Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Ha nekem 3 tányéros hajtómű van kettányérosként használva, és kellene nekem tányércsavar, akkor a rövidebb fajta az megfelelő? Annyira nem cigánykodnék hézagolókkal meg alátétekkel.

A Zoggienak van rövidebbje. Az tökéletes hozzá.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Ha nekem 3 tányéros hajtómű van kettányérosként használva, és kellene nekem tányércsavar, akkor a rövidebb fajta az megfelelő? Annyira nem cigánykodnék hézagolókkal meg alátétekkel.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
az elso deore HT II csapagy nekem 30 ezret ment el, esoben, havazasban is naponta volt hasznalva... a vazat erdemes sikba maratni

es a bringat szinte sosen takaritom, olkajozom, ha nyekereg, meg evente egyszer zsirzok mindent

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ördögoldalon az jó átlag, úgy mehetsz akkor, mint az "élmezőny". :) (biztos?) http://app.strava.com/segments/2517430

Nem arra gondoltam. Pécsen a lakóhelyemtől amíg feljutok az erdőig, az aszfalt és nagyon meredek. De felmentem kétszer a Csortoson is, ha valaki ismerős Pécsen.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Én nem tolom a biciklit hegynek. Ha túl meredek, ott a mókuskerék. A soron a 32-es és 34-es fogaskerekek között tényleg csak minimális a különbség, ha bármelyik sort megkapod jobb áron, vedd azt, egyikből sem fog túl nagy hátrányod származni. Legalább kipróbálod és legközelebb könnyebben döntesz. Én pörgősen és inkább könnyebb áttételben tekerek, mert így az izületeimnek jobb, nem fájdul meg a térdem. Nekem az említett szakaszon 22-34-ben 5.9-6.5 km/h átlagom szokott lenni, ha valaki jobbat csinál fizetek pár sört. :) 22-32-ben is felmentem régen, de jobb a 34-es.

Ördögoldalon az jó átlag, úgy mehetsz akkor, mint az "élmezőny". :) (biztos?) http://app.strava.com/segments/2517430

zscs módosította - 2013. október 19. - 18:48

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Meredekeken én is járok a Bükkben,eddig elég volt a 32-es is.Mondjuk az Ördög oldal megfog,de az olyan emelkedő ritka.

Én nem tolom a biciklit hegynek. Ha túl meredek, ott a mókuskerék. A soron a 32-es és 34-es fogaskerekek között tényleg csak minimális a különbség, ha bármelyik sort megkapod jobb áron, vedd azt, egyikből sem fog túl nagy hátrányod származni. Legalább kipróbálod és legközelebb könnyebben döntesz. Én pörgősen és inkább könnyebb áttételben tekerek, mert így az izületeimnek jobb, nem fájdul meg a térdem. Nekem az említett szakaszon 22-34-ben 5.9-6.5 km/h átlagom szokott lenni, ha valaki jobbat csinál fizetek pár sört. :) 22-32-ben is felmentem régen, de jobb a 34-es.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Értem és köszönöm a hozzászólásokat.De figyelembe vettétek,hogy 26-os kerékméretről van szó?

Én is 26-oson ülök B)  ... izé ... tekerek :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Értem és köszönöm a hozzászólásokat.De figyelembe vettétek,hogy 26-os kerékméretről van szó?

igen

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Attól függ.

Ma tekertem az új útvonalamon, ahol erdőben van egy emelkedős rész. 22/24-ben is megcsinálható, de felraktam poénból 22/32-be. Eléggé kellett pörögnöm, de könnyű volt felmenni, és így is megvolt a 8-9km/h. Ha szeretsz pörgősen hajtani, és vannak hegyek a környéken, mindenképp megéri.

ha a 22-32ben el tudsz kapálózni, akkor a 34 sem lesz lényegesen pörgősebb. ha meg a 22-32 is sok, akkor 2 tányéros cucc  :)

én most 40/30/22-es kompakt montison gondolkodom 36-os soral, persze a 22-est azon sem használnám kb soha.

silboy módosította - 2013. október 19. - 17:42

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Attól függ hol biciklizel. Én ragaszkodom hozzá, hogy legyen ilyen áttételem. Pécsen ahol elindulok a hegynek, egy kilométeres emelkedő és nagyon meredek végig, van egy szakasz ahol még így is alig lehet felmenni, speciális beton van, mert télen másképpen járhatatlan lenne. Nem vagyok gyenge és aki nincs kondiban, nem bír feltekerni megállások nélkül. A mecsekben még vannak aranyos szakaszok, ahova elkel. A soproni erdőben annyira nem hiányzik, de most majd 10 sebességesben is 36-ossal végződő sort akarok tenni, (24-36 = 22-34).

