Sziasztok!
Conti gumiknál honnan tudom megállapítani, hogy mennyire defekt álló egy külső? A Schwalbe-nél egyértelmű 1-6 ig vannak sorolva.Continál a rétegeket látom...3/84 3/180...ez jelentené? Minnél sűrűbb minél több annál jobb? Vagy használ valamilyen más jelölést?
Ez a szövetsűrűsége lesz.
Pl. SuperSport plüss: 84TPI, 3 rétegben, (3*28), míg a GrandPrix pl. 180tpi, ami 3db 60-as rétegből jön össze. "Általánosságban" a magasabb jobb, ie.: kisebb sérülések (kavicsnyom, aprócska felületi sérülés) kisebb eséllyel fog kifakadni annyira, hogy kiengedje a belsőt, szvsz jobban bírja a szúrásokat-kis vágásokat. Meg kényelmesebb is a magasabb szövetsűrűség, utóbbit pl. elég markánsan lehet érezni 60 és 150, vagy urambocsá' 290 esetén. Érezhetően simábban futnak a magasabb szövetsűrűségű gumik (ezt kb. egyből észrevettem egy gumicsere után, s csak utána "gúgliztam" rá, miután konstatáltam, hogy kényelmesebb. A kereső is ezt támogatta, szóval nem Placido hatásról volt szó, hanem valódi élményről 
A sima GrandPrix 20 euróért szvsz nagyon megéri, főleg, hogy 22-23-24-25-28mm szélességben és TRIATLONméretben is elérhető
Bár nekem sajna csak kb. 4ezret bírt elöl, kirepedt oldalt..