Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gerecse Maraton | Tarján

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
356 hozzászólás a témában

#241
balu75

balu75

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszönjük - és várjuk a további - képeket!
Még az autóm is meg van örökítve :D (ha már én csak a startnál :) )

balu: Sztem nem is fikázás megy, és alapból jó a verseny megítélése ;)
Várjuk a következõt!

szerk: Ja, még egy apróság: 'Helybéliként' sem votl egyszerû megtalálnom a tábort, 1-2 A4-es lap MTB felirattal (lásd anno Bükk maraton) a településen igen lelkesítõ és informatív tud lenni ;)

szerk2: A STOP cukrászdát el ne engedjétek a szponzorok közül :)

szerk3: Kivételesen fényépek nélkül (esõre készülve zacsiba csomagoltam a telefont) a Sports-Trackeres logom


Ja! nem fikázás az amikor:
Dante leírja, hogy királyul mászott a RR-al, majd pár mondattal késõbb meg több infó kellene neki a sár milyenségérõl.

és te is Medúzát raktál volna fel, ha tudtad volna, milyen a pálya ... (csak megjegyzem, lassabb lettél volna vele)

vdavid: láncolajat akar, és fél egy kis "tehénszar"-tól! Halkan jegyzem meg, csak a Magyartól, mert gondolom Ausztriában meg habzsolja ugyan ezt drága euróért! (mert Ausztriában is vannak tehénszaros részek)

és

tete007: megemlíti, hogy 43-s lábra kapott 35-37-s zoknit. Kérdem én! Szája nincsen az ilyen utólag panaszkodó palántának ... hogy mondja, mekkora méretet kér!

ez tényleg egyik sem fikázás, csupa pozitív megszólalás ... :)

Csak egyszer adná az isten, hogy az ilyen sok tudatos ember rendezne egy versenyt!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

#242
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gerecse Maraton beszámolóm: Márkus Jani kerékpáros blogja: Gerecse Maraton - 2012.07.21.

Még pluszban annyi, hogy a jelölés nekem sem volt teljesen "kerek", figyelni kellett rendesen, fõleg, hogy most is sár is volt, ami lekötötte az ember figyelmét. Azt nem tartom kizártnak, hogy szárazon teljesen jó lenne. A kék szalagozás az borzalmas, valamiért rontja a térérzékelésemet.
Valószínû, hogy soha nem lesz ez a kedvenc pályám, nem az én stílusom, de legyen ez az én bajom.


A sebesség mindent megold.

 


#243
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
hogy mit össze tudtok szarakodni a tehenekkel meg a termékükkel :)
ósztriában drága ojróérrt van, itt meg kevéske forintért :) (mennyi a salzra a nevezés ?) egy kis alpesi fíling :) akkor kell aggódni ha a bika kerget.
Az a szép nagy lejtõ úgy 40 után -ami sokunknak gondot okozott- muszályból volt benne.Ha a Gerecse ezen részében, végében mászkálunk (bicóval vagy gyalog) akkor vagy itt lehet lemenni vagy egy kicsivel odébb ami sokkal veszélyesebb. Én elõször azt hittem, hogy arra fogunk menni.Más lehetõség nincsen. Elég sokat futottam valamikor azon az utakon.Most vagy gyaloglászok vagy bicózom arrafelé.
már fent van az eredménylista a balaton team honlapján :)

#244
tete007

tete007

    vendég

  • fórumtag
  • 144 hozzászólás
Nos én is szólok akkor:

+
- A pálya jó volt, elsõ kör gond nélkül, másodiknál az a lejtõ nem igen tetszett
- frissítés jó, elég volt, hideg is volt szóvln nem teljesen valós de lég és jó és még kedvesek is voltak ami ritka azért
- verseny központ is jó volt nem volt zsúfolt
- jelölés elsõ körön nekem tökéletes volt, a másodiknál a Vadász házhoz vissza keveredtem valahogy ami vissza fele menve kiderült az zavart meg hogy a kár teteje volt meg kék szalagozva de erõsen mint egy kapu és utólag kiderült a másik fák takarásában volt a fehér jelölõ, ami zavart hogy elõtte azért fej magasságban jelzésnek hogy nem arra hanem másfele itt fel volt emelve vagy 2-3 méter magasra
- a csomag is jó, a zokni jó ötlet, meg a többi is, csak a zokninál is ha még finomodik a dolog kérdezni vagy ránézni hogy mekkora is kéne. (nálunk is egy 47 es lábas kapot 41-43 asat és csak valamit mondtak miért nem cserélik nagyobbra, amit meg itthon vetem észre és remélem csak elírás én a 44 es lábra kaptam 35-37 es zoknit :-D
- kaja ehetõ, sütik jó pont hogy végre jutott mindenkinek és nem csak az eleje zabálta fel az összeset azt tova álltak

