szarabbul tapad és gyorsabban kopik mint a 2. generációs.
Ez csak a performance keverékre érvényes? Ha nem, akkor mikor változtatták és hogy lehet megkülönböztetni?
Balatonlelle után cseréltem (Evo UST) 2012-est 2013-ra (26x2,25, HS425 Art-No: 11700021.01, made in indonesia, ez az új vagy még a régi?) és több versenyen sem éreztem különbséget (CityCross-tól féltem de kellemesen csalódtam, nincs rajta észrevehető kopás). Az előzővel is csúsztam nedves kövön, de az semelyik guminál sem meglepetés.
no no, valakivel keversz, a 2. generációs a kedvenc gumim volt.
az új meg nálam már második szezon, de nem azért mert annyira tartós hanem mert keveset megyek . (de nincs benne 2000 és már nincs mintája, bár performance keverék. és 26-os, így tapadásban nem hasonlítanám a 29-er verzióhoz mivel azt nem próbáltam.
Ha kizárólag a performance keverékről van szó akkor nem csoda hogy nem olyan jól tapad, az hogy az előző generációhoz képest sem ilyen szempontból belefér mert ennek a legfontosabb célja hogy (még) elérhetőbb legyen, nem hiszem hogy Forma 1 féle direkt rontásról van szó (mármint hogy úgy akarnak többet keresni hogy gyorsabban kell lecserélni, tehát többet adnak el belőle, nem hogy változatosabb lesznek tőle a versenyek - hosszú távon ez nem működne a hírnév romlása miatt).
Elvileg csak akkor használsz perf. RaRa-t ha nincs pénzed Evo-ra, főleg versenyzésre. Az egészség szvsz fontosabb a pénztárcánál.