7es kazettára, 8as váltókarral, 9es sort akarsz fölheckelni ? Kemény vagy !!!
Ez esetleg nem jó neked, vagy csakis Shimano jöhet szóba ? http://www.bringabut...ksor-12-26.html
Edzőgépre jó ez, nem ?
marton módosította - 2013. november 06. - 01:31
7es kazettára, 8as váltókarral, 9es sort akarsz fölheckelni ? Kemény vagy !!!
Ez esetleg nem jó neked, vagy csakis Shimano jöhet szóba ? http://www.bringabut...ksor-12-26.html
Edzőgépre jó ez, nem ?
marton módosította - 2013. november 06. - 01:31
Edzőbringára (monti, sima gumikkal) szeretnék országúti sort rakni. Most 3x7-es hajtás van rajta (8-as váltókarral). Arra gondoltam, veszek egy hg50-es 12-25-ös sort. Sajnos 8-ast nem nagyon árulnak ott, ahol venni szeretném, van viszont 9-es 11-25. Tudom, hogy fel lehet rakni a 9-es sort 7-es kazettára, ha lehagyja az ember a legkisebb fogaskereket, de illik is?
Nem a megspórolt két ájró érdekel, de csak ezért nem rendelnék most a rózsásboltból, a második helyen meg már amúgy is gyűlnek a kosárban a kincsek.
http://www.rosebikes...etail/aid:44179
http://www.bike-disc...50-9-11-25.html
Van CNHG40-es lánc SM-UG51-es patentszemmel egybecsomagolva, és elméletileg a javasolt kisker ára 3090 HUF
Amúgy a patentszem magában is kapható, bár az ezer forint kicsit annál is húzósnak tűnik - de a lánc külön, meg a patentszem külön mindig többe kerül, mintha egybe csomagolva veszi meg az ember, ez természetes.
Nem tudom hova jársz, de talán másik boltot kellene keresni...
Ja, a Shimano gyárt láncnyúlás mérőt, de nagyon durva az ára, a TL-CN41 javasolt 17490 HUF kisker árú
![]()
Az a baj, hogy ez 4db helyi bolt ajánlata.... most válaszolt az 5.bolt, láncnyúlásmérő 4000ft, többi hasonló árban, mint az előzőek....
Péntek-szombat Bp-en leszek, ha lesz időm majd ott bevásárolok, vagy marada webshop, mert 1000ft-os postával is jobban jövök ki....
Van CNHG40-es lánc SM-UG51-es patentszemmel egybecsomagolva, és elméletileg a javasolt kisker ára 3090 HUF
Amúgy a patentszem magában is kapható, bár az ezer forint kicsit annál is húzósnak tűnik - de a lánc külön, meg a patentszem külön mindig többe kerül, mintha egybe csomagolva veszi meg az ember, ez természetes.
Nem tudom hova jársz, de talán másik boltot kellene keresni...
Ja, a Shimano gyárt láncnyúlás mérőt, de nagyon durva az ára, a TL-CN41 javasolt 17490 HUF kisker árú
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Köszi a tippeket, egyelőre levegőért kapkodok.
1. bolt: shimanot nem tartanak.
2. bolt hg40 nincs, hg50 vagy 70 volt, asszem 7000ft körül
3. bolt hg40: 4600ft!!! láncnyúlás mérőt is megkérdeztem, nincs, nem tud hozatni
4. bolt: hg40 3300ft, patentszem hozzá 1000ft!!!
http://bringabutik.h...sebesseges.html
én használtam hg40, hg50, hg70 láncokat, meg kmc láncokat
a shimano áremelés előtt szerintem a hg70 volt a legjobb, de azóta nagyon megdrágult, a hg40 olcsó, jól működik, de fele annyit bír, mint a hg70, vagy hg50, igaz kevesebb, mint a felébe kerül
nekem most ami ár-érték arányban a legjobban bejött, az a kmcZ92 lánc, kb. a felébe kerül (2700 ft asszem) mint a hg70, majdnem ugyanannyit elmegy és a működése is teljesen rendben van
meg volt egy, vagy 2 olcsóbb kmc láncom (1800 Ft körüli árban), de azok elég szarok voltak, hamar tönkre mentek, rocogtak, és a váltani sem akart vele a váltó
Köszi a tippeket, egyelőre levegőért kapkodok.
1. bolt: shimanot nem tartanak.
2. bolt hg40 nincs, hg50 vagy 70 volt, asszem 7000ft körül
3. bolt hg40: 4600ft!!! láncnyúlás mérőt is megkérdeztem, nincs, nem tud hozatni
4. bolt: hg40 3300ft, patentszem hozzá 1000ft!!!
Sziasztok!
Országútira nézegetek láncokat, 8sebis, shimano 105 váltóval, hg lánccal. pl. shimano hg50 megéri a hg40-hez képest a 2x annyi pénzt?Mit ajánlanátok?
