Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2013. október 29. - 19:19

Írta 2013. október 29. - 16:50

Annyi egyezés van hogy a kmc is Taiwani
Úgy, mint a Shimano ??? Vagy ki még a taiwani ?
Írta 2013. október 29. - 14:53

Én ultegra rendszeren használok x10-es láncot (is). kb 1000km-enként cserélgetem az eredeti ultegra láncot és a kmc-t. mindkettő lánc szépen vált, semmi különbséget nem érezni köztük.
A helyedben amíg nem csereérett addig hagynám a kmc-t a rendszerben.
Ha már Shimano XT/XTR, Sram, Connex....
Mi a véleményetek a KMC láncokról? A most érkezett bringámon X10-es van, nem nagyon örülök neki. Nem értem, hogy miért kell egy full Shimano XT bringára nem Shimano láncot aggatni. Ezen nincsen miért spórolni ezen a szinten véleményem szerint. Már nem tudom miért, de valamelyik bringámon volt rövid ideig KMC lánc. Utána került rá egy Shimano, és minden csendesebb, pontosabb lett. Ezt még a párom is tapasztalta a sajátján, de lehet csak képzelődünk. Viszont az X10-es láncot dicsérik a népek, nem tudom cseréljek-e XTR láncra.
Írta 2013. október 29. - 10:13

mintha régebbi kmc katalógusban láttam volna shimano típusjelzéssel is láncokat
Írta 2013. október 29. - 00:04

1977 óta létezik a cég és 1986-ban elindította a technikai együttműködést a shimanoval. Gondolom csak besegítettek mivel főképp mkp. láncokkal kezdték a karriert.
Annyi egyezés van hogy a kmc is Taiwani
Írta 2013. október 29. - 00:02

Nem zörög a haraszt ha nem zörgetik ! :-))
A végén még kiderül, hogy igaz ! És Sram láncokat meg a Shimano gyártja - hogy a tesztekben szarabb legyen, mint a Shimano láncok ! Ez már logikusabban hangzik, nem ?
- zscs kedveli ezt
Írta 2013. október 28. - 23:43

Erre a marhaságra, hogy a KMC gyártja a Shimano láncokat, továbbra is várom a bizonyítékokat ! 1 tábla csoki és/vagy 1 sör a jutalom !! Ezt valami barom beböfögte évekkel ezelőtt és ott leng a nép fejében....A valaki mondta, aki hallotta valakitől, aki olvasta valahol de már nem emlékszik pontosan hol szintű válasz nem ér !
Írta 2013. október 28. - 11:42

Mi a véleményetek a KMC láncokról? A most érkezett bringámon X10-es van, nem nagyon örülök neki. Nem értem, hogy miért kell egy full Shimano XT bringára nem Shimano láncot aggatni. Ezen nincsen miért spórolni ezen a szinten véleményem szerint. Már nem tudom miért, de valamelyik bringámon volt rövid ideig KMC lánc. Utána került rá egy Shimano, és minden csendesebb, pontosabb lett. Ezt még a párom is tapasztalta a sajátján, de lehet csak képzelődünk. Viszont az X10-es láncot dicsérik a népek, nem tudom cseréljek-e XTR láncra.
én úgy tudom, hogy a shimano lánc is KMC. Legalább is ők gyártják a shimano-nak. Tapasztalatom pedig az, hogy teljesen jó a kmc is, nem kopik gyorsabban, nem pontatlanabb, stb. Ha eléri a 0,75 cserehatárt, akkor mehet fel az új lánc, ami már lehet shimano, de addig én nem bántanám a jelenlegit.
Írta 2013. október 27. - 22:12

en csak akkor cserelnek, ha vmi nem ok... amugy en is a homogen rendszereket szeretem.
Írta 2013. október 27. - 22:09

Írta 2013. október 27. - 18:33

Ja, hát amúgy nyilván én, esetleg a bontóm a nyomorék, nem mondom hogy nem
Az utóbbiban meg egyetértek. Ti milyen bontót használtok, hogy normálisan belekap a stift. Vagy valami speciál fogás? (Nekem mindig félre halad-) eZt már korábban is kérdezni akartam.
Nekem Park Tool van, ez mindig nálam van + patentszem, ha útközben történne valami. A mechanika egyenes, de sajnos a kinyomó tüske már itt is félre hord, most rendelek hozzá másik tüskét. Nálam annyira a félrehordás nem számít, mert csak kifelé nyomok vele. Ha rendes műhelyszerszámot szeretnél, akkor valami masszívabb kell (1, 2) persze lehet venni más márkát is olcsóbban.
Írta 2013. október 27. - 18:02

