Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Balaton Bike Fest

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
323 hozzászólás a témában

#161
rocsipeti

rocsipeti

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Egyszer nekem is beszólt vki, hogy nem csak felfele kell erõsnek lenni, hanem lefele is . Jah meg hogy szilváson is elvéreztem egy lefelén. Üzenem neki ha magára ismer, hogy nem lefele kell megnyerni egy versenyt, meg ott ha azt már nem láttad, akkor egy sporttárs elõttem egy pocsolya kikerülése közben megcsúszott, és beragadtam mögé. Igy is szerintem ha nem is sok,de pár lánynál jobb vagyok lejtmenetben( és ezt beképzeltségbõl mondom)...Én nem tudok kikapcsolni teljesen lefeléken ( ami szerintem nem is baj), meg felületestõl is óvom a gumit. Így is annyi defektet lehetett látni... Csak ennyit akartam még mondani. Részemrõl a téma lezárva.


ácsi-ácsi :) egyáltalán nem rosszból mondtam, amit mondtam. régen komoly cc-s voltam (ha ez ma már nem is látszik :D ), még bajnokit is nyertem. szóval tudom mirõl beszélsz. voltam olyan jó felfelé, mint bárki más, lefelé viszont a mezõnynél jobb voltam. és sok versenyt így nyertem. lefelé elmentem, és sok erõt vett ki a többiekbõl,h a felfelén fölzárkózzanak. érdemes egyébként ráedzeni a lefelékre, mert én azt látom, hogy sokan rettegve mennek lefelé a keményebb helyeken, és alapvetõ hibákat vétenek. rossz oldalon terhelik a pedált, rosszul fogják a kormányt stb. ezeket egyszer kell csak,h megmutassa valaki, és onnan már ügyesebbek lesznek. mondjuk az 210. helyen ordító nagymenõkrõl nekem is megvan a véleményem... régen az elsõ helyért folyó küzdelemben sem volt ordítás,sõt egymás kulacsából ittunk, ha elfogyott.

a rendezõknek meg lehet, hogy kéne egy naptáron kívüli maratont rendezniük 500 ftos nevezéssel, hogy bizonyítsanak...

#162
tueskeesvanek

tueskeesvanek

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás
az emlegetett extra csomagnak amúgy valószínû olyan gigászi sikere nem volt, mrt haverjaim (akik nem indultak a maratonon) a célterületen kaptak ingyen kulacsot egy sráctól, aki egy óriási ládával járt körbe (tele kulaccsal). mellesleg még nemzeti sportot is kaptunk ingyen (aznapit!), gondolom nem a BBF szervezõsége vásárolta kilószámra a sportot, hanem a szerk adta át nekik promóció gyanánt, tehát valami a nevzéshez a bikefesttõl is beleférhetett volna.

#163
Atyka

Atyka

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Kedves Versenyzõtársak, szervezõk!

Azt hiszem, hogy sokunk véleményével egyet értve nekem sem tetszett a BBF szervezése.

Nekem kicsit olyan érzésém volt, mintha egy helyen több külön rendvezvény (versenyszám) lett volna bonyolítva. Nem pedig olyan, mintha egy több versenyszámot egybe foglaló rendezvény.
Én indultam Xc-n és maratonon is. A pályák fogalmazzunk úgy 'érdekesek' voltak. A frissítés a maratonon siralmas, víz energiaital, és kicsit megsült banán, mindez egymástól kb 10 méterre, nevetséges.
Szlovákiában Kassa Maratonon 10 Eur-ós helyi nevezésnél olyan frissítõ van, hogy azt magyar ember el sem tudja képzelni.


A tészta partyról pedig senki semmit nem tud azóta sem, azért egy olyan póló, aminek a nyaka olyan kicsi, hogy nem megy fel a fejemre, + 1 db kulacs 2,000-ért elég drága ajándék.

A rendezvény szervezése és összehangolása siralmasra siekrült, mert egymást ordibálták túl a speekerek, ahelyett hogy egy központi rendszer lett volna.

