Hunya ez kivételesen nem igaz, mert a Farkas Zsolti is elkevert ott ahol mi az Alexxel, pedig nem siettünk és figyeltünk is. Pár megjegyzés a versenyhez pro és kontra
- versenyzõk részérõl néha az odafigyelés teljes hiánya, értsd: elsõ körben a frissítõnél, elég lassan mentünk (én inkább csak túrázgattam), jöttek a közepesek mint a gyorsvonat, hosszúsok körbeállták az itatót, ott próbáltam 1-1nek feladni frissítõt, hogy el tudjanak menni rendesen és ne veszítsenek idõt. Egyik közepes srác fél percig állt ott, én is kiabáltam adjatok már neki valamit, de mint a falka kutya rá se hederítettek. Figyeljetek már oda másokra, pláne ha nekik múlik is az eredményen, pont az a közép elejével volt ott kitolva emiatt. Próbáljatok úgy frissíteni, hogy mást ne lassítsatok emiatt, lsd bicikli ne keresztbe ésatöbbi
- ugyanez vonatkozik menet közben is, be kéne vezetni a jobbra tartást, ha jön hátulról a gyorsabb mezõny
- 1 db zselés cuccot sem láttam sehol eldobva!!! ez volt az elsõ verseny, ahol tényleg nem volt, örülök hogy megtisztelte mindenki az erdõt
- mindenki farönközik, akkor a tökért nem állt meg valaki félrerakni, nekem nem volt gáz tapasztaltnak tartom magam lefelé így nem volt gond, de ha másoknak ez gáz, akkor legközelebb fél perc veszteséggel rakják arrébb
- vicces, hogy eltévedtünk vagy 10-en az ominózus autópályásnál, de nagyjából senkinek nem jutott eszébe, hogy a jelölést amit elfújt a szél visszarakják, én megkérdtem az egyik kedves bringástársat, hogy maga után majd helyezze vissza megelõzve a többit
- tök jó volt látni a 10-kmes távon gyerekeket, aranyosak voltak. mást is arra biztatnék, amikor elmegy mellettük egy-egy kedves szót mondjon oda, nagyon sokat jelent nekik egy ilyen élmény
- mindenki elfelejti, hogy a szervezõ megtehet mindent, hogy jó legyen az esemény, mégis, mint mindenhol, becsúszhatnak hibák. a versenyt azok az emberek is alakítják, akik részt vesznek rajta, csomó hiba kiküszöbölhetõ azzal is, ha a versenybe kicsit te is hozzáadod magad mentalitással vagy segítséggel, lásd az elsõ frissítõn ketten voltak, és szegény hölgy nem nagyon tudta mit csináljon amikor hirtelen megrohamozták. ha segítesz neki, mindkettõtöknek könnyebb... a verseny hangulatát mégis nagyrészt a rajta elinduló emberek határozzák meg, a hangulatot meg nem lehet "jobb startcsomaggal" megvenni. csomószor ilyen emberi dolgokon múlik, hogy jól érzed-e magad. a mtb challenge pont az ilyen emberi hozzáállás és családias légkör miatt lopta be magát a szívembe
- ami nem kerül egy forintba se, se sok idõbe - bikemap.net-en megrajzolni a pályatérképet, vagy valamilyen formában letölthetõvé tenni felhasználható formában (nem jpegre rajzolva). sokat segít annak, akinek van garminja pl, és fel tudja rakni a track-et, akkor sokkal kisebb esély van eltévedni.
- a rajtszám hátuljára a fontos infók, szintrajt, mint a szilváson pl, nagy segítség tud lenni, elõzõleg azt sem tudtam, hol vannak a frissítõk mert nem találtam róla infót.
- 20km két frissítõ között ilyen idõben sajnos sok
nekem tetszett az esemény, bár én most inkább tt-nek mint versenynek fogtam fel az aktuális állapotom miatt.
ötlet: ha nyomtattok jobbra balra nyilakat, írjátok rá fejjel lefelé és simán is h jobbra vagy balra kiírva is, mert akkor, ha valami vicces kedvû turista elforgatja, akkor is lehet tudni az írásból merre kell menni, másik, az ilyen eltévedõsebb keresztezõdésekbe gallyat behúzni keresztbe, vagy 10 méter után egy X táblát, ezek tényleg nem nagy dolgok
Nem értem Kimu, hogy mi a nem igaz?
A többi általad leírtakkal meg nagyjából egyetértek.
A frissítõs szavaidat egészíteném ki annyival, hogy
- ha valakinek fontos az eredmény, állítson saját embert a frissítõponthoz a saját és általa elõre bekevert itallal. Egy frissítõ ember akár több csapattagnak is segíthet! És azt sem értem, hogy nem számolja ki magának elõre, hogy mennyi italt fog fogyasztani? Ez tiszta Orosz rulett! Én is voltam olyan hülye a Crosskovácsin, hogy kevés anyagot vittem magammal, aztán nagy mosolyok közepette feltöltötték valami RedBull (utálom) ízû rettenettel a kulacsom, és a következõ 10km-en nem ittam. Szarul is lettem, de nem hibáztattam senkit, mert ÉN nem készültem fel a versenyre kellõen!
Azzal meg maximálisan egyetértek, hogy a ráérõsök pedig tényleg figyeljenek a többiekre, és ne hagyják sem magukat, sem a bringákat keresztbe a pályán. A Dunán én is kiabáltam, hogy pááályaaa, aztán még én voltam a rossz ember!
- És nagyon egyet értek azzal, hogy kiteheti a rendezõ a lelkét, ha valaki szarul akarja magát érezni úgy is fogja. Ha valaki (úgy mint itt sokan, csak ÉPÍTÕ JELLEGGEL!
) hibát keres, akkor fog is találni. De nem csak itt, hanem mindenhol, mert az élet ilyen, és mi bizony emberek vagyunk! Tessék tudomásul venni!