Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

7es kazettára, 8as váltókarral, 9es sort akarsz fölheckelni ? Kemény vagy !!! :)

Ez esetleg nem jó neked, vagy csakis Shimano jöhet szóba ? http://www.bringabut...ksor-12-26.html

Edzőgépre jó ez, nem ?

marton módosította - 2013. november 06. - 01:31

Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Edzőbringára (monti, sima gumikkal) szeretnék országúti sort rakni. Most 3x7-es hajtás van rajta (8-as váltókarral). Arra gondoltam, veszek egy hg50-es 12-25-ös sort. Sajnos 8-ast nem nagyon árulnak ott, ahol venni szeretném, van viszont 9-es 11-25. Tudom, hogy fel lehet rakni a 9-es sort 7-es kazettára, ha lehagyja az ember a legkisebb fogaskereket, de illik is? :D

Nem a megspórolt két ájró érdekel, de csak ezért nem rendelnék most a rózsásboltból, a második helyen meg már amúgy is gyűlnek a kosárban a kincsek.

http://www.rosebikes...etail/aid:44179

http://www.bike-disc...50-9-11-25.html 

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Van CNHG40-es lánc SM-UG51-es patentszemmel egybecsomagolva, és elméletileg a javasolt kisker ára 3090 HUF

Amúgy a patentszem magában is kapható, bár az ezer forint kicsit annál is húzósnak tűnik - de a lánc külön, meg a patentszem külön mindig többe kerül, mintha egybe csomagolva veszi meg az ember, ez természetes.

Nem tudom hova jársz, de talán másik boltot kellene keresni...

Ja, a Shimano gyárt láncnyúlás mérőt, de nagyon durva az ára, a TL-CN41 javasolt 17490 HUF kisker árú :o

Az a baj, hogy ez 4db helyi bolt ajánlata.... most válaszolt az 5.bolt, láncnyúlásmérő 4000ft, többi hasonló árban, mint az előzőek....
Péntek-szombat Bp-en leszek, ha lesz időm majd ott bevásárolok, vagy marada webshop, mert 1000ft-os postával is jobban jövök ki....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Van CNHG40-es lánc SM-UG51-es patentszemmel egybecsomagolva, és elméletileg a javasolt kisker ára 3090 HUF

Amúgy a patentszem magában is kapható, bár az ezer forint kicsit annál is húzósnak tűnik - de a lánc külön, meg a patentszem külön mindig többe kerül, mintha egybe csomagolva veszi meg az ember, ez természetes.

Nem tudom hova jársz, de talán másik boltot kellene keresni...

Ja, a Shimano gyárt láncnyúlás mérőt, de nagyon durva az ára, a TL-CN41 javasolt 17490 HUF kisker árú :o

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Köszi a tippeket, egyelőre levegőért kapkodok. 
1. bolt: shimanot nem tartanak.
2. bolt hg40 nincs, hg50 vagy 70 volt, asszem 7000ft körül
3. bolt hg40: 4600ft!!! láncnyúlás mérőt is megkérdeztem, nincs, nem tud hozatni
4. bolt: hg40 3300ft, patentszem hozzá 1000ft!!!

http://bringabutik.h...sebesseges.html

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

én használtam hg40, hg50, hg70 láncokat, meg kmc láncokat

a shimano áremelés előtt szerintem a hg70 volt a legjobb, de azóta nagyon megdrágult, a hg40 olcsó, jól működik, de fele annyit bír, mint a hg70, vagy hg50, igaz kevesebb, mint a felébe kerül

nekem most ami ár-érték arányban a legjobban bejött, az a kmcZ92 lánc, kb. a felébe kerül (2700 ft asszem) mint a hg70, majdnem ugyanannyit elmegy és a működése is teljesen rendben van

meg volt egy, vagy 2 olcsóbb kmc láncom (1800 Ft körüli árban), de azok elég szarok voltak, hamar tönkre mentek, rocogtak, és a váltani sem akart vele a váltó

Köszi a tippeket, egyelőre levegőért kapkodok. 
1. bolt: shimanot nem tartanak.
2. bolt hg40 nincs, hg50 vagy 70 volt, asszem 7000ft körül
3. bolt hg40: 4600ft!!! láncnyúlás mérőt is megkérdeztem, nincs, nem tud hozatni
4. bolt: hg40 3300ft, patentszem hozzá 1000ft!!!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Országútira nézegetek láncokat,  8sebis, shimano 105 váltóval, hg lánccal. pl. shimano hg50 megéri a hg40-hez képest a 2x annyi pénzt?

Mit ajánlanátok?

én használtam hg40, hg50, hg70 láncokat, meg kmc láncokat

a shimano áremelés előtt szerintem a hg70 volt a legjobb, de azóta nagyon megdrágult, a hg40 olcsó, jól működik, de fele annyit bír, mint a hg70, vagy hg50, igaz kevesebb, mint a felébe kerül

nekem most ami ár-érték arányban a legjobban bejött, az a kmcZ92 lánc, kb. a felébe kerül (2700 ft asszem) mint a hg70, majdnem ugyanannyit elmegy és a működése is teljesen rendben van

meg volt egy, vagy 2 olcsóbb kmc láncom (1800 Ft körüli árban), de azok elég szarok voltak, hamar tönkre mentek, rocogtak, és a váltani sem akart vele a váltó

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Érdekes is volt a német tesztben, hogy a legjobb kmc lánc sokkal jobban kinyúlt, kopott, mint az olcsóbb Shimano láncok. Ezért sem hittem én el, hogy a "Shimano láncokat a KMC" gyártja.