A nevezés, péntek este is kb 40 percet vett igénybe pedig elõre ki lett fizetve minden, tehát csak a rajtszámot kellett átvenni.

Az idõmérés és a szervezõk felkészültsége, és a pálya biztosítása is siralmas állapototkat mutatott.
A nézõk pl az XC pálya végén rendszeresen besétáltak.
Nem tudom milyen szakemberekrõl beszélt a kedves fõszervezõ hölgy, de véleméynem szerint egy kicsi odafigyeléssel sokkal jobb rendezvény lehetett volna.

Az idõmérés nevetséges volt, nem tudom, hogy a chipnek mi értelme volt, hogyha még mindig nincs idõ, azt is hallottam, hogy nem jutott elég chip mindenkinek. (ezt miért nem gondolta át senki) kár volt költeni erre az idõmérésre.

A szalagnak részemrõl semmi értelme nem volt, nem kérdezte meg senki, hogy mit akarok és miért, egyébként is a szalag csak a zsebemben volt.
Szóval felesleges pénzkidobás volt a szervezõk részérõl.

Egyszóval azt hiszem van még mit tanulni a szervezésrõl, ajánlom a Saalbach-i (World Games of Mountain Bikeing)verseny tanulnányozását, nagyon sok mindent lehetne tanulni.

Ha jövõre pozitív véleménnyel lesznek a versenyrõl, akkor úgy gondolom 2012-ben LEHET megpróbálkozom ismét a versennyel.

Addig is sok sikert a hibák kiküszöbölésére. (Lesz mit)

#164
csr

csr

    vendég

  • fórumtag
  • 79 hozzászólás
Szalontay Bence se második lett, de én sem 1:10-et mentem :D hagyjuk, ezt a versenyt... Errõl nincsen mit beszélni lehet itt magyarázkodni csak felesleges.

#165
andrew82

andrew82

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
XCO eredmények már vannak, de gyanús, hogy nem pontosak. Szerintem már a helyszínen feltûnt volna nekem, ha majdnem 20 perces elõnnyel nyerem a másodosztály futamát... Emlékeim szerint valahol a középmezõnyben értem be. : ) : ) : )

#166
Kimura

Kimura

    vendég

  • fórumtag
  • 108 hozzászólás
vagy maraton eredménylista,

Kedves Eszter, ezzel így...
Kompenzációra számíthatunk-e? És mikor? :)

#167
Gubi

Gubi

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás
XCO eredménylista mikor lesz? már 5 napja vége a versenynek és sehol semmi

#168
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mivel most már mindenki mossa kezeit, végül is, ki volt a szervezõ, kit kell ütni? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#169
zsééé

zsééé

    vendég

  • fórumtag
  • 234 hozzászólás
igen ha eredményhirdetés és eredménylista lett volna akkor a maratont az elment kategóriába lehetett volna sorolni. Az xc viszont úgy ahogy volt katasztrófa, kezdve a pályának nevezett mezõvel. ami tele volt üveg szilánkkal, rózsatövissel, ágakkal és persze a 15 centis fû. amikor mi xc-t csináltunk 2 napig nyírtuk a füvet, utána még seprûvel mentek végig a fiúk a 6 km-es körön.
Az árak: maratonra kiírt 6000 Ft még elmegy, de xc-re ez majdnem a duplája a megszokottnak és még a felét sem kaptuk annak amit szoktunk. Részemrõl a bbf a szervezetlenségrõl és a lehúzásról szólt. jövõre csinálhatnak akármit nem hinném, h megyünk.
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

#170
Gubi

Gubi

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás
én nem csak a maratonmról beszélek, henem mindenrõl, ami a bike festhez tartozik. minden helyszín

#171
mb33

mb33

    vendég

  • fórumtag
  • 143 hozzászólás
az legalább pozitív, hogy a Fõszervezõ kiállt,leírja és felvállalja, hogy bizony "elk*rtuk".

Vélemény szerint (csak a maratonról beszélek), nem lett volna ekkora felzúdulás, ha az eredményhírdetés rendben megtörténik.

