Van aki tojásra gyanakszik a videó nézése és hallgatása után.
http://users.atw.hu/vbg/cent.html
Edited by Trek3900, 2013. November 16. - 21:40.
Van aki tojásra gyanakszik a videó nézése és hallgatása után.
http://users.atw.hu/vbg/cent.html
Edited by Trek3900, 2013. November 16. - 21:40.
Nos kiszedtem a kereket, így tengelyen forgatva szépen és csendben megy. A gyors zár rászorítása előtt meghajtottam és ugyan azt a hangot adja mint megszorítva. Ez érdekes nagyon. De az is érdekes, hogy a 8-as megvan a kerékben ami fura egy új bicajnál. Persze ez lehet a gumi hibája is.
Az lehet gond esetleg, hogy véletlen egy nem megfelelő tengelyt építettek a bicajba és lötyög?
Nem gyári, új kerékpárról van szó? Kónuszos agynál egy minimális holtjátéknak kell lennie, ami a gyorszár ráhúzásakor eltűnik. (Gyárilag egyébként túlfeszítik a kónuszt, illik beállítani használat előtt - ez más kérdés.) Ha kivett keréknél megmozgatod és megforgatod a tengelyt érezni fogod. Ha nagyon lötyög, nagyon szorul vagy forgatás közben szorulást érzel, máris megvan a gond. Ezt javasolta az előbb a kolléga is. Ha megfogod a két tengelyvéget és megforgatod a kereket, olyan finoman illene forogjon mint a vaj. Ekkor is érzed ha valami nincs rendben.
Edited by freddyke, 2013. November 16. - 19:22.
Az lehet gond esetleg, hogy véletlen egy nem megfelelő tengelyt építettek a bicajba és lötyög?
A kereket ma többször is kiszedtem és visszaraktam, de semmit sem változott. A párom bicajából is kiszedtem, visszaraktam de sosem jött elő ez a hang.
Talan az egytengelyuseggel lehet gond.
Nekem akkor adott ilyen hangot csapagyazott alkatresz mikor a tengely ferde volt.ciklikusan adta a hangot furdulatonkent.
szedd ki a kereket es ha valoban ez a baj akkor egy fordulaton belul kell erezned szorulast es lotyogest is.
(persze ez a tunet csak konuszra igaz de ha jol tudom ezek az agyak konuszosak)
Edited by ridelife, 2013. November 16. - 18:20.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Ha a kerékkel lenne a gond, akkor hajtás közben is adna ilyen hangot, vagy tévedek? A zakatolás a szabadon futáskor hallható, amint tekerek abbamarad!
Az új bringa:
CUBE LTD 2013
Shimano XT HB-RM785 Centerlock Disc
A régi CUBE WLS PRO 2012
hátsó agy: Shimano HB-RM66
Edited by Trek3900, 2013. November 16. - 18:19.
Nem, a kerék rendben bent van, a gyors zárat ellenőriztem. Illetve gurultam lejtőn kb. 40-el és nem esett ki a kerék alólam
Ez a zakatolás tényleg nem normál üzemi hang. A kerregést a racsniszerkezet okozza, az normális, de ez a zakatolás nem. Szerintem valami a csapágyazással van. Nem lötyög a kerék a vázban?
Oké, köszi az infót. A párom bicaján ez a zaj minimális és ahogy a fogaskerekeket megnyomom az agy felé kicsit elhalkul.
semmi baj nincs vele, ilyen működés közben a racsni.
minél nagyobb a szögsebesség, annál gyakrabban akadnak be a reteszek, ezt a kalapálást hallod.
Edited by stp1, 2013. November 16. - 14:59.
Egy kérdésem lenne:
Vettem egy új bicajt, amikor hajtom minden rendben van, amikor szabadon fut erősebb a hangja. Egy idő után megálltam és a hátuljárt felkaptam. Majd elkezdtem tekerni és elengedtem a hajtókart. A hang még hangosabb lett mint amikor rajta ülök. Minél nagyobb a forgási sebesség a zaj annál nagyobb. A kerék pedig nem ér hozzá semmihez em amúgy azt megnéztem.
Mi lehet a gond?
Piszta, nem tudnád kipróbálni egy másik lánccal?
Hát egy agyon nyúlott PC-951et nem tennék fel. Használgatom, tesztelem, s majd alkalomadtán lehet rendelek egy hozzávaló kis tányért.