Jelentkezz be Regisztrálj
Balaton Bike Fest
Írta 2010. június 16. - 17:41
Írta 2010. június 16. - 17:19
"Középtáv Master Nõi kategória eredmények - ebben a kategóriában nem volt nevezõ"
Na ez már aztán több a soknál !!!!!!!!!!!!! Ott voltam, nem kicsit megszenvedtem de letekertem !!!!!!!
Szervezõk !!!!!! Kérem vissza a pénzem !!!
A Elit Nõi kategória alatt találod,ha jól sejtem,de lehet,hogy nem !
Írta 2010. június 16. - 17:14
én voltam a 47 perces "gyõztes"... : ) nem köröztek le, csak szimplán nem mérték az uccsó 2 körömet, pedíg elvileg nem változott semmi (chip ugyanúgy a bokámon volt) az elsõ 4 körhöz képest. Tök mind1 mit csináltál szarul mértek!
félreérted, pont azt mondtam, hogy neked kellett lekörözni mindenkit, hogy 13 perces elõnyöd legyen a másodikhoz képest:) nem azt, hogy téged köröztek le.
ha leköröztek volna, akkor te is a nem célbaért versenyzõk közt lennél, mint én:)
Írta 2010. június 16. - 16:59
Na ez már aztán több a soknál !!!!!!!!!!!!! Ott voltam, nem kicsit megszenvedtem de letekertem !!!!!!!
Szervezõk !!!!!! Kérem vissza a pénzem !!!
Írta 2010. június 16. - 16:58
Írta 2010. június 16. - 16:37
Nekem a pályával nem volt gondom, szerintem az irányítók és frissítõsök nagyon normálisak voltak, bár a Recsek hegy alján megilyesztett az egyik amikor másztam fel és kérdeztem, hogy hol válik ketté, õ mondta, hogy a rövid is visszajön erre, csak nem megy fel mégegyszer a hegyre, de hálistennek fent nem ez volt már az instrukció!
Egy apróság de mi tavaly nyílván nem voltam érdekelt az EH-n, de megvártuk, már csak azért mert akor elméletileg bringás GPS-eket sorsoltak utánna. De nem! Mi akkor megkérdeztük a szervezõket, és azt mondták nem most sorsolnak, emrt sokan vannak még a pályán hanem majd a honlapra felnyomják hogy ki nyerte! Na azóta sem került fel. De monsom ez csak apróság, meg tavaly volt!
Azt gondolom, hogy az elitnek ez nagyon gáz ami itt volt, de ettól függetlenül sztem a Balatonfelvidék nagyon jó és kikell használni ilyen típusú versenyekre, és én akarok még itt tekerni!
Mellékesen megjegyzem az én egyesületem hasonló chippekkel mérföldekkel olcsóbban és megbízhetóbban mér, sõt ahogy beérsz kiírja, kivetíti, hogy melyik kategóriában hányadikként és hány perc hátránnyal haladtál át a chippes kapun!
Írta 2010. június 16. - 16:04
megtaláltam az eredményeket az xco-ról.
másodosztály férfi: 5 kört mentem, mert leköröztek:) az órám mért ideje 1 óra 3perc volt. elõttem értek be pár perccel az elsõk.
a nevem a "be nem érkezett versenyzõk" alatt szerepel. akkor nem érek be a célba, ha leköröznek, ez eddig nem volt szokás. -1 körhátrányt írtak az eredményhez, mint minden más sportban.
milyen erdménylista ez?
meg érdekes, hogy az elsõ 47 perccel nyerte a verseny, míg a második helyezett 1 óra 2 perc. akkor elvileg õt is le kellett köröznie, mert 10 perc volt az élmezõnynek egy kör.
Írta 2010. június 16. - 16:00
Írta 2010. június 16. - 15:56
Bár utólag tényleg szemét dolog lenne elvenni a kupafutam rangját, mert sokan csak azért indultak hogy pontot szerezzenek.
Írta 2010. június 16. - 15:48
Írta 2010. június 16. - 15:43
Elkezdtek feltöltõdni a maraton eredmények a Balaton Bike Fest oldalára a maraton fül alá.
Ja, elkezdték feltölteni a rossz eredményeket.
A középtáv master1 elsõ két helyezettje 28as átlagot ment, a középtáv felnõtté meg 38asat? Nem hinném.