Nem tudom, Campa vagy Rohloff láncok hogy szerepeltek volna a Shimano láncokkal szemben, ebben a tesztben ők most éppen nem voltak.

Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

én úgy tudom, hogy a shimano lánc is KMC. Legalább is ők gyártják a shimano-nak. Tapasztalatom pedig az, hogy teljesen jó a kmc is, nem kopik gyorsabban, nem pontatlanabb, stb. Ha eléri a 0,75 cserehatárt, akkor mehet fel az új lánc, ami már lehet shimano, de addig én nem bántanám a jelenlegit.

csak az UG51-et (a legolcsóbb 6-7 sebességes láncot) gyártja a KMC minden más Shimano láncot a Shimano gyárt Japánban.

Ez már többször le lett írva itt a fórumon is.

szerk: UG51 néven KMC-től is meg lehet venni ugyanezt a láncot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Sziasztok!

Országútira nézegetek láncokat,  8sebis, shimano 105 váltóval, hg lánccal. pl. shimano hg50 megéri a hg40-hez képest a 2x annyi pénzt?

Mit ajánlanátok?

Szia!

Nem tudom honnan írsz, de nekem van egy bontatlan HG70-es láncom. Oda adom neked HG50 árban. Egyébként nekem az a vélemény, hogy nyolcasra minimum HG50, kilencesre meg HG73-as amivel érdemes foglalkozni.

Itt a hirdetés:

http://apro.bikemag....re-l193189.html

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!

Mit ajánlanátok?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Nem nagyon találtam erről infót, azt szeretném megkérdezni, hogy Shimano 475-ös agyra fel lehet-e rakni 10 sebességes sort (12-27)?

Nem volt a 10 sebességes rendszereknél valami változtatás emiatt?

Köszi!

9-10 sebességnél a sor szélessége ugyanaz.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Sziasztok!

Nem nagyon találtam erről infót, azt szeretném megkérdezni, hogy Shimano 475-ös agyra fel lehet-e rakni 10 sebességes sort (12-27)?

Nem volt a 10 sebességes rendszereknél valami változtatás emiatt?

Köszi!

A morcos.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Meg tudja valaki azt mondani, hogy egy 24 fogas kistányérnál mi a különbség az AE és az AM tipus között? Egyáltalán van különbség?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

Tudom, minek kérdezek ha nem hallgatok senkire, de csak kicseréltem a láncot. Zavart na, biztosan voltatok már így egy páran :). Egységes, jelen pillanatban a-z-ig rendben van a bringa, és akkor ott a fránya lánc ami számomra kilóg a sorból. Tettem rá egy 981-es XTR láncot ami tudom nem egy kategória az X10-es KMC-vel, de zongorázni is lehet a váltáskülönbséget. Simább, csendesebb, pontosabb. Ez itt jelen pillanatban nem vita tárgya számomra, teljesen egyértelmű a különbség. Így továbbra is azok táborába tartozom, aki az egységes rendszer híve.

Egyébként amikor a CX bringámon az Ultegra szettbe beillesztettem anno egy FSA SLK light hajtókart akkor is azt éreztem, hogy hagosabb lett a hajtás, és akadozottabb elöl a lánc váltáskor. Most béke és nyugalom költözött a szívembe :).  Köszönöm, hogy foglalkoztatok a dologgal!

sema

sema

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Tudtok valami olyan láncvédőt ajánlani amit fel lehet tenni hagyományos országúti bicóra? Munkába járáshoz használok egy régi outit. Van ez a klipszes megoldás de nem az igazi. Én valami olyasmit láncvédőt keresek amit a vázhoz lehetne rögzíteni és fixen ott van. Már ha van ilyen egyáltalán. Előre is köszi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Úgy emlékszem, hogy csak a legmagasabb kategóriákba tartozó láncai származnak máshonnan. Abban közel se vagyok biztos, hogy ezekért meg megéri neki fenntartani saját gyártókapacitást.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Ez pontosan melyik mondat fordítása? Vagy következménye? :D :D :D

Akkor összefoglalva: Az occó, gagyi láncokat a KMC követi el a Shimano-nak, a Shimano meg maga gyártja a felsőbb szériás láncokat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Akkor összefoglalva: Az occó, gagyi láncokat a KMC követi el a Shimano-nak, a Shimano meg maga gyártja a felsőbb szériás láncokat.

Marci

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nyilvános, bárki számára elérhető rövid cégbemutató anyagból:

"In 1986, KMC Group started a partnership with the Japanese supplier, Shimano Inc, signed the technical cooperation memorandum, and began supplying the needed series of chains. This partnership has lasted continuously to date. Within the short 10 years between the establishment of the KMC Group and start of partnership with Shimano Inc., KMC Chain had become one of the largest chain manufacturers and suppliers in the world".

Gyártója és beszállítója a Shimano láncoknak, de nem minden típus esetében. Mellesleg a Shimano egyes típusait saját márkanév alatt is forgalmazza (a típusmegjelölés ezek esetében ugyan az, mint a Shimanonál).