Segitsegre lenne szuksege egy eltevedt leleknek 
szoval: múlt héten sikeresen "rádőltem" álló helyzetben a bringámra (a történetet hanyagolnám) és a váltókanál természetesen szépen beleért a küllőkbe. Mivel régi Columbus Cromor csöves acélvázról van szó, a papucson a fül hajlott, nem tört semmi, szerencsére. A fület helyrehuzta egy szerelő, látszólag minden rendben, de..
Azóta folyamatosan csilingelő hangot hallok a hajtás felöl. Akármilyen pozicioban van az átdobó elöl, mintha beleérne a lánc a terelőlemezbe, ami.. Frusztráló. "próbapadon" persze nincs semmilyen kontaktus a lánc-terelőlemez, se a lánc és a hátsó váltókanál közt, de menet közben érdekes daráló-grittes hang hallatszik. Állványon nem igazán akar kijönni, hol a probléma, egyedül ami darabosan és "nehezen" mozog, értsd, tényleg darálósan hat, az a hajtás. Lehet, hogy ideje lenne a külső csapágycsészéket kicserélni?
UT csészék, amiket használtan vettem, szóval nem tudom, mennyit futottak. De a hajtókar még lánc nélkül is nagyon darabosan forog, mintha "homok lenne" a golyók közt. : |
köszönet a terelésért : )