Ehh, úgy szar az egész, ahogy van...
Írta 2010. június 16. - 15:38
Írta 2010. június 16. - 15:32
"Reggel korán érkeztem a versenyre, éreztem hogy nem lesz problémamentes a rajtszámátvétel, nem volt elõttem senki a sorban, de így is több, mint 5percig tartott az, hogy a kezembe nyomják a rajtszámot és chipet. A nevezéseket bonyolító srác még akkor lyukasztgatta a rajtszámot és keresgélte a chipet, hihetetlen.
Ezután visszamentem a kocsihoz, összeraktam a bringát és odamentem a haverokhoz beszélgetni. 9óra körül amikor elmentem wc-re már sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége, mert még mindig hosszú sor volt a nevezésnél. Ekkor hallottam, hogy fél órát fog csúszni a rajt. Ennyit a reggeli pontosan idõzett kajálásról... Nem tudtam, hogy mikor menjek el bemelegíteni, mert nem bíztam a szervezõkben hogy az a fél óra csak fél óra marad. 10kor azért elmentem bemelegíteni és tényleg 10.30kor elrajtoltunk. A beszólítást azért megemlíteném, mert fogalmam sincs, hogy mi alapján történt, már Crosskovácsin is nagy össze-visszaság volt, de ahhoz képest ez kész káosz volt.
A gyenge bemelegítésnek köszönhetõen az elsõ 10perc elég rosszul esett, aztán ahogy bemelegedtem elkezdtem visszaelõzni az embereket. Ezután ráálltam a tempómra és elég jól haladtam. 2,5 óra után egyedül maradtam, ilyenkor nehezen tudok tempót menni fõleg ilyen pályán, lassultam is emiatt egy kicsit. Hátulról utolért a Manó (mikor defektet szerelt akkor elõztem meg) és a Vock Balázs, mentem velük/pihentem egy kicsit rajtuk, aztán a Manó ellépett, mert neki már nem volt sok hátra. Aztán megjelent mögöttünk a Baros Bálint, már vártam rá, örültem neki, megelõzött minket, egybõl rátettem a kereket, aztán a rövid kör 2.frissítõjéig vele mentem (elõztük sorban a melegben megfõtt sporttársakat), de ott õ rákapcsolt, mert meglátta az ellenfelét, engem meg már nem motivált semmi. 4:58 lett az idõm, kicsit több 21km/h-s átlagot mentem.
Írok egy kicsit a pályáról. Szerintem maraton pályának szörnyû, két hosszabb és millió rövid emelkedõ volt benne. Ilyen pályán alig vannak különbségek a versenyzõk között. A jelölése sem volt megfelelõ, rengeteg helyen volt olyan, hogy a kanyarban volt kint a tábla és 1 méter alatt kellett volna 50km/h-ról közel 0-ra lassítani, kétszer sikerült túlmennem, nagyon kellett figyelni, alig voltak a pályát biztosító emberek. És a pálya talaja... Eleve laza köves volt az egész, ami még nem lenne baj, de ezenkívül tele volt gallyal, falevéllel, ami elég veszélyessé teszi. Nem ártott volna a szervezõknek valamennyire letakarítani.
Végül az eredményhirdetés. Ami nem volt... Vagyis mégis volt két óra csúszással, de csak az elit nõi elsõ 10 és az elit férfi elsõ 15 helyezését sikerült megállapítani. A többi versenyzõ, aki meg órákat várt ott arra hogy felállhasson a dobogóra, mit érezhetett...
Én nem vártam meg az eredményhirdetést, másnap vizsgám volt és nem is számítottam rá, hogy kihívnak. Aztán itthon néztem az uci c2-es eredményeket (ez a verseny az volt!!!) és az szerint 12. lettem. Azért bánom, hogy nem voltam ott mert kaptam volna pénzdíjat, amit így valószínû nem fogok megkapni. Mondjuk tegyük hozzá, szerintem az az eredmény is rossz, mert nem szerepelnek benne a master versenyzõk, de benne vannak az u23-sok és van benne olyan is akinek nincs licence. Szóval a valóságban én hátrébb végeztem.