#172
mb33

mb33

    vendég

  • fórumtag
  • 143 hozzászólás

szia

lehet, hogy a sétányon volt térkép, de én nem a sétányon versenyeztem, neveztem, henem a központban. mivel több helyszínen voltak versenyek, Tihany Füred. így a nevezéshez elvártam volna egy térképet, ami kéznél van mindig.

ha megnézzük a többi kupafutamokat (xc) akkor látható, hogy ott a nevezés általában 4000 ft körül megáll és még kapunk legalább egy szaros mûzlit vagy üdítöt ha már kulacs, póló nem fér bele.

én úgy értettem az egy helyszínt, hogy az expo vagy mi ne a város másik végén legyen, hanem a versenyközpontba és ez legyen igaz minden versenyszámra, kivéve a dh-t, mert ugye az fentröl indul.
a nagy parkoló teljesen jó volt, mert minden megfért egymás mellet.


Bent a nevezésnél a sátoran a kis épület bal sarkán volt kirakva a térkép a maraton pályák rajzával!

esetleg egy másik (késõbbi) idõpontra kellene tenni a fesztivált, mert még sokaknak iskola van és nem biztos, hogy el tud menni


És sokan meg dolgoznak, és õk sincsenek kevesen. :)

#173
Gubi

Gubi

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás

Csak a maraton miatt nem volt szar az egész bike fest. Én pl négy túrát tekertem végig 4x1000 ft-ért. Nagyon jók voltak, az éjszakai túrán 20an voltunk. Igazi 24 órás feeling volt. :) A hosszú csillagtúrán szombaton, annyit ettünk-ittunk amennyi belénk fért Vászoly-on, házi készítésû finomságokból (kolbász, szalámi, sajt, hideg bodza szörp stb.). Vasárnap a Balaton kerülõ túrán, kaptunk fagyit, általában 3 gombócot evett mindenki, és utána még a kompért sem kellett fizetnünk. 1000 ft-ba aligha fért bele. Gyakorlatilag 3000 Ft-ért mentünk kb 120 km-t terepen, nagyon jó részeken.

A montis túrák elég sokat mentek a maraton útvonalán, és nem úgy tûnt, hogy spóroltak a kijelöléssel. Rossz iránynál rendszeresen ott volt a piros X, csak meg kellett látni, patak átkelés is jelölve volt.



A sétányon a Fandango sátor oldalán több m2-es térkép, számozva mi hol található, volt egy részletes programfüzet amiben minden benne volt, triál, dh, dirt, xco, xcm, túrák idõpontjai, leírásai, és a térkép is, a sétányon biztosan hozzáférhetõ volt. TOP maratonon a helyszíni nevezés 9000 Ft, ehhez képest nem volt sok a 6000, póló legalább opcionális volt, sokan úgyis csak szidják egyfolytában. Eredményhirdetés hiánya tényleg gáz viszont.

Egy ekkora rendezvényt, ami ennyire átfogja az összes bringastílust, nem hiszem, hogy egyszerû lenne egy helyszínen lebonyolítani, országútis nehezen rajtolhat a DH-s mellõl. Maratonos a triálos mellõl. :)

Biztos van még hova fejlõdniük, de az országban egyedülálló rendezvényt csinálnak, ami nem csak 2 napos, és nem lehet egyszerû, még a Duna maratonnak sem sikerült 2 napnál többre ott tartani az embereket Visegrádon.

Remélem tanulnak belõle és jövõre még jobb lesz. Én biztosan megyek jövõre is a túrákra, amiket elkerültek az olyan "sporttársak" akik lefele fék és ész nélkül mennek, fölfelé meg csak tolják a bringát.


szia

lehet, hogy a sétányon volt térkép, de én nem a sétányon versenyeztem, neveztem, henem a központban. mivel több helyszínen voltak versenyek, Tihany Füred. így a nevezéshez elvártam volna egy térképet, ami kéznél van mindig.

ha megnézzük a többi kupafutamokat (xc) akkor látható, hogy ott a nevezés általában 4000 ft körül megáll és még kapunk legalább egy szaros mûzlit vagy üdítöt ha már kulacs, póló nem fér bele.