Mínusz vagy inkább észre vétel amin jó lenne javítani:
- az elején mindenki csak nézet hogy most merre indulunk ki fele vagy befele? meg nem volt nagyon fel vésve egy csík hogy rajt és arra
- az elején az a tehenek közti az kicsit tényleg meredek volt (de hát aki kis korában nem evet ennél rosszabbat az maradjon a házban inkább)
- a kommunikáció lehetne több, itt is olvastam áá elnyeli a vizet nem lesz gond, ehhez képest volt hely ahol elnyelte és jó volt de ahol nem az nem volt móka, 3 esés mert a gumi nem bírta, mert sár gumi sok lett volna a normál meg már kevés (Race Kingel azért végig vergõdtem)
- WC az no komment
- a mosó meg így is jó volt csak ne folyt volna orrán száján
- a 1 kör végén az a cikázás a kapu körül az kemény volt szerintem, mondták többen is úgy akartak át startolni nagy tempóval de azt rá kelet jönniük hogy nem úgy mert egy kis csiki csuki lesz

de összességében jó volt, közel volt.
Olyan verseny nincs ami hibátlan csak ami közelit hozzá, de szerintem a ki itt volt és jövõre látja a változásokat mondhatja magában hogy na ezek pozitívba változnak és nem a pénzre hajtanak hanem tényleg próbálják ki elégíteni a embereket hogy élvezzék az egészet még jobban
Így volt a Vértessel is elsõben voltak azért ilyen olyan gondok de most másodjára látszik a változás és hogy a tapasztalatokat felhasználják és alkalmazzák.

Jövõre ugyan itt :-)

#245
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Urak!

Én azért azt hittem, hogy legalább az emberek örülnek és lelkesek egy új tájegységen megrendezett elsõ versenyen. Persze vannak hiányosságok, de ezeket pótolni is fogják, ha pozitív kritikával és építõ szándékkel írjátok le. Nem úgy, hogy fikázások és, kellet volna, jól jött volna stb stb.
Véleményem szerint a pozitív kritika mindenképp építõ és nem veszi el esetlegesen a rendezõ kedvét sem.
Egyéb iránt problémát bármelyik versenyen lehet találni!

Üdv Bálint

Szia!
Több dolgot nem vesznek figyelembe. Sokkal kisebb stáb, sokkal kisebb szervezõgárda,sokkal kevesebb pénzbõl. A nevezési díj is fele mint egy "TOP maraton" nevezése.Új tájegységek. Ragaszkodtok ahhoz , hogy gyerekek is eltudják kezdeni a kis távval. Nagyobb kezdõk a a középsõ távval.Ez rengeteg új arcot hoz. Két körös a hosszabb táv. Így féltávnál lehet drukkolni mert a célterületen halad át a következõ körre.Nekem tetszett a verseny. Hasonlóan jó versenyközpont mint a Vértes maratonnál. Nagy hely.Kényelmesen lehet parkolni és együtt lenni.Gyerekek is vígan tudnak szaladgálni.Akár szállás is van. Nincs dugó az indulás után a pályán.Úgyhogy örülök neki hogy a megszerveztétek. Gratulálok az egész stábnak.Jövõre ugyanitt. A jelzett problémák meg megoldhatóak.

