Sziasztok.
Ha beleszakadt a menet a kazettába, és emiatt nem sikerül megfelelően meghúznom a fogaskoszorú zárógyűrűjét, az okozhatja-e azt a jelenséget hogy hátul az alsó 3 lánckerék bármelyikén tekerve, kotyogó hangot hallok, de csak hajtáskor, ha csak gurulok akkor nem.?A kotyogás üteme egyébként a sebességel arányos, és nem a pedál fordulattal. Gondolom lötyögnek a kis lánckerekek az agyon? Most ha kézzel megfogom, akkor kb 1mm-t tudom mocorogtatni. Ez még toleranciahatáron belül van? Ez esetben új agyat kell vennem? (Vagy nem méretpontos a sor racsni felőli kiképzése?)(ez sztem hülyeség de már erre is gondoltam). vagy esetleg zárógyűrűt is? Biztos ami biztos? ja és akkor már nyomatékkulcsot sem ártana? Am a bringát használtan vettem, és most cseréltem sort, és már akkor is nagyon -nagyon könnyen megindult a záróanya. Szóval nem hiszem hogy én téptem meg mikor az ujat tettem fel. Bár az is igaz hogy a régivel nem kotyogott. (Igaz a mondás ami működik ahozz ne nyúlj...?)
Ja és van egyolyan jelenség is hogy néha recsen egy kurva nagyott valami hátul hajtáskor, erőkifejtéskor, mintha hatalmas nyomaték alatt váltanék le. Csak éppen nem váltok és a lánc sem vámdorol semerre a soron. Am uj lánc, sor és teljes hajtómű is Full XT lett. Szóval nem tudom mi lehet a baj.
Bocsi hogy ilyen terjengős voltam, de talán így valamennyire sikerült pontosabban leírnom. Most abban reménykedem hogy egy agy csere és egy meghuzott sor mindent megold.
Remélem tudtok segíteni....