Ki kellett cserélni a rotort. (=? Nem tudom ez a szó mit jelent, úgy nézett ki a cucc, mint egy agy. Lehet, hogy ugyanaz.)
A lényeg, hogy a mavic (?) agyban nem 4 csapágy van, hanem úgy van, hogy van 2 csapágy, ami a kerékhez tartozik, és a fogaskoszorúhoz pedig nem 2 csapágy tartozik, mint máshol, hanem 1 csapágy és 1 mûanyag persely. (Ha jól értettem, amit a szerelõ magyarázott.) A lényeg, hogy 3 csapágy és 1 persely van.
Namost nálam ez a mûanyag persely volt elkopva, ugyanis ahogy elmondtam a szerelõnek mi a helyzet, egybõl megmozgatta a fogaskoszorút, kicsit erõsebben, mint én, és látszott, hogy eléggé mozog oldalra, õ azt mondta, ez nem normális, több, mint amennyit szabad lenne mozognia, és hogy a mûanyag cucc kophatott ki, ezért lehet a berregés.
Így hát otthagytam összességében 15 ezret, dehát ez van, ha az ember használt bringát vesz, gondolom hamarabb kell elkezdeni költeni rá, mint egy újra...
Most amúgy sokkal szebb is a hangja, meg érezhetõen egyenletesebben fut a lánc, sokkal finomabb tekerni.
Azt most is látom, ahogy forgatom, hogy mintha kicsit "tojás" lenne az agy, oldalról jól látszik. Gondolom ez akkor normális, ahogy Jani írta. Az alsó, feszítõgörgõ "bólogat" is kicsit emiatt. Csak azért írom, mert most figyeltem fel rá, nem tudtam, hogy a shimano agy nem szabályos kör. (vagy Te csak azt írtad, hogy oldalirányban kitér? Ez a függõleges kitérés is normális?)
A hátsó kerékre azt mondta, hogy nincs benne felütés, hanem amiatt dobál, hogy csak a felsõ kategóriás kerekek sajátja, hogy a tömegeloszlás teljesen szabályos körbe, mindenütt, az alsóbb kategóriás kerekeknél (enyém: mavic aksium race) lehet eltérés, szóval az normális, hogy állványon megpörgetve kicsit dobál, minden kerék ezt csinálja.
A váltót tegnap délután nagyjából sikerült beállítani, ha nem is tökéletes, de most elég használható (ráment a délutánom, de jól elvoltam

Na asszem ennyi.