#246
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszönjük - és várjuk a további - képeket!
Még az autóm is meg van örökítve :D (ha már én csak a startnál :) )

balu: Sztem nem is fikázás megy, és alapból jó a verseny megítélése ;)
Várjuk a következõt!

szerk: Ja, még egy apróság: 'Helybéliként' sem votl egyszerû megtalálnom a tábort, 1-2 A4-es lap MTB felirattal (lásd anno Bükk maraton) a településen igen lelkesítõ és informatív tud lenni ;)

szerk2: A STOP cukrászdát el ne engedjétek a szponzorok közül :)

szerk3: Kivételesen fényépek nélkül (esõre készülve zacsiba csomagoltam a telefont) a Sports-Trackeres logom

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#247
habda1

habda1

    vendég

  • fórumtag
  • 227 hozzászólás

az én fotóim:
BringásAndrás: Gerecse maraton - 2012.július 21.

(bocs a minõségért, inkább bringás vagyok mint fotós :))


Az utolsó kép a legnagyobb!:)Azt kéne a honlaptokra is feltenni Elemér beszámolójához is.Van nálatok utánpótlás...

#248
-Henger-

-Henger-

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

https://picasaweb.go...eMTBMaraton2012


A rólam készült híven tükrözi hangulatomat. Használhatom? 164-es voltam, a 1320454-es képen.
Élmények? Vannak:
Elsõ rendezés, bár a szervezõ gárda nem ma kezdte az ipart. A verseny elõtti pár napban, sõt még péntek este is tipródtam: hogyan jussak el Tarjánba? Végül maradtam az eredeti elképzelésnél, így már a rajt elõtt gyûjtöttem 65km-t 750m szinttel. Természetesen pofaszélben. Ahol nem volt vizes az út, ott felülrõl jött a nedvesség. Nevezésnél kicsit megkavartam a rendszert, de elrendezõdött a dolog. De addigra alaposan kihûltem, ennek ellenére maradtam a nyári gúnyánál (mert július van, nyár közepe), kiegészítve kedvenc koponyás karvédõmmel. Ha jobban jön ki a lépés, talán dobogó közeli helyezés sikerül. De nem. Miért?
A versenyrõl: ma elfelejtettem bepakolni a láncbontót. Nem bogozom ki, mennyi az esélye, hogy pont a 48. km-nél gondolja úgy a láncom, hogy akkor most lepihen a sárba. Eddig a pontig is történt pár momentum: majré a szappanos csiga jellegû saras lejtõkön, Kõmíves Kelemen módjára hiába mentem el valaki mellett az emelkedõn, lefelé lehagyott. Farkas Zsolti is, aki végül Felnõtt 2. lett. Második kör elején ért utol, vele a 40. km-ig tartottam a lépést, aztán kezdtem jobban fáradni, mint õ. Séta közben találkoztam Hegyi Gerivel, ki kisegített láncbontóval. Megjavítottam, tovább! Motiváció 0, testhõmérsékletem sem sokkal több. Újra nekiindulni, mint a Fátrán. Menni fog! Csak most nem is koncentráltam- eltévesztettem egy kanyart, és a pálya egy korábbi szakaszához értem. Vissza, újra fel a három nyilas emelkedõn tolva, másodszor már látom is a szalagot (a pálya nagyon jól volt jelölve, ez az eltévedés az én hibám). Még bõ 10 km, az új terv: eljutni a célig kihûlés nélkül, de ne is erõltessem meg magam. Ez egy ilyen verseny volt. Tanulságos, néhol tetszett de inkább nem mentem jól, és hibáztam is sokat. Legalább a többiek szépen kitettek magukért, Orsinak külön köszönöm a kulacsot, és hogy ennyi terhet levett a vállamról! A sütizés ismét világbajnok ötlet, még több ilyen szponzort a bringásoknak! A végére a Nap is kisütött, de megfutamodtam, és autóval utaztam Bp-re. Ahol kiderült, Orsinál maradt a lakás kulcsa. Kitaláltátok, nem egy autóban utaztunk. Több sürgetõ körülményt nem is ecsetelem.
"Kell" ilyen verseny is (mint púp a hátamra), ahol elrontom amit lehet, de inkább itt, mint egy számomra fontosabb versenyen.

