Én nem csinálok ilyet 50km-enként.. A láncolaj amit használok, 100-150km-t is kibír mire elkezd a lánc enyhén csiszolni egy-két szemnél. A koszt alig szedi össze.
Melyik ez a szóban forgó,jófajta láncolaj?
Én nem csinálok ilyet 50km-enként.. A láncolaj amit használok, 100-150km-t is kibír mire elkezd a lánc enyhén csiszolni egy-két szemnél. A koszt alig szedi össze.
De szeretném.Kifejtenéd pontosabban a dolgot?
A sebesség mindent megold.
Azt hittem az 1000km-es ciklussal én vagyok az õrült......... 50km-es tekerés után lánbontónál lekapom, bedobom a flakonba, ráborítok 2deci benzint, összerázom, benzint visszaborítom a másik flakonba (ahol leülepszik benne a szemét), láncot kiveszem, felakasztom, h száradjon picit, visszateszem a bicajra, és átolajozom. Ez így 5 perc. .....
Ridley Noah Fast
Nekem ez heti 2-3 alkalom volt legtöbbször. Hozzá kell tennem, h sajnos. Tavaly úgy terveztem, h idén sokat fogok bicajozni, erre lassan vége a szezonnak, és alig 2000km került bele.
akkor nyáron naponta pucolhattam volna..
Át, kivéve ha a nagy tányért nem szeretnéd használni.
Akkor már sokkal egyszerûbb egy lánbontó szem, egy nagy szájú literes flakon, meg egy másik, amiben én benzint tartok. Láncot minden legalább 50km-es tekerés után lánbontónál lekapom, bedobom a flakonba, ráborítok 2deci benzint, összerázom, benzint visszaborítom a másik flakonba (ahol leülepszik benne a szemét), láncot kiveszem, felakasztom, h száradjon picit, visszateszem a bicajra, és átolajozom. Ez így 5 perc. De ha már ott vagyok, akkor ronggyal lepucolom a sort, az elsõ lánckerekeket, a váltó görgõket, egy kis ecsettel pedig letakarítom a port a bicajról. Másik 5 perc. Cserébe az összes bicajos haver pillog mindíg, h olyan ez a bicaj, mintha új lenne, pedig 6 éves, igaz, nem az alja kategória volt.
Erre valaki,Srácok?
A sebesség mindent megold.
Nem tudom, hogy árt-e neki, mindenki mást mond. Az egyik véglet szerint csak szárazon szabad tisztítani, a másik véglet brigéciolba dobja. Én azt vettem észre, bármit csinálok a lánccal (1. ha csak rongyot fogok rá, letörlöm, újraolajozom vagy 2. ha brigéciolban történõ teljes zsírtalanítást végzek) akkor is pontosan ugyanaddig bírja. Szándékosan csináltam mindent a láncaimmal és nem változtak a kilométerek, amit ki tudtam belõlük sajtolni. A brigéciolt nem ajánlom. Amit leírtam nekem az a leggyorsabb (1-1.5 óra ha alapos vagy) és egy bérlakás kövezett erkélyén is meg tudom csinálni maradandó koszolás nélkül. Kell hozzá egy Park Tool láncmosó, egy sorkefe és egy szálmentes rongy.
Apropó: a soron gondolom nem árt, ha valami kefével átmegyek, és eltávolítom a szemetet. Vagy mindegy, ami útban lenne, azt a lánc úgyis ellöki?
Erre valaki,Srácok?
Sziasztok!Komplett 9-es rendszeremet szeretném áttenni a montimból a cross bringámba.A montiban 113 mm-es monoblokk van,a crossban pedig 122.5-ös.Ezt is át kell tennem,vagy az maradhat az eredeti?
Mivel még nagyon új vagy itt, elmondjuk az etikettet: Vissza kell olvasnod minimum 10-20 (lehet több is!) oldalt, hogy nagyjából képben legyél, mik az aktuális témák, mirõl is beszélgetünk mostanában.Üdv!
Deor XT hajtásom van a bringán amihez gyárilag egy kmc láncot adtak. szeretném cserélni de nem tudom mire. szívesen vennék XT láncot hozzá de azt hallottam nagyon nyúlik. van valakinek ilyen tapasztalat? általános MTB felhasználásra kellene a lánc.
Üdv!
Deor XT hajtásom van a bringán amihez gyárilag egy kmc láncot adtak. szeretném cserélni de nem tudom mire. szívesen vennék XT láncot hozzá de azt hallottam nagyon nyúlik. van valakinek ilyen tapasztalat? általános MTB felhasználásra kellene a lánc.