Kiváncsi vagyok mi lesz ennek a katasztrofális versenynek a következménye. Lesz-e rendes eredményhirdetés? (Ígérik, hogy lesz). A szövetség mit tesz, marad-e MK verseny? Furcsa, hogy még 3 verseny után sincs magyar ranglista (ami pl a beszólítások alapja). Vannak itt érdekes dolgok. Egy dolgot viszont nagyon remélek, hogy jövõre ez a verseny nem lesz sem MK, sem ranglista verseny! Egy biztos, lesz még ennek visszhangja a kerékpáros médiában!"
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. június 16. - 15:27
Amúgy meg, 3 nap eltelt, mi tart az eredménylista összerakásával ennyi ideig? 600 induló azért nem halálosan bonyolult...
Számlát nem kaptam, pedig megjelöltem az igényt, de szerintem ezt aztán várhatom.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. június 16. - 15:20
Ok, de a pénzt Ti szabjátok meg, hogy mire és mennyit költhetnek...
ha nincs pénz, akkor az egyes versenyszámot szervezõk saját erõbõl nem fognak INGYEN dolgozni.
több pénzt kell rá szánni és akkor tudtak volna hozni a maratonra még 20 melódiákos gyerkõcöt a pálya szélére...
"-volt U23-as kategória, szerintem ez így sokkal jobb hogy hasonló korúakkal tudom összemérni magam, és amúgyis XCO-ban is vannak U23-sok"
mindig is volt U23-as kategória, csak a hazai maratonokon nem szokás meghirdetni külön kategóriának.
"én kértem pólót le is adtam hogy M-es póló kell és közölték velem ma reggel hogy csak L-es van! szégyen"
detto. ha egyszer megkérdezik, akkor miért nem tudják azt adni, amit kérek...
"éN ÖRÖKRE ELTILTANÁM A VERSENYSZERVEZÉSTÕL A FÕSZERVEZÕT"
az érdekes helyzetet szülne. ha jól tudom, több éves szerzõdés van Füred városával...
"Egy ekkora rendezvényt, ami ennyire átfogja az összes bringastílust, nem hiszem, hogy egyszerû lenne egy helyszínen lebonyolítani, országútis nehezen rajtolhat a DH-s mellõl. Maratonos a triálos mellõl."
külön divíziókra volt bontva. minden versenyszámnak külön team-je volt.
" Az XCO is tragikus volt, s, ha jól hallom, a tereptri(izé du)atlon sem volt a helyzet magaslatán."
a terepduatlon szervezõi elég hanyagok voltak, így utolsó pillanatban a maraton és xc pályát "kapták meg"...
- a pályát ismertem, így nem volt para, de volt többször, hogy szóltam a körülöttem levõknek, hogy merre is kell menni...
-fizettem plusz 2000 Ft-ot a kulacsért és a pólóért. írtátok, hogy a kulacsokat osztogatták késõbb, meg ahogy elnézem, valószínûleg az adott nagyker szponzorálta meg a kulacsokat... - az más kérdés, hogy nem egy minõségi darabról van szó...
tehát akkor fizettem egy pólóért 2000-et. egy olyan pólóért, ami úgy lóg rajtam, mint tehénen a gatya, mert nem bírtak M-est adni... :/
- számlát szerettünk volna kérni. azt mondták, majd postázzák...
- a maraton által érintett faluknak meg a bringásokkal van tele a töke, mert sok szemetet hagynak.
35-40 km körül eltört a nyeregcsövem, onnan nyugis tempóban gurultam vissza Hidegkútra, volt idõm bámészkodni, elég sok szemetet - zselés tasakot - láttam az erdõben
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. június 16. - 15:20
Csak, hogy egy kicsit kötekedjek, a helyszíni nevezés 20€ Bár kétség kívül az a verseny még ezt a pénzt is megéri. Idén is megyünk, már harmadjára.
Mikor lesz? Lehet hogy csatlakoznék...
A próbamaraton szervezése tök jó ötlet Kezdjék kicsiben aztán majd ha az megy akkor lehet nagyot álmodni.
Írta 2010. június 16. - 14:38
Írta 2010. június 16. - 14:19
Írta 2010. június 16. - 12:53
Írta 2010. június 16. - 12:34
Csak, hogy egy kicsit kötekedjek, a helyszíni nevezés 20€ Bár kétség kívül az a verseny még ezt a pénzt is megéri. Idén is megyünk, már harmadjára.Szlovákiában Kassa Maratonon 10 Eur-ós helyi nevezésnél olyan frissítõ van, hogy azt magyar ember el sem tudja képzelni.