Miután sikeresen kikerült a nyolcas a hátsó kerekemből, a hátsó sorom állapota olyan, hogy egy láncot még röhögve el kell vinnie, és a váltás is vicces (kapott a váltó-váltókar, azt hittem, hogy 100%-ra elhajlott a váltótartó-fül, de mégis ugrás-szöszmötölés nélkül végigvált a teljes soron, még a többszörös váltásokat is hiba nélkül teljesíti..)
Jöhet a kopott lánc pótlása. 10s campagnolo rendszerhez. Gyári campag láncot ajánlanak sokan, de a sor nem campa, hanem Miche. Akár Miche lánc is szóba kerülhetne, vagy Yaban. DE, nagyon jó véleményeket láttam egy KMC modellről, megfogott a színe is, így aztán kis "bling" jelleggel vettem is egyet:
http://www.ebay.com/itm/200909820343
Kíváncsi leszek. Állítólag futásra és tartósságra sem rosszabb, mint egy Veloce lánc pl, de árra meg olcsóbb, jóval.
És szerintem patentszem is jár hozzá, így ideálisnak tűnik. Az ezüst változat kb. 200 ft-tal lett volna olcsóbb, de most úgy döntöttem, legyen egy kis "feltunőskodés" is a géppel.
Az előző láncom csalódást keltő, kb. 4500-5000 km-t élt, igaz, gyanús, hogy én nyírtam ki a szakszerűtlen használat miatt. (tavaly rossz volt a hajtástechnikám, terheltem a láncot, idén meg rengeteget váltottam, mert gyenge voltam..
)
Majd újratanulok kerékpározni, egy lánckímélő hajtástechnikával. Szerencsére 10s rendszernél töredékét kell váltanom, mint 8snál, mert jóval finomabb a kiosztás.
plusz két lánckerék, ugyebár.
A láncra kíváncsi leszek, reményeim szerint 3-4 hét, és tényleg ki fogom tudni próbálni..