Írta 2006. március 15. - 17:30
amugy erre jó az xt lánctányér is. (hehe, ez aztán a nagy segitség)
én amugy v-driveot vennék, mert az a legszebb.
a deore a legmerevebb, és valószinüleg a legkönyebb is (ha utólag alutányérokat teszel rá, akkor biztosan) és az octás mono megbizhatóbb.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. március 15. - 17:25
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. március 15. - 17:24
amugy van olcsó bike+ isis-es kar most az ujságban, 10k
a legolcsóbb középrész is acor vagy bike+ 4-5k körül.
Írta 2006. március 15. - 17:15
Írta 2006. március 15. - 16:39
Versenyzõk:
FSA Gamma Drive MegaExo integrált csapágyas, ez a legolcsóbb és legnehezebb, kissé zavar, hogy öntöttek a karok, nem kovácsoltak - valóban nagy gáz ez? Ennyi pénzért megéri? (17000)
FSA V-drive isis (17500) + monoblokk (?)
Truvativ FireX Team (15000) + monoblokk (?)
Shimano Deore FC-M540 (17800) vagy FC-M530 (18800) + monoblokk (?)
A felhasználási kör maraton-cc-túra, a súly nem elsõdleges szempont.
Nyilván az ideális megoldás egy Deore LX '06 lenne, de erre most nagyon nincs pénzem
X.
Írta 2006. március 15. - 15:56
most olvasom csak a ritchey csinált 20-asat, az biztos. de hogy ki még: jó kérdés.Én a szélsõséges áttételtartományt preferálom, nem is tudtam, hogy van 20-as kistányér - kellene nekem egy, bár nem tudom, hogy 36-ra rápakol-e ezek után. Ha minden kapható lenne piciny országunkban, az ideális egy 48/34/20 lenne számomra.
Írta 2006. március 15. - 15:43
amelyik szutyok az nagyon hamar behal ...nekem is az elsõ úton már nem volt õszinte a mosolya...Semmit nem mentem vele....de a srác tuti, hogy tudott róla, ha már szétszedte tudta, hogy nem megy soká.....
Én vagyok a hibás, hogy ilyenekben megbíztam....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. március 15. - 15:06
Ha alattad halt meg, akkor sztem a fiú nem felelõs az agy rossz minõségéért...
:-/
Semmit nem mentem vele....de a srác tuti, hogy tudott róla, ha már szétszedte tudta, hogy nem megy soká.....
Én vagyok a hibás, hogy ilyenekben megbíztam....
Írta 2006. március 15. - 15:02
:-/
Írta 2006. március 15. - 14:38
nekem a wtb matricás testvére volt.....az gyári szar volt, garis csere, ....kb minden második rossz....állítólag az ideik már jók lesznek...
Használtan vettem egy fiútól, de remélem a srác is legalább ennyire megbízik másokban...aztán megy vele 5km-t és tönkremegy.....bármit is vásárol...utálom a csalókat, akik átverik a jóhiszemû bringásokat....és mág ez mondja magát biciklisnek????? Szomorú.....
Írta 2006. március 15. - 14:21
Írta 2006. március 15. - 14:16
Minap tekerni indultam és hármat reccsent a hátsó agyam, név szerint :
Zoggie FH737 220g ipari hátsó agy....aztán nem ment tovább, pörög a fogaskoszorú, nincs reteszelés....már szereljük....nincs valami ötletetek mi lehet?
Hirtelen 2 ok jut eszembe: széjjeltörtek a kalapácsok, vagy a (ha a kalapácsokat egy "rugógyûrû" tartja pozícióban, vagyis nem minden kalapácshoz tartozik külön rugó, hanem egy kör alakú gyûrû emeli meg a kalapácsokat) rugó is elszállhatott.
Széjjelszedve kiderül...
X.
Írta 2006. március 15. - 13:44
nekem a wtb matricás testvére volt.....az gyári szar volt, garis csere, ....kb minden második rossz....állítólag az ideik már jók lesznek...Segítsetek!
Minap tekerni indultam és hármat reccsent a hátsó agyam, név szerint :
Zoggie FH737 220g ipari hátsó agy....aztán nem ment tovább, pörög a fogaskoszorú, nincs reteszelés....már szereljük....nincs valami ötletetek mi lehet? Addig is :cry
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való