https://picasaweb.go...eMTBMaraton2012
A rólam készült híven tükrözi hangulatomat. Használhatom? 164-es voltam, a 1320454-es képen.
Élmények? Vannak:
Elsõ rendezés, bár a szervezõ gárda nem ma kezdte az ipart. A verseny elõtti pár napban, sõt még péntek este is tipródtam: hogyan jussak el Tarjánba? Végül maradtam az eredeti elképzelésnél, így már a rajt elõtt gyûjtöttem 65km-t 750m szinttel. Természetesen pofaszélben. Ahol nem volt vizes az út, ott felülrõl jött a nedvesség. Nevezésnél kicsit megkavartam a rendszert, de elrendezõdött a dolog. De addigra alaposan kihûltem, ennek ellenére maradtam a nyári gúnyánál (mert július van, nyár közepe), kiegészítve kedvenc koponyás karvédõmmel. Ha jobban jön ki a lépés, talán dobogó közeli helyezés sikerül. De nem. Miért?
A versenyrõl: ma elfelejtettem bepakolni a láncbontót. Nem bogozom ki, mennyi az esélye, hogy pont a 48. km-nél gondolja úgy a láncom, hogy akkor most lepihen a sárba. Eddig a pontig is történt pár momentum: majré a szappanos csiga jellegû saras lejtõkön, Kõmíves Kelemen módjára hiába mentem el valaki mellett az emelkedõn, lefelé lehagyott. Farkas Zsolti is, aki végül Felnõtt 2. lett. Második kör elején ért utol, vele a 40. km-ig tartottam a lépést, aztán kezdtem jobban fáradni, mint õ. Séta közben találkoztam Hegyi Gerivel, ki kisegített láncbontóval. Megjavítottam, tovább! Motiváció 0, testhõmérsékletem sem sokkal több. Újra nekiindulni, mint a Fátrán. Menni fog! Csak most nem is koncentráltam- eltévesztettem egy kanyart, és a pálya egy korábbi szakaszához értem. Vissza, újra fel a három nyilas emelkedõn tolva, másodszor már látom is a szalagot (a pálya nagyon jól volt jelölve, ez az eltévedés az én hibám). Még bõ 10 km, az új terv: eljutni a célig kihûlés nélkül, de ne is erõltessem meg magam. Ez egy ilyen verseny volt. Tanulságos, néhol tetszett de inkább nem mentem jól, és hibáztam is sokat. Legalább a többiek szépen kitettek magukért, Orsinak külön köszönöm a kulacsot, és hogy ennyi terhet levett a vállamról! A sütizés ismét világbajnok ötlet, még több ilyen szponzort a bringásoknak! A végére a Nap is kisütött, de megfutamodtam, és autóval utaztam Bp-re. Ahol kiderült, Orsinál maradt a lakás kulcsa. Kitaláltátok, nem egy autóban utaztunk. Több sürgetõ körülményt nem is ecsetelem.
"Kell" ilyen verseny is (mint púp a hátamra), ahol elrontom amit lehet, de inkább itt, mint egy számomra fontosabb versenyen.
Balu, ez a verseny nívóban felveszi a kesztyût a "nagyokkal". Szerintem. A jelölés jó volt, jobb, mint a Vértesben. A frissítõpontokon (20. és 47. km) lelkes, felkészült emberek voltak. Ha javasolhatok valamit, de biztosan tervben van nálatok is: elõnevezõknek két asztal biztosítása, így elvileg alig alakul ki sor- bár így sem vártunk sokat. Több mobil WC is jól jöhet, bár nekem sem ezzel, sem az egyetlen mosóval nem volt problémám. A verseny elõtt hiányoltam (vagy csak nem vettem észre) a rajt/cél megközelíthetõségét megkönnyítõ információt, térképet. És a sütiparti szent, ahhoz kéretik nem nyúlni!