én úgy értettem az egy helyszínt, hogy az expo vagy mi ne a város másik végén legyen, hanem a versenyközpontba és ez legyen igaz minden versenyszámra, kivéve a dh-t, mert ugye az fentröl indul.
a nagy parkoló teljesen jó volt, mert minden megfért egymás mellet.

#174
Gubi

Gubi

    vendég

  • fórumtag
  • 111 hozzászólás
esetleg egy másik (késõbbi) idõpontra kellene tenni a fesztivált, mert még sokaknak iskola van és nem biztos, hogy el tud menni

#175
Zsóci

Zsóci

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 429 hozzászólás
Kedves Nyúl Eszter!

Örülök, hogy végre valaki reagált a szervezõktõl is nem csak a résztvevõk kárognak itt, hozzáteszem jogosan!
Én személy szerint örültem ennek a kezdeményezésnek (mármint BBF) és némi utánzást véltem felfedezni a Garda Bike Fest mintájára!
Igaz ott nincs DH meg országúti verseny, de a maraton résztvevõi hatványozottak az itthonihoz képest! Mégis tudják kezelni az ottani szervezõk, már több éve. És legalább annyi gonddal jár a szervezés mint nálunk a sokféle versenyen, mert egy Német kerékpáros magazin szervezi a versenyt Olaszországban!!!
Írod még, hogy "sokan drágának találjátok a nevezési díjjakat" ami szerintem is így van! Vagyis: egy fesztivál szerintem azért van, hogy oda csalogassa az embereket a rendezvényre, teszem azt ne csak egy napra és ne csak egyedül! Vagyis ha azt számoljuk, hogy mennyi a nevezés plusz szálás szorozva több nappal és gondolom a rendezvényre utazók esznek is valamit (a helyszinen) így már elég tetemes költség jön létre.
Gondolom erre többeknek(?) az a válasza: -akkor mennyél külföldre versenyezni, köcsög- , ami jogos is lenne, de akkor mi értelme Magyarországon ilyen versenyeket rendezni!
Egy megmérettetésnek szerintem egy eredménylista a vége és nem egy hét után, hanem rögtön a verseny lezajlása után! És az, hogy az UCI oldalán "részleges" eredményeket olvashatunk, az szerintem csak ködösítés és a résztvevõk hülyének nézése! (Amúgy ezzel a ChampionChip-pel a tavalyi TourDePelso-n is voltak gondok!)

Nem akarok okoskodni, ez csak a saját szerény véleményem! Üdv: Lászlók Zsolt (hosszútáv)
Emtébé Saltarján móóóre!

#176
RedEagle

RedEagle

    vendég

  • fórumtag
  • 151 hozzászólás

én voltam a nem kicsit bukfencezõ srác. kösz mégegyszer a segítséget!


Nagyon szívesen, remélem nem történt nagy bajod, azon kívül, hogy a sisakodat összetörted. (bár láttam az ütés benned maradt, meg válladat fájdítottad)