Balu, ez a verseny nívóban felveszi a kesztyût a "nagyokkal". Szerintem. A jelölés jó volt, jobb, mint a Vértesben. A frissítõpontokon (20. és 47. km) lelkes, felkészült emberek voltak. Ha javasolhatok valamit, de biztosan tervben van nálatok is: elõnevezõknek két asztal biztosítása, így elvileg alig alakul ki sor- bár így sem vártunk sokat. Több mobil WC is jól jöhet, bár nekem sem ezzel, sem az egyetlen mosóval nem volt problémám. A verseny elõtt hiányoltam (vagy csak nem vettem észre) a rajt/cél megközelíthetõségét megkönnyítõ információt, térképet. És a sütiparti szent, ahhoz kéretik nem nyúlni! :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

#249
balu75

balu75

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Urak!

Én azért azt hittem, hogy legalább az emberek örülnek és lelkesek egy új tájegységen megrendezett elsõ versenyen. Persze vannak hiányosságok, de ezeket pótolni is fogják, ha pozitív kritikával és építõ szándékkel írjátok le. Nem úgy, hogy fikázások és, kellet volna, jól jött volna stb stb.
Véleményem szerint a pozitív kritika mindenképp építõ és nem veszi el esetlegesen a rendezõ kedvét sem.
Egyéb iránt problémát bármelyik versenyen lehet találni!

Üdv Bálint
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

#250
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
az én fotóim:
BringásAndrás: Gerecse maraton - 2012.július 21.

(bocs a minõségért, inkább bringás vagyok mint fotós :))

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#251
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Sziasztok!

A rajtcsomag átvételénél Ti se kaptátok vissza a rajtszámotokat?

Levágták a sarkát és visszaadták.

rajtcsomag:
célba érve átvehettétek (volna) a beígért Hell energiaitalt, a Takarékpont Mountainbike Challange-s zoknit és az ebédjegyet :)
ja, hogy nem figyeltetek? az nem a rendezõk hibája :)

Amikor kajálni mentem akkor a kajaosztó a lányokhoz küldött ahol egy zacsiban mindent magkaptam.Ezek szerint kajálni sem mentetek ?

#252
WDavid

WDavid

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

A rajtcsomag átvételénél Ti se kaptátok vissza a rajtszámotokat?

#253
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás
https://picasaweb.go...eMTBMaraton2012
legyen mit nézegetnetek, bár mintha valaki "fotós" cikizett volna. Azért remélem örültök neki. A sok lehajtott fej az elsõ kör végén valószínû, hogy a technikát vették szemügyre mennyi sár ragadt rá :)

#254
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
rajtcsomag:
célba érve átvehettétek (volna) a beígért Hell energiaitalt, a Takarékpont Mountainbike Challange-s zoknit és az ebédjegyet :)
ja, hogy nem figyeltetek? az nem a rendezõk hibája :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#255
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 hozzászólás

Milyen rajtcsomag? Én csak Xion os szeletet, 3 kötegelõt és egy rajtszámot kaptam a kezembe, mint hosszútávos..
így akartam írni" rajtcsomag"

Én is csatlakoznék az elõttem szólókhoz.
A normális Wc, és mosdó/zuhanyzó, bringa mosó nagyon hiányzott. (De ha nem tudnak biztosítani akkor legalább kiírhatták volna)
A pályán kétszer kellett megállni hogy megnézzem merre kell menni (csak azt nem értem hogy voltak "túljelölt" részek is, ahol felébõl meg lehetett volna oldani)
A pálya jó volt, sokkal nehezebbre számítottam.
Azt mondjuk nem értettem hogy a gyerek verseny és a futók közé be engedték a hosszútávosokat....
És az elsõ kör végén furán néztem a célterületen hogy most merre is kell menni, nekem nem volt egyértelmû, mert nem mutatta senki, és a levegõben lévõ kék szalagok meg "össze vissza" voltak.

Ez tényleg fura volt, de már el is felejtettem :-)

#256
Balukov

Balukov

    újonc

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás

- a rajtcsomag szerintem is jó volt, nagyon jó ötletnek tartom a zoknit,


Milyen rajtcsomag? Én csak Xion os szeletet, 3 kötegelõt és egy rajtszámot kaptam a kezembe, mint hosszútávos..

