Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok

Sikeresen elbarmoltam a menetét egy sram carbon S-2200 hajtómû bal karján. Mivel ez a hajtómû egy specialized bringán van(más külsõre mint egy normál x0),ezért inkább specinél érdeklõdjek egy kar után vagy egy normál X0-kart próbáljak vadászni? Ha az utóbbi,akkor tippeket kérnék,honnan vehetek? Már csekkoltam pár nagyobb online bringaboltot,de eddig semmi.
Köszi elõre is.

Azért egy menet javítás 2/3-ad fényével olcsóbb, persze te tudod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok

Sikeresen elbarmoltam a menetét egy sram carbon S-2200 hajtómû bal karján. Mivel ez a hajtómû egy specialized bringán van(más külsõre mint egy normál x0),ezért inkább specinél érdeklõdjek egy kar után vagy egy normál X0-kart próbáljak vadászni? Ha az utóbbi,akkor tippeket kérnék,honnan vehetek? Már csekkoltam pár nagyobb online bringaboltot,de eddig semmi.
Köszi elõre is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nyomatekkulcsot hasznalok :)

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

mi okozhat meg kattogast tekeres kozben tipikusan? pedal atkenve, kozepcsapagy cserelve. ha a bal oldalt terhelem, olyan 6-9 ora kozott csinalja (kiallva emelkedon, nagy attetel).
a gyorsszarra gyanakszom meg, mert pl a kerekszetthez kapott nyeklett osszevissza, visszaraktam a shimanot.

Nálam is volt rejtélyes kattogás aminek sokáig nem tudtam az okát,aztán kiderült,hogy a hajtómûben nem megfelelõ nyomatékkal meghúzott pedál okozta.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ahogy írod lehet a gyengén szorító gyorszár is,de érdemes még megtakarítani a váltótartó fül és a váz közötti kapcsolódó felületet és kicsit megzsírozni,az is produkálhat ilyet.

mi okozhat meg kattogast tekeres kozben tipikusan? pedal atkenve, kozepcsapagy cserelve. ha a bal oldalt terhelem, olyan 6-9 ora kozott csinalja (kiallva emelkedon, nagy attetel).
a gyorsszarra gyanakszom meg, mert pl a kerekszetthez kapott nyeklett osszevissza, visszaraktam a shimanot.

GT-Atee

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás

Tekerj akkor 6elõtt vagy 9után,hátha..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Vagy a valto (limitcsavar) nincs jol beallitva vagy a lancvonal nem jo.

Sziasztok olyanba szeretném kérni a segítségetek, hogy van egy bavaria trekking kerékpár és hátsó kerék melyben van egy 2 sebességes agyváltó és 5 sebességes racsni és ha az 5 fokozatba kapcsolok akkor néhol ugrál a lánc.
Már kicseréltem a biciklin a hajtómûvet, láncot és a váltót is, de a problémám még mindig nem oldódott meg. Már kipróbáltam hogy a kereket átraktam egy másik biciklibe ott pedig semmi probléma.
Valaki tud nekem segíteni??
Elõre is köszönöm a válaszokat.

vasz87

vasz87

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok olyanba szeretném kérni a segítségetek, hogy van egy bavaria trekking kerékpár és hátsó kerék melyben van egy 2 sebességes agyváltó és 5 sebességes racsni és ha az 5 fokozatba kapcsolok akkor néhol ugrál a lánc.
Már kicseréltem a biciklin a hajtómûvet, láncot és a váltót is, de a problémám még mindig nem oldódott meg. Már kipróbáltam hogy a kereket átraktam egy másik biciklibe ott pedig semmi probléma.
Valaki tud nekem segíteni??
Elõre is köszönöm a válaszokat.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Igen, a váltót nem írtam azt idõvel feltétlen be kell szereznem hozzá. Ez valószínû X9 lesz ha minden igaz, hozzá való váltókarral. De ezt abban az esetben is cserélném ha a láncfeszítõs megoldás mellett döntenék.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

...
Shadow Plus (Shimano) vagy Cage Lock/Type2 (SRAM) hátsó váltó nem árt hozzá
...