Ma beszéltem egy cimborával, aki o.útizik, de Õ is arra panaszkodott, hogy náluk is csúszott a rajt. Szóval nem csak a maratonon volt gyász a szervezés. Még meg is érteném egyébként ezt, ha az elsõ próbálkozás lett volna, mivel egy ilyen rendezvényt nem egyszerû összefogni, de tavaly is volt verseny, bár nem tudom, hogy azt is ez a gárda szervezte-e. Egyébként Danténak igaza van, aki versenyezni megy pontokért, dobogóért, az lefelé ereszti nem kis sebességgel, de azért az a meredeken is fel megy ám. Én kicsit (nem kicsit) lájtosabban mentem, de nekem is volt néhány satufék és fordulj, mert amikor az ember megy lefelé, sõt esetleg elõz, vagy elõzik, akkor egy „egyértelmû tovább egyenesen lejtõn”, nem biztos, hogy idõben észreveszi a „piros X”-t a fán és akkor az egész vonat megy a rossz irányba. Egyébként a pálya nem volt rosszul szalagozva, csak a lefelé közbeni visszafordítóknál, derékszögû lefordulásokat a gyors részeknél, illet volna szalaggal lezárni a rossz irányt.
(akik meg lefelé mennek ész nélkül, fölfelé meg tolják, meg középtányéros emelkedõn mókuskerekezik, (mondom ezt úgy, hogy nem vagyok erõs) azokról szerintem itt sokunknak meg van a véleménye. Én is találkoztam már ilyennel. Nem kicsit volt idegesítõ, mikor úgy kiabált le hátulról, mintha az elit mezõny eleje jött volna, majd a következõ emelkedõn röhögve elmentem mellette.)
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

#177
Halász Anna

Halász Anna

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 805 hozzászólás

a lefelé haladó sporttársak nevében kikérem magamnak... ha ész és fék nélkül mennénk, akkor nem élnénk. neked hogy esne, ha mondjuk borotváltlábú, mûzlikajáló cicanacisnak titulálnának? :)

Egyszer nekem is beszólt vki, hogy nem csak felfele kell erõsnek lenni, hanem lefele is . Jah meg hogy szilváson is elvéreztem egy lefelén. Üzenem neki ha magára ismer, hogy nem lefele kell megnyerni egy versenyt, meg ott ha azt már nem láttad, akkor egy sporttárs elõttem egy pocsolya kikerülése közben megcsúszott, és beragadtam mögé. Igy is szerintem ha nem is sok,de pár lánynál jobb vagyok lejtmenetben( és ezt beképzeltségbõl mondom)...Én nem tudok kikapcsolni teljesen lefeléken ( ami szerintem nem is baj), meg felületestõl is óvom a gumit. Így is annyi defektet lehetett látni... Csak ennyit akartam még mondani. Részemrõl a téma lezárva.


#178
BalatonBikeFest

BalatonBikeFest

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Kedves versenyzõk!

Végigolvasva a fórum hozzászólásait szeretnék pár mondatban reagálni a szervezõk oldaláról is.

Mindenekelõtt szeretnék tõletek elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért és az elmaradt eredményhirdetésért, illetve azért, hogy csalódást okoztunk a Balaton Bike Fest maraton versenyével. Többen összefoglaltátok az észrevételeket az elkövetett hibákról, melyek nagy részével teljes mértékben egyetértünk és a jövõ évi fesztivál szervezésénél nagyobb figyelmet fordítunk a nevezések lebonyolítására, leegyszerûsítjük a nevezési struktúrát és változtatunk a nevezési szabályzaton is. Sokat tanultunk mi is vasárnap a történtekbõl és a jövõben törekedni fogunk rá, hogy elégedetten távozzatok a verseny után. Idén is ez lett volna a célunk, de sajnos balul sült el a dolog, ráadásul nem csak egy dolgot lehet megemlíteni a problémák okozójaként, hanem rengeteg apró részleten csúszott el a maraton, amelynek az lett az eredménye, hogy keserû szájízzel tértetek haza.
Sajnos a verseny végén kialakult eredmények pár kategória-besorolási, UCI szabályzattal való megfelelési követelmények és egyéb apróbb hibák miatt kaotikusakká váltak, melyek letisztítására és közzétételére legkésõbb péntek estig sor kerül, melyet a BBF honlapján találtok majd meg.

