Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerk:

Az Y1NA24000   FC-M675 24T AM és az Y1ML24000   FC-M785 24T AM az kiváltható egymással? Gondolom itt a külömbség abból adódik, hogy acél ill. alu.

igen, de a különbséget N-es írják :D

Azt írja B-s, azaz "parts are useable but differ in materials, appearance, finish, size etc"

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Képek alapján annyi külömbséget vettem észre, hogy az AE verzión van úgy mond 2 "félfog", az AM verzión meg nincs.

Egyébként egy SLX-M675 38T-hez van párosítva 785 karon :)

Ami hiba nálam jelnetkezik néha kistányérra leváltásnál felkapja alulról a láncot.

9 sebességes campagnolo lánc van fenn. A kistányér 1 mm-t hézagolva van, mert a 9es lánc 24-11 24-13 verzióban (tudom nem egészséges) beleért a felkapó stiftekbe. Így tökéletes. A váltás is megfelelőnek mondható mindkét irányba, leszámítva a néhai láncfelkapást. De ez hézagolás előtt is megvolt.

szerk:

Az Y1NA24000   FC-M675 24T AM és az Y1ML24000   FC-M785 24T AM az kiváltható egymással? Gondolom itt a külömbség abból adódik, hogy acél ill. alu.

piszta módosította - 2013. november 14. - 11:16

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Én követtem el ezt a kombót, amit most piszta használ.

Teljesen így van, ahogy Rob írja, ez a háromtányéros 10s hajtómű kistányérja.

http://www.bike-disc...-t-type-ae.html

Amit nem igazán értek, hogy a nagyobb tányér párosítás szerintem inkább felfelé váltáskor játszik szerepet, pisztának meg most lefelé váltáskor jelentkezik gond.
Nálam ilyesmi nem volt, annyi a különbség, hogy én XT 10s shimano lánccal használtam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob? vagy valaki más?

ez milyen hajtókar?

általában az a különbség, hogy mi a következő lánckerék, ami jön utána.

960-as XTR-nél a V-s 32-es lánckerék a 22-es kicsihez való, a W-s 32-es lánckerék a 24-es kicsihez való.

szerk: rájöttem, XT lánctányért keresel. az AE az a 770-10 kar tripla kicsije (Y1LW24000), amihez a 32-es középső jár, míg az AM-es az a dupla 785-ös kar 24-es kicsije (Y1ML24000), amihez 38-as középső jár.

a dupla 785-ös kar a következő gyári méretekben volt:

- 24-38 (AM)

- 26-38 (AK)

- 28-40 (AJ)

a váltáskönnyítő fülek elhelyezése és formája a különbség. fizikailag felmegy, max. nem lesz tökéletes a működése ha nem azt veszed, amelyik oda van tervezve.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

rob? vagy valaki más?

Meg tudja valaki azt mondani, hogy egy 24 fogas kistányérnál mi a különbség az AE és az AM tipus között? Egyáltalán van különbség?

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

15 másodperc google...

http://novatecusa.ne.../quick-release/

Ezer köszi!!! Le se írom mennyit szerencsétlenkedtem a googlel......

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Szeintetek ennek a tengelynek mekkora lehet a tömege?

http://ebike.hu/prod...15r-for-d362sb/

15 másodperc google...

http://novatecusa.ne.../quick-release/

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Szeintetek ennek a tengelynek mekkora lehet a tömege?

http://ebike.hu/prod...15r-for-d362sb/

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Segitsegre lenne szuksege egy eltevedt leleknek :)

szoval: múlt héten sikeresen "rádőltem" álló helyzetben a bringámra (a történetet hanyagolnám) és a váltókanál természetesen szépen beleért a küllőkbe. Mivel régi Columbus Cromor csöves acélvázról van szó, a papucson a fül hajlott, nem tört semmi, szerencsére. A fület helyrehuzta egy szerelő, látszólag minden rendben, de..

Azóta folyamatosan csilingelő hangot hallok a hajtás felöl. Akármilyen pozicioban van az átdobó elöl, mintha beleérne a lánc a terelőlemezbe, ami.. Frusztráló. "próbapadon" persze nincs semmilyen kontaktus a lánc-terelőlemez, se a lánc és a hátsó váltókanál közt, de menet közben érdekes daráló-grittes hang hallatszik. Állványon nem igazán akar kijönni, hol a probléma, egyedül ami darabosan és "nehezen" mozog, értsd, tényleg darálósan hat, az a hajtás. Lehet, hogy ideje lenne a külső csapágycsészéket kicserélni?