Miután megbizonyosodtam, hogy nem térek vissza a 3x világba, felraktam egy új láncot, elcseréltem a "régi" shadow váltóm egy plusszosra. Ma reggel tudtam kipróbálni, királyság. Nem tudom, milyen negatív tulajdonságai vannak, milyen problémák jelentkezhetnek majd, de az a csend, amit lefelé mûvelt, az megdöbbentõ. Szerintem a váltások is gyorsabbak és pontosabbak vele, persze ezt lehet csak bebeszélem magamnak.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi a linket, ezt nem láttam még, nos igen az ára, de ugye ehhez elméletben nem kell láncterelõ, külföldi fórumokon többen is használnak ilyet, nem írtak láncleesésrõl. Így már nem is olyan drága mint egy normál fogazatú lánckerék+láncterelõ.

Azért az ne felejtsük el, hogy egy Shadow Plus (Shimano) vagy Cage Lock/Type2 (SRAM) hátsó váltó nem árt hozzá, különben gondjaid adódhatnak vele. Persze lehetséges, hogy mûködni fog, de azért nem lehet véletlen, hogy a XX1 és az X.01 is kuplungos hátsó váltóval kínálja az 1x11-et.
(Egyébként volt 1x10-em pár hónapig)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Vincsó,
mi a célod/szándékod az 1x10-el?

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Köszi a linket, ezt nem láttam még, nos igen az ára, de ugye ehhez elméletben nem kell láncterelõ, külföldi fórumokon többen is használnak ilyet, nem írtak láncleesésrõl. Így már nem is olyan drága mint egy normál fogazatú lánckerék+láncterelõ.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Arra számíts, megkérik az árát és számold még hozzá a csomagküldést. ;) Egy példa: RACE FACE Kettenblatt LK104 Single Ring Narrow Wide 1-fach schwarz 37

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hali!

A Canyon topikban már felvetettem, hogy lehetõség szerint átalakítanám a yellowstone 29er 5.9-et 3*10-rõl, 1*10-re. Elõl Deore FC-M522 hátul 11-36 van jelenleg. A kérdés az lenne, hogy egy ilyet: Race Face 2013 tudnék e használni a mûvelethez gondmentesen. Már ha be tudom szerezni ugye :) Szimuláltam amúgy ma a dolgot 32-es középtányéron és nem okozott különösebb problémát így nem is tudom milyet kéne venni 30T vagy 32T.

Mod.: Mennyire gyorsan/lassan kophat el egy ilyen fogaskerék?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn,
hol 5 ájró a posta? :D

Bikecomponentsnel ausztriaba :) 5.95 pontosan.

Az a gyari 38/26 elegge ugy van belove, hogy a korabbi harmas tanyerok koze essen a tartomany.

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Amennyiben budapesti vagy, és el tudsz jönni ide (Kerékpár Kölcsönzés - Berguson Óbudáért), akkor tudunk neked adni 573R típusú patentszemet.

Köszi, szuper!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok,

Vettem egy KMC Z50-es láncot egy 80-as évekbeli 5 sebességes Schwinn Csepel gépre. A lánchoz nem járt patentszem. Ha ennek az oldalnak lehet hinni, akkor nekem a CL573R kellene, amit itthon nem lehet kapni.

A patentszemnek annyiból örülnék, mert egyszer valahogy nem jól raktam össze láncbontval egy láncot és kb. 1 hét után elszakadt. Akkor próbálkoztam vele elég sokat, de nehéz volt 'pont' eltalálni a megfelelõ mélységet egy Shimano láncon.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlotok, vegyek-e hozzá patentszemet, vagy inkább csak próbáljam meg összekötni egy láncbontóval. Ilyen láncbontó OK?
XLC TO-S25 LÁNCBONTÓ EZÜST - Bringa Butik Webáruház

Amennyiben budapesti vagy, és el tudsz jönni ide (Kerékpár Kölcsönzés - Berguson Óbudáért), akkor tudunk neked adni 573R típusú patentszemet.

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok,

Vettem egy KMC Z50-es láncot egy 80-as évekbeli 5 sebességes Schwinn Csepel gépre. A lánchoz nem járt patentszem. Ha ennek az oldalnak lehet hinni, akkor nekem a CL573R kellene, amit itthon nem lehet kapni.

A patentszemnek annyiból örülnék, mert egyszer valahogy nem jól raktam össze láncbontval egy láncot és kb. 1 hét után elszakadt. Akkor próbálkoztam vele elég sokat, de nehéz volt 'pont' eltalálni a megfelelõ mélységet egy Shimano láncon.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlotok, vegyek-e hozzá patentszemet, vagy inkább csak próbáljam meg összekötni egy láncbontóval. Ilyen láncbontó OK?
XLC TO-S25 LÁNCBONTÓ EZÜST - Bringa Butik Webáruház