Mindazonáltal szeretnék tisztázni egy fontos tényt: A Balaton Bike Fest szervezõsége rendezvényszervezõ tevékenységet végez, ahogy a komplett fesztivált összefogja és megszervezi. Minden versenyszámra sportszakmai szervezõt kérünk fel, hiszen a versenyszámok szakmai koordinálása e téren szerzett tapasztalatot, valamint a versenyszabályok ismeretét igényli. Etikátlannak találnám, ha mi, rendezvényszervezõk, nekiállnánk „tudatlanul” egy maraton verseny megszervezésének. Ezzel természetesen nem a felelõsséget szeretném leseperni, hiszen rendezvényszervezési szempontból is közel annyi hibát elkövettünk, mint sportszakmai szempontból. Csupán a hozzászólásokból tûnt ki, hogy sokak számára ez nem világos és tisztázni szerettem volna ezt a félreértést. Ahogy azt is, hogy a 2006-os Balaton Maraton szervezésével a mi cégünknek semmiféle kapcsolata nem volt.

Sokan drágának találjátok a nevezési díjakat. Az elõnevezés 4500 Ft volt, a helyszíni 6000Ft, mely egyike sem olyan drága, mint más maratonoknál. Tavaly sok negatív kritika ért minket azért, mert rátok „erõltettük” a kulacsot és a pólót, így visszatérítést kértetek a nevezési díjból, azaz kértétek, hogy vonjuk le a kulacs és póló árát, ami egyébként ajándék volt. Idén extra igényként kérhettétek, vacsorajeggyel együtt, de ez sem volt jó ötlet, mert még több kritikát kaptunk. Sajnálom, ha csak ezeket látjátok a nevezési díj tartalmaként, valamint a karszalagot, és nem értitek, miért kellett ennyit fizetni ezekért. Nos, a BBF maratonja a Balatonfelvidéken zajlik, nagyrészt a Nemzeti Park területén és bizony nagy összegeket merít ki egy-egy engedélyeztetési eljárás a zöld hatóságoknál, az erdészeknél, valamint az egyéb tulajdonosokkal való megegyezés. A karszalag pedig nem megszokott jelenség a maraton versenyeken, azonban a BBF közel tíz versenyszámot ölel fel, melyek versenyzõit meg kell különböztetnünk (ez talán több magyarázatot nem igényel).

Jövõre is megszervezzük a Balaton Bike Fest kerékpáros fesztivált, egyben a maraton versenyt is. A hibákat helyrehozzuk és reméljük, hogy egy nagyon jó versenyt sikerül összehozni jövõre. Sajnálom, hogy többen nem fogtok eljönni, de talán én is szkeptikus lennék a helyetekben. Azért én remélem, ha ennyien nem is lesztek, mint vasárnap, egy kisebb csoport azért rajthoz áll majd a 2011-es megmérettetésen és nekik be tudjuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk tanulni a hibáinkból és a kritikákból.

Üdvözlettel:

Nyúl Eszter
BBF Fõszervezõ

#179
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

"A hosszú csillagtúrán szombaton, annyit ettünk-ittunk amennyi belénk fért Vászoly-on, házi készítésû finomságokból (kolbász, szalámi, sajt, hideg bodza szörp stb.). Vasárnap a Balaton kerülõ túrán, kaptunk fagyit, általában 3 gombócot evett mindenki, és utána még a kompért sem kellett fizetnünk. "

Csodálatos! Az elõnevezettek, meg akik a helyszínen leperkáltak 6000 Ft-ot, azoknak meg egy nyavadt energiaszelet se járt .....Hát komolyan mondom...inkább nem , mert kitiltanak :)


Errõl jut eszembe. A 6000-es nevezésben valami tészta-party is benne volt ha volt :) .


A sebesség mindent megold.

 


#180
Mango

Mango

    vendég

  • fórumtag
  • 126 hozzászólás
"A hosszú csillagtúrán szombaton, annyit ettünk-ittunk amennyi belénk fért Vászoly-on, házi készítésû finomságokból (kolbász, szalámi, sajt, hideg bodza szörp stb.). Vasárnap a Balaton kerülõ túrán, kaptunk fagyit, általában 3 gombócot evett mindenki, és utána még a kompért sem kellett fizetnünk. "

Csodálatos! Az elõnevezettek, meg akik a helyszínen leperkáltak 6000 Ft-ot, azoknak meg egy nyavadt energiaszelet se járt .....Hát komolyan mondom...inkább nem , mert kitiltanak :)