UT csészék, amiket használtan vettem, szóval nem tudom, mennyit futottak. De a hajtókar még lánc nélkül is nagyon darabosan forog, mintha "homok lenne" a golyók közt. : |

köszönet a terelésért : )

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

csak az UG51-et (a legolcsóbb 6-7 sebességes láncot) gyártja a KMC minden más Shimano láncot a Shimano gyárt Japánban.

Ez már többször le lett írva itt a fórumon is.

szerk: UG51 néven KMC-től is meg lehet venni ugyanezt a láncot.

kiegészíteném: "licensed by Shimano":

HG73, HG53, HG50, HG40, UG51, CN-NX10, CN-NX01

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

A Deore sor acélból van. Nekem is van egy ilyen, 3-4 láncot látott és semmi baja. Azzal nem nehéz sokat elmenni. Az XT valami kutyvalék anyag, nyilván kevesebbet bír. Én cserélgetős módszernél is mérnék leolvasható nyúlásmérővel.

A németek megmérték a fogaskerekek és lánctányérok keménységét. A szerinted kutyvalék XT sor keményebb a Deore-nál. Az XTR meg az XT-nél is keményebb - mármint az acél fogaskerekek, a titánok kicsit puhábbak az acélnál.

marton módosította - 2013. november 07. - 00:39

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Az XT valami kutyvalék anyag,

például leginkább acél.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A Deore sor acélból van. Nekem is van egy ilyen, 3-4 láncot látott és semmi baja. Azzal nem nehéz sokat elmenni. Az XT valami kutyvalék anyag, nyilván kevesebbet bír. Én cserélgetős módszernél is mérnék leolvasható nyúlásmérővel.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

0.75-nél kuka fel az új, retkelés, cserélgetés elfelejtve...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Megsúgtam már ezerszer, újra megmondom a tuttit: NEM kell láncnyúlást mérni, cserélgetni kell rendszeresen a láncot. Ennyi.
Vagy 15 éve így járok, semmi gond ebből még nem volt. Ha 3-4 nem túl drága lánccal nem mész el egy sima Deore kazettán így is min. 10ezer km-t mtb-n (de inkább többet !!) lenyelem az egyik láncomat. Többen is így csináljuk a haveri körben, tökéletesen működik a módszer.

Ehhez minek cserelgetni, meg retkelni? Alivio soron 4 lancot tudtam elhasznalni siman egymas utan, mostanin is a 3. fut.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Megsúgtam már ezerszer, újra megmondom a tuttit: NEM kell láncnyúlást mérni, cserélgetni kell rendszeresen a láncot. Ennyi.

Vagy 15 éve így járok, semmi gond ebből még nem volt. Ha 3-4 nem túl drága lánccal nem mész el egy sima Deore kazettán így is min. 10ezer km-t mtb-n (de inkább többet !!) lenyelem az egyik láncomat. Többen is így csináljuk a haveri körben, tökéletesen működik a módszer.

10K-t egy deore soron, egy lánccal is mindenféle varázslat meg cserélgetés  nélkül  :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

Marci

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

láncnyúlás mérők (javasolt fogyasztói árral) - a forgalmazóknál mindegyikből van készleten:

BBB BTL-51 - 1128,-Ft

Icetoolz - 2395,-Ft

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

"...Ja, a Shimano gyárt láncnyúlás mérőt, de nagyon durva az ára, a TL-CN41 javasolt 17490 HUF kisker árú :o..."

".... most válaszolt az 5.bolt, láncnyúlásmérő 4000ft, többi hasonló árban, mint az előzőek...."

Akkor már egy 3000Ft-os digit tolómérő univerzálisabb megoldás. :ph34r:  

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Szeretem a kihívásokat! :) Árban nem lenne rossz az sem, amit linkelsz.

OFF Csak be kell érte mennem a belvárosba, s ha hozzáadom az üzemanyagot, parkolást, akkor már egyből nem fini, jóval egyszerűbb az ingyenes házhozszállítás. Evvan, változnak az idők. :(

7es kazettára, 8as váltókarral, 9es sort akarsz fölheckelni ? Kemény vagy !!! :)

Ez esetleg nem jó neked, vagy csakis Shimano jöhet szóba ? http://www.bringabut...ksor-12-26.html

Edzőgépre jó ez, nem ?