én használtam hg40, hg50, hg70 láncokat, meg kmc láncokat
a shimano áremelés előtt szerintem a hg70 volt a legjobb, de azóta nagyon megdrágult, a hg40 olcsó, jól működik, de fele annyit bír, mint a hg70, vagy hg50, igaz kevesebb, mint a felébe kerül
nekem most ami ár-érték arányban a legjobban bejött, az a kmcZ92 lánc, kb. a felébe kerül (2700 ft asszem) mint a hg70, majdnem ugyanannyit elmegy és a működése is teljesen rendben van
meg volt egy, vagy 2 olcsóbb kmc láncom (1800 Ft körüli árban), de azok elég szarok voltak, hamar tönkre mentek, rocogtak, és a váltani sem akart vele a váltó
Érdekes is volt a német tesztben, hogy a legjobb kmc lánc sokkal jobban kinyúlt, kopott, mint az olcsóbb Shimano láncok. Ezért sem hittem én el, hogy a "Shimano láncokat a KMC" gyártja.
Nem tudom, Campa vagy Rohloff láncok hogy szerepeltek volna a Shimano láncokkal szemben, ebben a tesztben ők most éppen nem voltak.
én úgy tudom, hogy a shimano lánc is KMC. Legalább is ők gyártják a shimano-nak. Tapasztalatom pedig az, hogy teljesen jó a kmc is, nem kopik gyorsabban, nem pontatlanabb, stb. Ha eléri a 0,75 cserehatárt, akkor mehet fel az új lánc, ami már lehet shimano, de addig én nem bántanám a jelenlegit.
csak az UG51-et (a legolcsóbb 6-7 sebességes láncot) gyártja a KMC minden más Shimano láncot a Shimano gyárt Japánban.
Ez már többször le lett írva itt a fórumon is.
szerk: UG51 néven KMC-től is meg lehet venni ugyanezt a láncot.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Sziasztok!
Országútira nézegetek láncokat, 8sebis, shimano 105 váltóval, hg lánccal. pl. shimano hg50 megéri a hg40-hez képest a 2x annyi pénzt?Mit ajánlanátok?
Szia!
Nem tudom honnan írsz, de nekem van egy bontatlan HG70-es láncom. Oda adom neked HG50 árban. Egyébként nekem az a vélemény, hogy nyolcasra minimum HG50, kilencesre meg HG73-as amivel érdemes foglalkozni.
Itt a hirdetés:
http://apro.bikemag....re-l193189.html
Sziasztok!
Országútira nézegetek láncokat, 8sebis, shimano 105 váltóval, hg lánccal. pl. shimano hg50 megéri a hg40-hez képest a 2x annyi pénzt?
Mit ajánlanátok?
Sziasztok!
Nem nagyon találtam erről infót, azt szeretném megkérdezni, hogy Shimano 475-ös agyra fel lehet-e rakni 10 sebességes sort (12-27)?
Nem volt a 10 sebességes rendszereknél valami változtatás emiatt?
Köszi!
9-10 sebességnél a sor szélessége ugyanaz.
Sziasztok!
Nem nagyon találtam erről infót, azt szeretném megkérdezni, hogy Shimano 475-ös agyra fel lehet-e rakni 10 sebességes sort (12-27)?
Nem volt a 10 sebességes rendszereknél valami változtatás emiatt?
Köszi!
A morcos.
Meg tudja valaki azt mondani, hogy egy 24 fogas kistányérnál mi a különbség az AE és az AM tipus között? Egyáltalán van különbség?
Tudom, minek kérdezek ha nem hallgatok senkire, de csak kicseréltem a láncot. Zavart na, biztosan voltatok már így egy páran . Egységes, jelen pillanatban a-z-ig rendben van a bringa, és akkor ott a fránya lánc ami számomra kilóg a sorból. Tettem rá egy 981-es XTR láncot ami tudom nem egy kategória az X10-es KMC-vel, de zongorázni is lehet a váltáskülönbséget. Simább, csendesebb, pontosabb. Ez itt jelen pillanatban nem vita tárgya számomra, teljesen egyértelmű a különbség. Így továbbra is azok táborába tartozom, aki az egységes rendszer híve.
Egyébként amikor a CX bringámon az Ultegra szettbe beillesztettem anno egy FSA SLK light hajtókart akkor is azt éreztem, hogy hagosabb lett a hajtás, és akadozottabb elöl a lánc váltáskor. Most béke és nyugalom költözött a szívembe . Köszönöm, hogy foglalkoztatok a dologgal!
Tudtok valami olyan láncvédőt ajánlani amit fel lehet tenni hagyományos országúti bicóra? Munkába járáshoz használok egy régi outit. Van ez a klipszes megoldás de nem az igazi. Én valami olyasmit láncvédőt keresek amit a vázhoz lehetne rögzíteni és fixen ott van. Már ha van ilyen egyáltalán. Előre is köszi.
Úgy emlékszem, hogy csak a legmagasabb kategóriákba tartozó láncai származnak máshonnan. Abban közel se vagyok biztos, hogy ezekért meg megéri neki fenntartani saját gyártókapacitást.
Ez pontosan melyik mondat fordítása? Vagy következménye?
Akkor összefoglalva: Az occó, gagyi láncokat a KMC követi el a Shimano-nak, a Shimano meg maga gyártja a felsőbb szériás láncokat.
Akkor összefoglalva: Az occó, gagyi láncokat a KMC követi el a Shimano-nak, a Shimano meg maga gyártja a felsőbb szériás láncokat.
Nyilvános, bárki számára elérhető rövid cégbemutató anyagból: