Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Balaton Bike Fest

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
323 hozzászólás a témában

#101
WRC

WRC

    vendég

  • fórumtag
  • 25 hozzászólás
A Balaton Bike Festrõl...

Különféle fórumokon nagyon sokan leírták már a véleményüket a rendezvény színvonaláról, ezért igyekszem a saját véleményemet közölni, lehetõleg függetlenítve azt másokétól.

Mivel résztvevõként csak a maratonon indultam ezért reális képet is csak errõl alkothatok.
Természetesen van véleményem a Balaton Bike Fest egészérõl is.

Nekem személy szerint nagyon tetszett az ötlet amit a Szalay Balázsék kitaláltak, miszerint egy, a Garda Festhez hasonló, nagyszabású kerékpáros fesztivált hoznak össze.
A helyszín telitalálat, a nézettség borítékolható, a résztvevõk száma szintén. /amennyiben jól csinálják/
Megpróbáltak összehozni valamit, amit még nem csináltak meg kis hazánkban, legalábbis nem a kerékpáros szférában. Örömteli és dicséretes, még akkor is, ha pontosan tudjuk, ki, mit, miért csinál.
Pénzért!
Mert azt senki se gondolja, hogy egy nagy rendezvényszervezõ cég a kerékpározás, illetve a kerékpárosok szeretete miatt dolgozik heteket valamin.
Vannak már nagy zenei, képzõmûvészeti fesztiválok, vannak nagy motoros találkozók, nagy autós rendezvények stb... Egy igazán komoly bringás buli még fehér folt volt a fesztiválszervezés pénzszerzési lehetõségeinek térképén.
Balázsék felismerték a lehetõséget és megpróbálják /ták/ kihasználni azt.
Nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem felejtenének el egy apró, ám fontos dolgot. A rendezõk vannak a résztvevõkért és nem fordítva!
Ez kb. olyan mint egy szolgáltató vállalkozás... Ott sem a ügyfél az, aki folyamatosan alkalmazkodik.
Márpedig mi bringások ezt tesszük... Alkalmazkodunk, tûrünk, beletörõdünk, csak azért, mert a végtelenségig szeretjük ezt a sportot. Sajnos ezt is felismerték a szervezõk, és nagyon ügyesen, néha gátlástalanul kihasználják. Itt nem csak a BBF-esekre gondolok.
Mert ugyan mit csinálhatnánk szerencsétlen versenyzõk, résztvevõk. Hõbörgünk egy darabig, elmondjuk mindenfélének Õket, de tavasszal már alig várjuk, hogy újra ott lehessünk...
Ezt pontosan tudják és „röhögnek” a markukba. Sosem fogjuk azt mondani tömegesen, hogy márpedig itt, vagy ott nem indulunk....
A szövetség meg... inkább hagyjuk! Pedig a kezünkben van, vagyis lenne a megoldás.
Egyszerûen ki kell dolgozni egy „rendezési” szabályzatot azt ellenõrizni és betartatni, illetve keményen szankcionálni.
Ja... hogy van ilyen? csak nem merik, vagy nem tudják alkalmazni....
Nem hiszem, hogy attól kellene félni, hogy akkor senki sem rendezne bringa versenyt a jövõben... Dehogynem! A pénz, a bevétel lehetõségének csábítása nagy úr!
Nem állítom, hogy minden hazai verseny kritikán aluli... de ez a mostani az lett.
Itt valószínûleg visszatérhetünk a rendezvény anyagi oldalához, hiszen a tökéleteshez közeli rendezéshez pénz kell. Méghozzá Sok! Ám ha sokat költesz, kevesebb marad...
Viszont kell /lene/ más is. Elhivatottság és szakértelem.
Sajnos ezen a versenyen ennek a két feltételnek a nyomát sem láttuk.
Van ami nem pénzkérdése...
Például az ész!
Nézzük tömören mi is volt...
A rajtszám felvétele és a regisztráció.
Ez tényleg közröhej volt.
Két ablaknál folyt a munka, ahol elvileg az egyik az MTB, másik a Outit volt hivatva kiszolgálni.
Természetesen ez csak elmélet volt, ugyanis a káosz egy szempillantás alatt mérhetetlen nagyságot öltött.
Írd és mond 3-4 emberke csinált valami értelmesnek tûnõt, a többi 10 csak szaladgált fel, s alá fogalmatlanul, mintha darázs csípte volna meg õket.
Még mielõtt valaki is azt hinné, hogy Õk is komoly feladatot láttak el, megjegyezném, hogy találomra kiszúrtam 1-2 dolgozót és percekig követtem minden mozdulatukat... Nem részletezném, hogy mit csináltak, elég annyi, hogy például az egyik egy rajtszámmal a kezében. Kb, hatszor ment el jobbról balra és vissza, teljes tanácstalansággal az ábrázatán.
Sehol nem láttam olyan „részleget” hogy ELÕNEVEZETTEK. Magyarul azoknak is végig kellett állni a sort, akik elõneveztek. Rossz vicc volt.
Az hogy a rajtszámokat helyben „gyártották” laminálták stb.. nagyfokú kicsinyességet sugallt...

Ami igazából felháborított az az volt, hogy jött egy pali a rendezõktõl és elkezdte osztani az infókat, hogy csúszás lesz stb... majd egyszer csak nekiállt magyarázkodni, ami abból állt, hogy ránk verte az egész balhét, miszerint nem éltünk az elõnevezés lehetõségével!!!! Akkor ott szívem szerint taknyontenyerûltem volna, hogy mutassa meg már, hogy hova álljon a szerencsétlen elõnevezett bringás, amitõl felgyorsulhatott volna a procedúra.
A pálya nyomvonala, minõsége, jelölése ismét más lapra tartozik, ugyanis itt valóban vannak korlátok, ami nem feltétlenül a szervezõk agyában keresendõk.
Viszont ez nem adhat indokot a hanyagságra, figyelmetlenségre és a többi, emberi tényezõre vonatkoztatható hibákra.
Talán elfért volna egy-két itató ponttal több a pályán, figyelembe véve a 30C feletti hõmérsékletet, illetve azt, hogy a pálya túlnyomó része árnyék nélküli területen haladt.
Ennek felismeréséhez sem kell különösebben nagy logika.
Az árakról sem akarok sokat nyavajogni, de az is mindent elmond, hogy egy büfé állt a rendelkezésünkre, horror árakkal. Szánalmas a háttere a dolognak. Ez mind, mind a harácsolás gondolatát futtatja át ez ember fejében.
Arról hogy az eredményhirdetés milyen lett, illetve milyen nem lett már nagyon sokan beszéltek. Nem is akarok különösen reagálni rá.

Ellenben az hogy a kategóriák összekeveredését a versenyzõkre fogják, miszerint nem oda neveztek ahova valók, szintén a szervezõk szegénységi bizonyítványába tesz egy pontot. Ennél blõdebb magyarázkodást még nem is hallottam.
Sajnos itt, az eredményhirdetés minõsíthetetlenségénél pattant el a régóta feszegetett húr a résztvevõknél és ez minõsítette végül az egész rendezvényt a béka ülepe alá.
Ettõl függetlenül reméljük, hogy a jövõben is lesznek bringás események, köztük a Balaton Bike Fest is, de mindenesetre a szervezõknek intõ jelként kellene felfogni azt a negatív reakció özönt, ami követte a mostani rendezvényt.
Ez nem csak és kizárólag a BBF szervezõinek szólt, még ha épp itt és most borult ki a bili.
Okuljon belõle mindenki aki a jövõben kerékpáros esemény rendezésére adja a fejét!

Sporttársi üdvözlettel!
Varga Elemér
VKE-NELSON

#102
aqua18

aqua18

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ez fájt... nagyon... :(


hidd el, nálam jobban senki sem utálja a szemetelõket, meg a cigicsikk eldobálókat!! itt most nem a szemétszedésen volt a hangsúly,ha nem vettétek volna észre. Hanem egy ilyen "káosz" szervezésû versenynél ne a szemétszedést emeljük már ki, ennél sokkal fontosabb dolgokat rontottak el. A szemetet fel lehet szedni (és igen,szerintem a szervezõk feladata, akárki akármit mond, õk vállalták, nekik kell a végén tisztán átadni a terepet)) .Szóval a szemét eltûntethetõ némi társadalmi munkával, de a téves vagy nem létezõ eredmények, és a rossz szájíz már nehezebben korrigálható.

#103
tueskeesvanek

tueskeesvanek

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás

Balaton Bike Fest Maraton eredmények.
Ez az infót kaptam hivatalos forrásból :


Hivatalos Magyar Kupa eredménylisták a MMTBSZSZ honlapján (MMTBSZSZ.hu) lesznek elérhetõek.

BBF XCO és XCM eredmény listán a Bírók még dolgoznak, nem adtak még ki hivatalos eredményeket!


azám, most kaptam meg én is a mailt:

"Kedves versenyzõk!

A hivatalos Magyar Kupa eredménylisták a MMTBSZSZ honlapján (MMTBSZSZ.hu) oldalon lesznek elérhetõek.
A Balaton Bike Fest XCO és XCM eredmény listán a Bírók még dolgoznak, nem adtak még ki hivatalos eredményeket!

2010. június 22.-én az elnökségi ülés után tudunk tájékoztatni minden sportolót.

Üdvözlettel:
BBF szervezõk"

ennyi. senki nem vár el térden állva esedezést tõlük, de azért ha odaböfögték volna még, hogy "a késésért elnézést kérünk", némileg más képe lett volna az egésznek. még a mávnál sem felejtik el ezt, pedig ha szolgáltatásról van szó, õket nehéz alulmúlni. nem lett volna vigasztalóbb ezzel a félmondattal sem a helyzet, mert ezt javítani nem nagyon lehet már, de ez az abszolút minimum lenne - persze valahol ez is óriási teljesítmény, hogy az eddigi megjelenést, kommunikációt is lejjebb lehet még vinni színvonalban. az már csak stilisztikailag hab a tortán, hogy a versenyzõk kisbetûvel, a Bírók meg nagybetûvel vannak megemlítve:D

#104
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nyílván én vagyok tudatlan, de mi a baj az újjatlan mezzel, meg a hosszú zoknival?

UCI szabály
az ujjatlan mez a bogarak miatt (ha jól tudom) - berepül a hónaljadnál, összecsípked stb..., a zokni pedig amiatt, mert a kompressziós zokni is lehet, ami nagy elõny tud lenni...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#105
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nyílván én vagyok tudatlan, de mi a baj az újjatlan mezzel, meg a hosszú zoknival?

A szemetelésrõl meg annyit, hogy nem egy helyen láttam én is elszórva a zselés meg csoki papírokat, illetve kulacsot, sõtt ha jól rémlik egy félig felfújt belsõt is láttam, csak pont lefelé szaggattam, és nem álltam meg a táskába rakni. Utóbbi biztos nem véletlen rázódott ki a sporttárs zsebébõl! Egyébként érdekes módon ezek mindig egy helyen voltak, valszeg mindenkinek pont ugyanakkor kellett a zselét magába tuszkolnia!


Valamiért nem használható versenyeken, gondolom a versenyzõk azonosíthatósága (karon lévõ szponzor, bajnoki csíkozás) miatt. Kompressziós zokni azért nem használható, mert úszásban sem használható már a cáparuha, vagyis csak az erõsen lekorlátozott változata. Zselét általában mindenki ugyanott eszik - ugyanis egy tempó fölött nem túl sok frissítésre alkalmas hely marad egy ilyen pályán. Nem védem a szemetelõket, csak azt mondom, hogy anélkül, hogy bármit tudnál, élbõl vádolsz. Maraton VB-n is az egyik DH-n több kulacs volt, némelyik kulacstartóval együtt :), mint ahány kõ, mire odaértem. Nem hinném, hogy valaki éppen ott ivott volna belõle, majd inkább eldobta. A belsõ is kieshetett, én is hagytam már el belsõt, sõt, pumpát, szélmellényt is - a te értelmezésed szerint akkor szemeltem?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#106
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

a szemétszedés nem a szervezõk feladata?????????


Habzik a szája ,de úgy látszik teljesen "átlag polgár"
Én speciel a szemetet a bal nadrágszáramba gyûjtöm és frissítõnél, de inkább a célba érkezve szemetesbe dobom. Ilyen egyszerû, nem hiszem hogy az tízen néhány gramm bárkit lelassítana.
így ni! A 3.-ik képet nézd.
http://www.hegyibrin...sz=94&x=17&y=18
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#107
Procross

Procross

    shop

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás
Balaton Bike Fest Maraton eredmények.
Ez az infót kaptam hivatalos forrásból :


Hivatalos Magyar Kupa eredménylisták a MMTBSZSZ honlapján (MMTBSZSZ.hu) lesznek elérhetõek.

BBF XCO és XCM eredmény listán a Bírók még dolgoznak, nem adtak még ki hivatalos eredményeket!

#108
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Gyakorlatban még soha nem láttam megvalósulni ezt a szabályt itthon. Gondolom kb annyira veszik komolyan, mint az ujjatlan mezt meg a hosszú zoknit. Csak egyszer kéne betartatni, utána rend lenne. :)

Még mindig versenybíró vagy? Ha igen, akkor arról tudsz valamit, hogy egyáltalán létezik idei XCM ranglista vagy valamilyen adatbázis, amiben az igazolt versenyzõk szerepelnek? Mert a crosskovácsi és a bbf beszólítások alapján nem úgy tûnik nekem hogy lenne.


Nyílván én vagyok tudatlan, de mi a baj az újjatlan mezzel, meg a hosszú zoknival?

A szemetelésrõl meg annyit, hogy nem egy helyen láttam én is elszórva a zselés meg csoki papírokat, illetve kulacsot, sõtt ha jól rémlik egy félig felfújt belsõt is láttam, csak pont lefelé szaggattam, és nem álltam meg a táskába rakni. Utóbbi biztos nem véletlen rázódott ki a sporttárs zsebébõl! Egyébként érdekes módon ezek mindig egy helyen voltak, valszeg mindenkinek pont ugyanakkor kellett a zselét magába tuszkolnia!

#109
SokadikX

SokadikX

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 695 hozzászólás

a szemétszedés nem a szervezõk feladata?????????


Ez fájt... nagyon... :(

#110
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

"a szemétszedés nem a szervezõk feladata?????????"

Nem! Ha szemetelsz és egy bíró észreveszi, vagy többen igazolják, hogy szemeteltél, akkor kizárnak a versenybõl.


Gyakorlatban még soha nem láttam megvalósulni ezt a szabályt itthon. Gondolom kb annyira veszik komolyan, mint az ujjatlan mezt meg a hosszú zoknit. Csak egyszer kéne betartatni, utána rend lenne. :)

Még mindig versenybíró vagy? Ha igen, akkor arról tudsz valamit, hogy egyáltalán létezik idei XCM ranglista vagy valamilyen adatbázis, amiben az igazolt versenyzõk szerepelnek? Mert a crosskovácsi és a bbf beszólítások alapján nem úgy tûnik nekem hogy lenne.


A sebesség mindent megold.

 


#111
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szemetet csak a frissítõ zónában lehet a földre ledobni, normális versenyen, ki kell rakni egy táblát, hogy "zóna vége", s azon túl kizárással jár a kulacs, flakon, zselés papír eldobása. Nagyban meg lehet könnyíteni a szervezõk munkáját azzal, ha a zónában csak "leejtjük" az út mellé, s nem bedobjuk a bokrok közé. Én nem helyeslem a szemetelést, de sokan a zónán belüli eldobást is annak értelmezik, pedig az nem az. Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy meg kellene állni kukát keresgélni, vagy nekiállni, s felkábelkötegelõzni a PET-palackot a nyeregcsõre...

Magyarországon szemetelésért ezidáig még senkit sem zártak még ki. Ellenben hallottam már olyan versenyrõl, valami szigorúan védett természetvédelmi területen, ahol minden versenyre bevitt felszerelési tárgyadra rámatricázták a rajtszámodat, minden zselére, csokira, kulacsra, ami alapján már elszámoltatható volt a borsos bünti és mehetett a kizárás. Persze nehéz a véletlen szemetelést megkülönböztetni, én is rárepültem az egyik KTM-es srácra, s visszatömködtem a zseléspapírt a mezzsebébe, ahonnan elkezdett kirázódni. Nyilván nem direkt esett volna ki.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#112
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"a szemétszedés nem a szervezõk feladata?????????"

Nem! Ha szemetelsz és egy bíró észreveszi, vagy többen igazolják, hogy szemeteltél, akkor kizárnak a versenybõl.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#113
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
15 percig módosíthatod a hozzáoszlásodat teljesen ingyen nem kell újat írnod!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#114
aqua18

aqua18

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
kár is magyarázkodni, a szemétszedés nem a szervezõk feladata????????? rossz volt és szervezetlen, ezen annyira kár is megpróbálni szépíteni!!!! az én párom tudta melyik kategória, normálisan nevezett, nem is muffinseggû,nem is újonc,teló nélkül is tök jól menne, mégsincs meg az eredménye, sehol sem!!!!!!! )és még nem is szemetelt!!!! inkább errõl beszélgessünk!!

#115
aqua18

aqua18

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás
az egész egy amatõr szervezésû káosz volt!!!!!!!!!az én párom végigtekerte a középtávot, úgy hogy minden erejét beleadta, majd meghalt a végére a kánikulában, és NINCS A NEVE SEM A RAJTSZÁMA SEM AZ IDEJE AZ EREDMÉNYLISTÁN. Borzasztó megalázó,hogy utaztunk 5 órát, eljött az egész család szurkolni, és nincs semmi,de semmi eredmény, ez azért annyira megalázó. Csúszott a rajt, a triatlonnál nem tudták a szervezõk, hogy hol a rajt meg a cél,honnan érkeznek a versenyzõk, ez azért elég durva. Én osztogattam a frissítõt szerencsétlen versenyzõknek. Szóval ne mosakodjon a rendezvényszervezõ cég sem, igenis az õ felelõsségük is, mindent centire pontosan kellett volna megszervezni, mindenkinek szigorúan kiadni a feladatot, nem középiskolásokat odaültetni, akik szegények olyan süketek voltak, semmit nem tudtak. Hát errõl nincs mit mondani, ne mosakodjon senki, mindenki hibás, egy ilyen nagy versenyt nem szabad így elszúrni, egyszerûen nem készültek fel rá, félvállról vették. Minden csúszott, nagyon amatõr volt!!!

#116
-Bazsi-

-Bazsi-

    vendég

  • fórumtag
  • 10 hozzászólás
Válasz a nyílt levélre: XCO a BBF-en Bringa: V

#117
tueskeesvanek

tueskeesvanek

    vendég

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás
montizunk, vagy mi... szerintem a pályával semmi gond nem volt a világon (ágak, törmelék, stb), nekem verseny közben eszembe sem jutott, hogy itt valaminek másképp kéne lennie. semmilyen részem nem kívánt volna egy dögunalmas, technika nélkül, nyílegyenesen lenyomható steril pályát. engem inkább az utolsó 15 km zavart (középtáv): az már kicsit levegõben lógónak festett a házak közötti, melletti dózerutakon, szívesebben mentem volna még erdõben, de hát nyilván valahogy vissza kellett vezetni minket Füredre. ahogy Sengakov is írta, az idõeredményem nekem is ugyanaz, mint amit bemondtak a tetthelyen és amit én mértem (5:02:19 középtávon), de a honlapon lévõ eredménylista még mindig a 21. helyre sorol ezzel. A gyõztes után majdnem 2 órával beérkezve ez igencsak meredek lenne a valóságban

#118
Procross

Procross

    shop

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás
Kedves Sportbarátok,

Én Orczy Gergely és barátom Csorja Péter a BBF Maraton pálya kijelölésével, állapotával foglalkoztunk. (+5 segítõvel, akiknek köszönöm a munkáját, hogy 10 napon át éjt nappal tisztították a pályát a kidõlt fáktól.)
Mint tudjátok a verseny elõtti héten „katasztrófa” szintû vihar söpört végig az országon.
A Balaton felvidéki erdõk helyenként fekszenek. A pályán 10 napot tudtunk dolgozni, erre kaptunk engedélyt az illetékesektõl. Az erdõgazdaságnál, még jelen pillanatban is csak a károk felmérése folyik. Ugyan kaptunk segítséget az erdészettõl, de saját erõnkbõl kellett 160 km-ert kitisztítanunk, (átkötõ szakaszokkal) ami kb 100 db öles fa eltisztítását jelenti. (azt elárulom, hogy ha egy kidõlt fához hozzá nyúlunk fûrésszel, annak felaprítását, felrakását be is kell fejezni, különben ugrik a rendezõség kauciójából a büntetésre) aminek összege mellesleg súlyos milliókra rúg, az erdõhasználati díj mellett, ami szintén hétjegyû számla. (hogy reagáljak a lehúzós beírásra is)
Mikor láttuk, hogy haladunk kellett meghoznunk a döntést, hogy a közép és rövid távú pályákra van csak kilátás, ugyan is Észak-Nyugati pályarészek járhatatlanok és veszélyesek, amelyre késõbb az erdészet is visszavonta engedélyünk.
A felmérések során kétséges volt, hogy a pálya állapota miatt egyáltalán meg tudjuk-e rendezni a versenyt, de bátran kimondhatom, hogy Nagy munkát végeztünk, annak ellenére, hogy sokaknak rázósnak és törmelékesnek tûnt.
Körülbelül 30 kilométer hosszan tisztítottuk ki a letört ágakat, belógó bokrokat, és itt most ne egy metszõollózásra gondoljatok.
900 db irányjelzõ táblát helyeztünk ki és 6 km szalagot használtunk fel.,400 db karót, amibõl kb 120-at elloptak a pálya mellõl, egyesével kihúzták…kemény!) (itt jegyzem meg, hogy jóindulatú emberek megszámlálhatatlan alkalommal szalagozták át a pályát, kötötték a madárijesztõjükre a jelölõket.)
Jövõre társadalmi munkára várok mindenkit egy 100 km-es gereblyézésre. 
Szerintem az MountainBike-ba belefér a rázós út!(amúgy a döngölt erdei utat szeretem) Volt országúti verseny is rendezve a BBF-en!
Elárulok egy titkot az újonc, muffin fenekû bringásoknak… 14 évesen Ott voltam magyarország elsõ MTB versenyein, nem volt még teló, csak az Ottó Józsinak egy 3G urtó-ja, ami elsõ beavató versenyén hátra nyekklett …na akkor rázott igazán !
Az itatók kivéve 8 zsák szemetet szedtünk össze, amit versenyzõk dobáltak szét, hát ez nem szép dolog, csoki papírok, kulacsok, flakonok. Hát sokbringás csak a száját járatja, hogy természet.. környezetvédelem… mélységesen elítélem a szemetelõket !
Ha kíváncsiak vagytok a leírtakról, holnap feldobok pár képet.
Gergõ

............................................................................................................................................

