... az igazi terep teszt majd remélem ma.
Megvolt ez is, tökéletesen mûködik. Igaz, úgy süvített a szél, hogy nem is hallottam volna a gyanús zajokat

A 24-32-42-es kiosztás határozottan használhatóbbnak tûnik, mint a korábbi 22-32-44.
... az igazi terep teszt majd remélem ma.
Csak elõre hajtsd!Sziasztok!
Olyan ügyben várom a tanácsokat, hogy amikor a legnagyobb tányéron van elõl a lánc hátul pedig a 4.ben, akkor visszafelé tekerem a hajtókart és a lánc leugrik az 5. vagy 6. fokozatba. Csak ebben a pozícióban jön elõ a probléma és csak akkor amikor visszafelé tekerem a hajtókart.
A váltásoknál amúgy semmi gond eddig...kopp..kopp.
A hajtõmûvem egy Shimano FC-M542 (szérián kívüli), a hátsó sor egy Sram PG-950 (9s), a lánc Sram PC-951, a váltókarok és a váltók pedig Sram X.7-esek.
Azt kell tudni még, hogy ez egy épített bringa, vadonatúj alkatrészekkel. Most jött elõ ez a probléma 100 km-t használtam eddig. A váz csapágyháza 73 mm széles egy 2,5 mm-es hézagolót raktam be, így jött ki a hajtómûre elõírt 50 mm-es láncvonal, viszont a hátsó láncvonal 47,5 mm. Ha kiszedem a hézagoló gyûrût a hajtõmûnél akkor megoldódhat a probléma?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Nekem egyszer a váltópapucs volt lelazulva, utána meg a pedálok meneteinek tisztítása és zsírzása után szûnt meg a recsegés. Elõtte a közepét 3x szedtem ki.
Ugyanezzel szenvedek. Hajtómû ki, szétkaptam, megtisztítottam, újrazsíroztam (Motorex zsír), továbbra is recseg. Átnézem majd nagyon alaposan; bízom benne, nem találok repedést!
Tudja valaki, hogy a Shimano 10-es Dynasys hajtómûvei mennyire nem kompatibilisek a 9-es rendszerrel? A rajz szerint mindene ugyanaz, mint a 9-esnek, csak a 3 lánctányér nem. Gondolom esetleg keskenyebbek, de ha ugyanolyan távol vannak egymástól, akkor mûködnie kell.
...csak mert nagyon olcsón van FC-M552 néhol.
A 10 sebességes hajtómûvek csak 10 sebességes lánccal használhatók?
8-as lánchoz keresek hajtást! A 9es hajtómûvekkel mûködik? Elõre is köszi.
Oúton használok 10es Sram Apex hajtómûvet 9es Tiagra rendszerrel, 9es Sram lánccal, gond nélkül. Esélyes, hogy montinál sem lesz gond.
Vagy repedt valami a környéken. Esetleg sérült a menet és összeragad a zsír ellenére a két alu felület.
Hát nekem garantáltan ettõl, mert takarítás után elmúlik.
A sebesség mindent megold.
Ezek szerint neked még sosem recsegett a bringád hajtás közben?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.