A legolcsóbb 22$-os RWC acél csapágy http://www.endurofor....com/id227.html
Karbantartása annyi hogy lánc cserekor kitörlöm a koszos zsírt és újjal bekenem.
zeezoltano módosította - 2013. október 18. - 22:19
A legolcsóbb 22$-os RWC acél csapágy http://www.endurofor....com/id227.html
Karbantartása annyi hogy lánc cserekor kitörlöm a koszos zsírt és újjal bekenem.
zeezoltano módosította - 2013. október 18. - 22:19
A középcsapágyamban már kb 10000 km ( mert megnéztem mi éri meg és mit kell sűrűn takaritani ) van régen a shimano HT II jó ha kibírt 3 hónapot. .
Milyen középcsapi ez, ami ilyen jól bírja ? A Shimano-t valahogy tényleg nem a tartósságra hegyezték ki.
Általában kétféle ember van, ilyen szemléletbõl is. Van az 1.0 user, aki használja, és elhasználja a technikát. Kb mint a nõk, és az autó kapcsolata, nekik az egy bazi nagy ritikül, amiben magukkal hordhatnak bármit. És van az az ember, aki pontosan tudja, mi miért van, mert techinaki beállítottságú, esetleg mérnök ember, még ráadásul talán pedáns, rendszeretõ is, aki ebbõl következõleg vigyáz a dolgaira. Én utóbbiba tartozom. Te az elöbbibe. Nincs ezzel gond, mindenki máshogy gondolkodik. Nekem lecserélni a láncot, a hátsó sort, meg mondjuk a nagy lánctányért elöl kb 50eft. Tudom, mert idén cseréltem, használtan vettem a bicót. Én 50eft-ért hajlandó vagy heti 10-15 percet foglalatoskodni vele. De megértem, ha más jobban keres, és neki ez nem tétel.
Csak ilyenkor szokott menni a sírás, h xy termék szar, nem vált pontosan, és különben is 2 év alatt csutkára lekopott, és mekkorát csalódott benne. Minél komolyabb a technika, annál érzékenyebb a porra, a környezeti behatásokra, annál jobban kell vele foglalkozni. Egy régi kocsmába járós "praszt bmx" elmegy 50 évet anélkül, h hozzányúlnál, de egy modern, mai bicó aligha, az fokozottan kopik. Te döntesz: használod, vagy elhasználod.
Ezzel elég alaposan mellé lőttél de pölö a vázról a rászárad sarat nem szedem le. Láncot mindig le törlöm és tekerés előtt leolajozom. 4 láncot használok forgóba eddig 7630km van benne és még messze nem esik a 0.75-be a nyúlás mérőn, pedig ha sár van akkor is kimegyek a terepre A középcsapágyamban már kb 10000 km ( mert megnéztem mi éri meg és mit kell sűrűn takaritani ) van régen a shimano HT II jó ha kibírt 3 hónapot. Nem vagyok mérnök így az elméleti dolgok többnyire elég hidegen hagynak, szerelő vagyok ezért a gyakorlati dolgok érdekellnek. A bringám gyakorlatilag karc mentes és nem tünik elhasználtnak. Viszont nem vitrinbringa. Azért van hogy jól érezzem magam.
zeezoltano módosította - 2013. október 18. - 21:47
Jól gondolom,hogy 26-os montin,44-32-22 hajtóművel nagyon kapálózós a 34-es hátsó legnagyobb lánckerék?
Ha állandóan takarítanám a bringát akkor mikor tekerném? Elég. és mi van ha tojsz rá. Semmi. ÉN most értem haza a tekerésbõl felakasztottam és jól van köszöni szépen.
Amennyiben vizes a lánc mikor hazaérsz akkor töröld le és olajozd át, egyébként hagy békibe.
Azért kérdeztem ki hogy csinálja esõ után, ha nem kritikus a láncnak ennyi kosz, megtörlöm ronggyal a láncot, lekefélem a tányérokat, kap olajat és mehet.
Egy gyári kettes hajtómûvön mennyivel esik kintebb a "középsõ" tányér, mint egy 3ason?
én nekem már úgy tanították, hogy az "IG chain only" hajtókarokra is mehet az újabb HG mert az 100%-ban visszafelé kompatibilis.
utoljára 2005-ben volt IG lánckerekes hajtókar (az FCM340 meg az FC-MC20) és akkor lehetett utoljára IG láncot venni...
Egyébként mi az álláspontja a Shimanonak? Meggondolta az Only IG chain dolgot? Tudom én, hogy jó a HG-is meg minden, elöl az átdobó felrakja úgy is. Csak érdekelne a dolog.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
szia,
nincs IG lánc, teljesen kiváltotta a HG
nem lehet.Szerintetek lehet 73-as monoblokkból 68-ast csinálni (Sh bb es 25)?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
szia,Szia Rob!
Van még itthon a nagykerben IG 70 vagy 90-es lánc?
Köszi
Tehát a gyártók nyomatták a könnyû bicajokat, nem a versenyzõk keresték õket, elõnyben részesítve a nehezebbel szemben? Amúgy ebben az is benne van, h senkinek sem érdeke olyan alkatrészt gyártani, ami nem kopik el jó hamar. Mert akkor nem venne senki másikat.