Meredekeken én is járok a Bükkben,eddig elég volt a 32-es is.Mondjuk az Ördög oldal megfog,de az olyan emelkedő ritka.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Arra gondoltam,hogy van-e értelme ilyen kis áttételnek.

ha a 22-32ben el tudsz kapálózni, akkor a 34 sem lesz lényegesen pörgősebb. ha meg a 22-32 is sok, akkor 2 tányéros cucc  :)

én most 40/30/22-es kompakt montison gondolkodom 36-os soral, persze a 22-est azon sem használnám kb soha.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Szerintetek?

Attól függ.

Ma tekertem az új útvonalamon, ahol erdőben van egy emelkedős rész. 22/24-ben is megcsinálható, de felraktam poénból 22/32-be. Eléggé kellett pörögnöm, de könnyű volt felmenni, és így is megvolt a 8-9km/h. Ha szeretsz pörgősen hajtani, és vannak hegyek a környéken, mindenképp megéri.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Nekem volt fenn nem jelent jelentős különbséget igazából a nagyon hosszú emelkedökön jön jól amikor már tele a tököd. Elkopott, azóta 32 van fenn.

26-os kerékkel használtad?Most 32-es hátul a legnagyobb és elégnek bizonyul,ahol nem tudok felmenni vele ott már nem is akarok.Viszont most lenne jó áron SLX sor 11-34-es,csak nem tudom eldönteni van-e értelme.

silboy módosította - 2013. október 19. - 17:34

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Attól függ hol biciklizel. Én ragaszkodom hozzá, hogy legyen ilyen áttételem. Pécsen ahol elindulok a hegynek, egy kilométeres emelkedő és nagyon meredek végig, van egy szakasz ahol még így is alig lehet felmenni, speciális beton van, mert télen másképpen járhatatlan lenne. Nem vagyok gyenge és aki nincs kondiban, nem bír feltekerni megállások nélkül. A mecsekben még vannak aranyos szakaszok, ahova elkel. A soproni erdőben annyira nem hiányzik, de most majd 10 sebességesben is 36-ossal végződő sort akarok tenni, (24-36 = 22-34).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nekem volt fenn nem jelent jelentős különbséget igazából a nagyon hosszú emelkedökön jön jól amikor már tele a tököd. Elkopott, azóta 32 van fenn.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Nem tudom mit jelent a kapálózós, hacsak nem a földművelésre gondoltál. :) Mire vagy kíváncsi, az áttételre?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szerintetek?

Nem tudom mit jelent a kapálózós, hacsak nem a földművelésre gondoltál. :) Mire vagy kíváncsi, az áttételre?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Jól gondolom,hogy 26-os montin,44-32-22 hajtóművel nagyon kapálózós a 34-es hátsó legnagyobb lánckerék?

Szerintetek?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Mázlista, ha rákattintasz a linkre a csapágyon kiül látsz egy gyűrűt a csapágy és e közé teszel zsírt majd összehúzod a hajtóművet, lánc csere alkalmával  hajtó karok lehúz gyűrű levesz, koszos zsírt töröl-újjal bekenn-összerak. Eddig 3 havonta cseréltem shimi csapágyat, mióta ez meg van jobban fut azóta is mint egy xt-xtr. A zsír megakadályozza a por és a víz bejutását a csapágyhoz. Kb. 7 perc. 2év 3 hónap alatt ha szolidan számolom is 6 HT II csapágy ment volna el az kb 25-30e ebbe jövöre veszek egy pár porzárót vagy 3 dollárért.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Középcsapágyat karbantartani? Nem zárt? Nekem még az FSA van fent, tökéletesen forog 4 év és 7000km után, pedig nem vitrinben tartom.