Más: (kicsit láttam csak bele) A nevezésben vannak hibák. De sok ember sajnos azt sem tudja, milyen kategóriába tartozik. (részben a rendszer szûrte, sajnos csak részben) Másrészt van olyan, akik a díjért, vagy fene tudja miért, direkt más kategóriába neveztek. (itt jegyzem meg, hogy Profi, és Elit szavak a nemzetközi versenyeken mást jelentenek, mint itthon. Nem vagyok bíró nem az én posztom, de bizonyos kategóriába tartozó emberek, külföldön bediktálják, hogy õk miben szoktak indulni, és könnyen más kategóriában találhatják magukat. De kihangsúlyozom, nem vagyok bíró, és nem tisztem, posztom ebbe beleszólni, véleményt alkotni. (profi azt jelentené, hogy hosszú táv? Miért?)

#119
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én 2:44-et jöttem a röviden, ezt mértem ezt is írta az eredménylista! Ami biztos, hogy amikor beértem és a rohadt tömény izót kortyoltam, akkor mondta be a speakear, hogy a közép motoros áthaladt a 2 km-re lévõ biztosított kanyarnál a közép elejével, úgyhogy az õ elmondása szerint max 10 perc és jönnek! Nem tudom így volt e, mert nem vártam meg, hogy beérjenek!
Ámbátor ezzel kapcsolatban lenne egy észrevételem. a pályán engem hátbacsapott a hosszútáv a fennsíkon. Jött a motoros eljött elõsször egy majd két hosszús, + vagy még 10, és pár kili után a közép is hátbacsapott, de össz két ember a leágazóig. Na mindegy nekem nem ez volt a furcsa, mert hát lassú vagyok, ellenben a hosszú élén ment motor a középén nem!!! Ez szerintem fõleg egy olyan pályán ahol keverednek a pályák a kézi felírásnál probléma, vagy nem?
Én tudom, hogy a környékemen csorogtak be közepesek akik feladták, és a rendezõk kérdezték, "te most végig mentél?" Sõtt volt amelyiküket a kamera is megrohanta a mikrofonnal!
Én nem ismerem a szabályokat a motoros felvezetéssel kapcsolatban, de nem kellne mindegyik mezõny élén mennie egynek?


Felesleges, mert egy rajt volt és egy pályán haladt a két táv.


A sebesség mindent megold.

 


#120
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Meg vagyok lepve. Rajta vagyok az eredménylistán és az órám alapján az idõ is jó. Az hogy hanyadik lettem és mennyit kaptam az elsõtõl, inkább nem nézem, mert a közép elit ffi-t 1:56-os idõvel lehetett megnyerni. Ezt a sebességet szerintem Szilárd, de még Absalon is megirigyelhetné...


Én 2:44-et jöttem a röviden, ezt mértem ezt is írta az eredménylista! Ami biztos, hogy amikor beértem és a rohadt tömény izót kortyoltam, akkor mondta be a speakear, hogy a közép motoros áthaladt a 2 km-re lévõ biztosított kanyarnál a közép elejével, úgyhogy az õ elmondása szerint max 10 perc és jönnek! Nem tudom így volt e, mert nem vártam meg, hogy beérjenek!
Ámbátor ezzel kapcsolatban lenne egy észrevételem. a pályán engem hátbacsapott a hosszútáv a fennsíkon. Jött a motoros eljött elõsször egy majd két hosszús, + vagy még 10, és pár kili után a közép is hátbacsapott, de össz két ember a leágazóig. Na mindegy nekem nem ez volt a furcsa, mert hát lassú vagyok, ellenben a hosszú élén ment motor a középén nem!!! Ez szerintem fõleg egy olyan pályán ahol keverednek a pályák a kézi felírásnál probléma, vagy nem?
Én tudom, hogy a környékemen csorogtak be közepesek akik feladták, és a rendezõk kérdezték, "te most végig mentél?" Sõtt volt amelyiküket a kamera is megrohanta a mikrofonnal!
Én nem ismerem a szabályokat a motoros felvezetéssel kapcsolatban, de nem kellne mindegyik mezõny élén mennie egynek?