a hasítás ellen szerintem semmi sem véd. bár én még haza tudtam tekerni betonon egy centis szakadás után amit a genyó befoltozott, de utána inkább cseréltem az első gumit. lehet nem kellett volna, de amúgy is váltást terveztem és így még egy ponttal bővült az érvelési lista. esélyes, hogy később kap egy foltot kívül-belül, tarcsiba' jó lesz.
Az volt az érdekes hogy a tej benne egyfajta barna gumót képzett, gyakorlatilag ugyanúgy nézett ki mint a giliszta amikor megköt (a ragasztó miatt megpuhul és szétterül), csak mind a kettő a hasadás szélén még egy kicsit eresztett (ahol gondolom túl éles volt a lyuk szöge hogy eltömje). Nagyon alacsony nyomásnál már nem (vagy nem érezhetően lassan) eresztett, de úgy himbálózott a fara hogy nem vállaltam be az esetleges felnisérülést. Az már érezhetően lassabb is volt, több energiába került tekerni. Valahol fél bar alatt lehetett még benne. Viszont még akkor se sziszegett (burp), nagyon jó ez az UST gumi + felni kombi.
Érdekes módon könnyen lejött a gumi és emlékszem hogy tavaly sehogy se sikerült fölrakni, most relatív egyszerűen föl is ment az új. A trükk a gumileszedő volt, a mezei fekete műanyagból anno kettőt beletörtem, emellé most a kétrészes Topeak sárga/fekete keményebb műanyag leszedőket használtam, végülis ez + 2 egyszerű feketével simán ment az ügy. Sima műhelypumpával rögtön fel tudtam erőlködés nélkül fújni, az első pumpálás már benne maradt. 1 bar-nál megnéztem hogy jól áll e (elég kacskaringós volt, a profil közepe sehol nem volt a felni középvonalán), leengedtem tök puhára, oldalról meghuzigáltam, felnyomtam a megadott maximumra (3.7 bar), akkor pattant egyet, aztán leeresztettem 2-re és tökéletes azóta is (terepen alacsonyabb nyomáson persze). Az új tejet oldalról öntöttem bele amikor még egy résnyire nyitott volt, a középső két leszedő között. Érdekes hogy a régiben még volt nedves tej (már amennyi a defekt után maradt), alig szilárdult meg, annak ellenére hogy már lassan egy éve benne volt. Pedig azt írják a Schwalbe/Stan's cuccra hogy hőmérséklettől függően nem sokkal több mint 3 hónapig jó.
Szerintem a belsős előélet könnyebbé teszi az belső nélküli összerakást.
Ez jó ötlet, ha nem sikerül egyenesen felrakni az talán kiegyenesítheti egy kicsit. Persze ha nagyon szopós a gumi+felnid akkor inkább nem szórakoznék vele 
Az meg, hogy volt rajta esetleg szúrt lik, hát, majd megoldja a tej. A vágás más tészta, én is kaptam már, nem az a könnyen gyógyuló sérülés.
Most jut eszembe hogy odafelé volt egy szurásos az elsőn, megfogta a tej aztán el is felejtettem és úgy tekertem (azóta többször), talán meg kéne nézni mi maradt benne 
Ti milyen foltot használtok TL külsőre? Én sima belsős foltot szoktam felrakni, eddig semmilyen negatív következményt nem tapasztaltam. Van direkt TL folt is, az több vajon, mint a marketing osztály találmánya?
Jó kérdés, nekem van TL foltom de az egyetlen szembetűnő különbség (amellett hogy egy kicsivel nagyobb) hogy az egyik réteg kék, narancssárga helyett. A ragasztó se tűnik másnak. Egyszer elhatároztam hogy kipróbálom belsős folttal a TL tubust, de eddig nem volt rá alkalmam.
A hasadásost megtartom tartaléknak mert még van bőven profil, viszont csak akkor fogom foltozni ha esetleg kell
(vagyis az újat profilkopásig elhasználom aztán megint jöhet új stb.)
Miért nem a szelepen keresztül töltöd be a tejet? Értem én, hogy így nehezebb... 
Nekem olyan a szelepem hogy nem lehet szétcsavarni, van egy pár szétcsavarhatóm is csak (megint) elfelejtettem lecserélni. Majd legközelebb (szóval vlszlg sose
).
2.1-es gumiban és 3.5 Bar-ban gondolkodtam. Lehet most kellene TL-re váltani....
Fú, az nem TL kérdése, 3,5 az nagyon sok belsővel is, én 2-t használok 2,1" belsős gumiba. Súlyfüggő is persze, de szerintem még 100 kilósan is elég a 2,5 max.