Senki nem kéárdezett de nekem sram patentszemmel fut az Xt lánc. Meg még rajtam kívül gondolom több ezer embernek. Az kur*** shimano stift az istenér sem akart egyenesen betalálni a helyére. EZért nyultam a sramhoz. Leszedve tisztítom a láncot és szerintem egyik lánc sem tolerálja sokáig ezt a láncbontós bohóckodást. Össze vissza nyomorgatja a láncot. Na aztán utána szakad is, tekintet nélkül arra mivan ráírva. Pedig nem a legegyszerűbb bontót vettem.
Én a gyári kur..... Shimano stiftet használom. Nekem se volt gondom vele soha. Teljesen jól működik, tudni kell használni. Ha többet veszel akkor nem is drága dolog. Mondjuk a vetésforgós és az állandóan mosogatós használathoz nem egy spórolós dolog. Ez a stift a legerősebb része a láncnak, nem hiába mondja a shimano. Egyébként nagyon érdekelne, hogy ezekből a nagyon rossz statisztikákból hány olyan szakadás van ami a gány szerelésből származik, mert azt nem írják. Kijelentik, hogy ez szar..... és kész.
Ja, hát amúgy nyilván én, esetleg a bontóm a nyomorék, nem mondom hogy nem Az utóbbiban meg egyetértek. Ti milyen bontót használtok, hogy normálisan belekap a stift. Vagy valami speciál fogás? (Nekem mindig félre halad-) eZt már korábban is kérdezni akartam.
Írta 2013. október 27. - 12:11

1ébként teljesen jól működnek, legalábbis a sram láncok.
10-es shimanoba + jó a sunrace patentszem .
Köszönöm. Inkább nem akarnék variálni különböző dolgokkal, maradnék a gyári megoldásoknál, ezért a Shimanot elvetem.
Connex 10es lánc szépen megy Shimano XT rendszeren? Vagy inkább maradjak az SRAMnál?
Írta 2013. október 27. - 10:35

Erre én is gondoltam, egyáltalán nem biztos, hogy a két lánc lemezei ugyanolyan szélessűgűek.
Ha a patentszem nem jó hozzá, marad a Connex vagy SRAM. Hadd kérdezzek butát, szépen mennek ezek a Shimano rendszeren?
1ébként teljesen jól működnek, legalábbis a sram láncok.
10-es shimanoba + jó a sunrace patentszem .
Bikertigger módosította - 2013. október 27. - 10:36
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. október 27. - 10:27

mellesleg -elvileg legalábbis- a 10-es sram patentszem nem jó a 10-es shimano láncokba.
elvileg csak a 9-esek kompatibilisek, ettől független 8-ast már egyszer láttam.
bár régebben jobban kedveltem a sram láncokat, de életemben egyszer láttam szakadni láncot (VV kolégánál) az ha jól emléxem sram volt.
Erre én is gondoltam, egyáltalán nem biztos, hogy a két lánc lemezei ugyanolyan szélessűgűek.
Ha a patentszem nem jó hozzá, marad a Connex vagy SRAM. Hadd kérdezzek butát, szépen mennek ezek a Shimano rendszeren?
Írta 2013. október 27. - 10:20

mellesleg -elvileg legalábbis- a 10-es sram patentszem nem jó a 10-es shimano láncokba.
elvileg csak a 9-esek kompatibilisek, ettől független 8-ast már egyszer láttam.
bár régebben jobban kedveltem a sram láncokat, de életemben egyszer láttam szakadni láncot (VV kolégánál) az ha jól emléxem sram volt.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. október 27. - 10:05

Semmi kétségem, hogy a 9es már kiforrt.
Ha ezt végigolvassátok, pont a 10es XT láncokra írják többen is, hogy szétnyílnak a lemezek és súrlódni kezd (a legutolsónál cseréltette a láncot és ugyanez lett a másikkal is), némelyeknek pár ride után szakad.
freddyke módosította - 2013. október 27. - 10:05
Írta 2013. október 27. - 09:50

Szakadástól ? Én a legolcsóbb Sram lánccal járok, soha !!! nem volt szakadásom tizen...valahány év alatt és voltam én is 90 kg. Ha meg akarsz nyugodni, haverom is 100+ kg, DuraAce/XTR lánccal jár egy évtizede, soha nem volt szakadása.
Ezt megerősítem, 105kg vagyok, 9s duraace lánc sram patentszemmel nagyon jól bírja a kiképzést. Igaz, én 2 láncot csereberélek 200km-ként forgóban..
Írta 2013. október 27. - 09:39

Köszönöm a hozzászólásaitokat! A HG-95 XT 10 sebességes lánchoz az SRAM 10 sebességes patentszemet használjam? Csak mert 9-esből van egy pár patentszemem, de azt nem szívesen tenném rá.
Kilenceshez kilences, tízeshez...