Én is csatlakoznék az elõttem szólókhoz.
A normális Wc, és mosdó/zuhanyzó, bringa mosó nagyon hiányzott. (De ha nem tudnak biztosítani akkor legalább kiírhatták volna)
A pályán kétszer kellett megállni hogy megnézzem merre kell menni (csak azt nem értem hogy voltak "túljelölt" részek is, ahol felébõl meg lehetett volna oldani)
A pálya jó volt, sokkal nehezebbre számítottam.
Azt mondjuk nem értettem hogy a gyerek verseny és a futók közé be engedték a hosszútávosokat....
És az elsõ kör végén furán néztem a célterületen hogy most merre is kell menni, nekem nem volt egyértelmû, mert nem mutatta senki, és a levegõben lévõ kék szalagok meg "össze vissza" voltak.

#257
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nu, nagyvonalakban Dantéhoz csatlakoznék. Lejtõkkel elégedett voltam, sejtettem hogy sár terén mire számítsak, de határeset volt a 2,25ös Fat Albert ezzel a vázzal, több infó esetén a szögrõl leakasztom a Medusákat. Mindegy, kétszer kellett hónunk alatt futni a gépekkel, a csúszkálós rész nem oszt nem szoroz nekem (igaz, így felfele olyan tempót kellet az ilyen helyeken diktálnom mint az állat, de másoknak az a normális úgyhogy nem szólok :) ).

A kijelölés 95%os volt, a maradék 5%nál kiértem, néha meg is álltam egy-egy T keresztezõdésnél, és néztem hogy jobbra vagy balra lesz a következõ szalag; összességében jó volt.

Hja, 2 slag is elfért volna, de el voltunk ezzel is. Azért csak halkan szólok hogy lassacskán ment a rajtszámátvétel, mert mi fél 10 után érkeztünk; de a helyzetet felmérve ketté szakadtunk, szerencsére.

Én csípem a Gerecsét, nem unalmas általában, és most legalább a másik felével is ismerkedtem egy kicsit (felén még nem is jártam). Süti és a gulyás remek, frissítõk is jók voltak.

Jövõre reméljük szárazon is tesztelhetjük, meg belefér a TV torony. (A mostani vége már kicsit lapos volt nekem, lehet hogy csak nyûgös kezdtem lenni :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#258
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 hozzászólás
Sziasztok! Mindenkinek gratulálok aki a mai nap beért!

én is a pozitívumokkal kezdeném, bár az én szavam nem sokat számít.
- A pálya nagyon , nagyon jó volt talán egy rész volt rossz de azt késõbb.
-A kijelölés nagyon jó volt és alapos, talán a hátralévõ km-t hiányoltam...
- a rajtcsomag szerintem is jó volt, nagyon jó ötletnek tartom a zoknit, 10p. A nutrixx szelet is nagyon jól jött.
- A frissítés is elég volt, finom volt a csoki meg a pogácsa és a leves is.
- az sem volt elhanyagolható, hogy ott elég volt fizetni a nevezést, fõleg hogy nem volt biztos, hogy tudok menni.

Amin valóban javítani kellene.
- Mobil wc... 1db 300 emberre? azt hittem vicc, de nem....
- bringamosó.... ilyen sárban min. egy nagynyomású lett volna, és 2 bõven elég lett volna.
- zuhanyzót én nem kerestem, de nem nagyon láttam kiírva sehol...
- a pályában a tehénszaros rész se fölfelé se lefelé nem volt szalonképes... remélem senki nem nyelt egy kis tehénszart az elõtte lévõ kerekétõl vagy akár a sajátjától....
- nem láttam, de sejtem nem volt a rajt, féltáv, cél területen egy kis láncolaj jól jött volna.

Mindezek ellenére a versenyen jól éreztem magam, jó volt megint "tömegben" tekerni, és örülök, hogy egy-két sporttárssal jót tudtam beszélgetni. Mindenkinek jó regenerálódást.

#259
Spirite

Spirite

    vendég

  • fórumtag
  • 130 hozzászólás
Még nem értek haza a fiúk:) 1-2nap kb.

#260
Koty

Koty

    vendég

  • fórumtag
  • 17 hozzászólás

A balaton-team mért: 2012 évi eredménylisták


Köszönöm, nem találom a Gerecse Maratont...