Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!
A monoblokkom idõnként (szerencsére ritkán) kiállva reccsen egyet. Úgy tudom ezeken nincs semmi karbantartás, vagy jó, vagy nem. Egy ideig még elmegy így, de nézegettem a neten, hogy veszek egyet tartalékba.
3 azonosnak kinézõt láttam, amik csak árban különböztek:
SHIMANO HOLLOWTECH II CSAPÁGYAZÁS SMBB51 - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO HOLLOWTECH II CSAPÁGYAZÁS SMBB70 - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO HOLLOWTECH II CSAPÁGYAZÁS SMBB90 - Bringa Butik Webáruház
Ezek miben különböznek, melyik a jobb, tartósabb? (770-es XT hajtómûhöz lenne.)

tekerõ2

tekerõ2

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Szeretném a fogaskoszorú 14-es fogszámát csökkenteni 12-re.Ezzel egy kicsit sebességet növelni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Oúton használok 10es Sram Apex hajtómûvet 9es Tiagra rendszerrel, 9es Sram lánccal, gond nélkül. Esélyes, hogy montinál sem lesz gond.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A 10 sebességes hajtómûvek csak 10 sebességes lánccal használhatók?
8-as lánchoz keresek hajtást! A 9es hajtómûvekkel mûködik? Elõre is köszi.

Használtam 9-es hajtómûvet 8-as rendszerrel, tökéletesen mûködött.
A 10-es témában pont most dobtam én is fel hasonló kérdést. Idõközben beszéltem olyannal, aki ismer olyat, aki 9-es rendszerhez 10-es XT hajtómûvet használ minden gond nélkül :) Shimano szerint amúgy nem kompatibilis.
Failure is always an option.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A 10 sebességes hajtómûvek csak 10 sebességes lánccal használhatók?
8-as lánchoz keresek hajtást! A 9es hajtómûvekkel mûködik? Elõre is köszi.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat a zoom telobol kiindulva az utolso mondatot most sem gondolom mashogy - mi a gondod a hajtassal?

tekerõ2

tekerõ2

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

errol a bringarol lenne szo?
Schwinn-Csepel Ranger Fully össztelós teszt, kerékpár, bicikli, ár

en egy ilyenre nem koltenek semmit, max ha elegedett vagy vele, es a kopo alkatreszeket kell cserelni.

Nem ez nem össz telós régebbi típus inkáb trekking jelegû elsõ zoom telós

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok !

Schwin Ranger bicomra szeretnék gyorsabb haladást biztosító hajtómûvet .Kérdésem lenne milyet válaszak és a hajtómûvön kivül még mit szükséges kicserélnem.

Köszi

errol a bringarol lenne szo?
Schwinn-Csepel Ranger Fully össztelós teszt, kerékpár, bicikli, ár

en egy ilyenre nem koltenek semmit, max ha elegedett vagy vele, es a kopo alkatreszeket kell cserelni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ez biza így van, egy ilyen alu csavart egy mozdulattal szét lehet gyalázni. Ez most már a szerszámos topikba kívánkozna, szóval bocs az OFF miatt. Akartam kérdezni, minek hívják ezeket a fejeket, ezek szerint "Bitnek" és így kell keresnem. Jó neve van. :-) Köszi az infót!

tekerõ2

tekerõ2

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok !

Schwin Ranger bicomra szeretnék gyorsabb haladást biztosító hajtómûvet .Kérdésem lenne milyet válaszak és a hajtómûvön kivül még mit szükséges kicserélnem.

Köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn, alapvetõen én is így vélekedek. Komplett IceToolz bicajos szerszámkészletem van (bõröndös) + egy BBB nyomatékkulcs készlet, +elég jó csavarhúzó készlet. Sajnos csak T20 és T25-ös torx fejeim vannak hozzájuk, a T30 valahogy "kimaradhatott"...

szerszamboltban lehet venni jominosegu bitkeszleteket, nem is olyan dragan... nekem schröder fejek vannak, sokkal jobb minoseguek, mint a nyomatekkulcshoz kapottak. torxban van titanbevonatos is. anno vettem egy kozepes minosegu keszletet, azert, hogyha minden kotel szakad, akkor legyen itthon mindenfele fej, es ebben cserelgetem a gyakran hasznalt biteket (2.5, 4, 5, 6 etc) jobb minosegure. egy szerszam sem olcsobb annyival, mint amekkora kart tehetsz a bringaban, ha szetcseszel vmi nehezen beszerezheto, nem szabvanyos csavart. marpedig egy aluban nem nehez kart tenni egy sz*r szerszammal.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Arn, alapvetõen én is így vélekedek. Komplett IceToolz bicajos szerszámkészletem van (bõröndös) + egy BBB nyomatékkulcs készlet, +elég jó csavarhúzó készlet. Sajnos csak T20 és T25-ös torx fejeim vannak hozzájuk, a T30 valahogy "kimaradhatott"...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nyomatekkulcs es jo minosegu bitek. szerszamot csak egyszer kell megvenni, es otthoni felhasznalasban orok.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem csavaras kozben tort szet az aruhazi T25 a kezemben ugy hogy a hegyes csonk ami maradt belole szet is vagta az egyik ujjamat. ugy rendesen. na en ezert nem veszek tobb ilyen szerszamnak latszo targyat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
Rendben! :-)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Vagy szerszám boltban mert az áruházi óccsó esetleg ey csavart bír már a kollégám is megtanulta, így lesz az olcsó szerszám drága.

+1: csavarhúzóból csak jót szabad venni!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vagy szerszám boltban mert az áruházi óccsó esetleg ey csavart bír már a kollégám is megtanulta, így lesz az olcsó szerszám drága.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás

anno probike-ban szokott lenni

Simábban lett, mint gondoltam, 22 és 32 is.

Ma viszont 2 dolgot tanultam, életem elsõ XT hajtómû szervize közben. Egy, hogy sokkal egyszerûbb ezt szervízelni, mint valaha is gondoltam - pláne, ha minden szükséges szerszámmal rendelkezem hozzá. Kettõ, hogy ha T-30 torx csavarnyúzóm nincs, akkor lánctányérokat nem fogok tudni cserélni... Na, így jártam. :-)
Holnap keresek osánban, brikosztórban, hátha lesz ócóé' valahol.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Tudja valaki, hogy a Shimano 10-es Dynasys hajtómûvei mennyire nem kompatibilisek a 9-es rendszerrel? A rajz szerint mindene ugyanaz, mint a 9-esnek, csak a 3 lánctányér nem. Gondolom esetleg keskenyebbek, de ha ugyanolyan távol vannak egymástól, akkor mûködnie kell.
...csak mert nagyon olcsón van FC-M552 néhol.
Failure is always an option.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
anno probike-ban szokott lenni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való