Üdv!
Van egy "új" Dyna-sys11 hajtóművem (FC-MT600), 36T/26T 96/64mm assymetrical 4 karos 11sebességes lánctányérok vannak rajta gyárilag...
Mivel főleg aszfaltra szánom (gravel), szükségem van minimum 40T nagytányérra, 2*10 sebességes rendszert szeretnék. Neten nézelődve láttam hogy a 40T/28T létező lánckerék kombináció (de ha a 40T/26T is működik annak még jobban örülnék).
...Jelenleg egy trekking bicón 48T/36T/24T*9 összebujerált hajtásom van, amit elégedetten használok, csak a 48T túl hosszú. (elötte 48/38/22 volt ami szintén működő képes volt kb., csak már kényelmetlenül nagy áttétel ugrás volt a kiskerékre váltáskor)...
A rendelkezésre álló információim alapján én ezeket a csere lánckerekeket szemeltem ki az átalakításhoz:
A bolt szerint ezek nem rá való lánctányérok.
A kérdésem: a felerősítő lyukak nem egyeznek, vagy ha nem ez a probléma, akkor mi?
(ha csak a váltási komfort rosszabb, de nyomaték nélküli óvatos váltással ~üzembiztosan át tudok váltani elöl, az nekem már megfelel -elöl nagyon ritkán szoktam váltani, de nagy csomagos túrán szükség van a kis lánctányérra is-).
Ha ez(ek) a lánctányérok nem jók akkor mit ajánlanátok helyette?
Köszönöm!