Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy méret-egyezőséggel kapcsolatban: lassan 30 éves veterán Csepel félverseny bringámra keresek 2 külsőt a régi szétmállóban lévő helyett.

A gyári mérete 32-630-as, (vagyis 27 x 1 1/4-es), és az egyik webáruházban 37-609-es (vagyis 27 x 1 1/2-es) külsőt ajánlottak helyette.

Azt tudom, hogy méret  "szélesség mm-ben x felni peremének átmérője mm-ben", - tehát ez alapján nekem nem tűnik váltóméretnek a 37-609-es.

Megrendelhetem, tényleg higyjek a "hozzáértő" boltosnak, vagy inkább ne?

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 posts

Sziasztok!

A belsőgumim szelepe mellett 8mm-re van egy lyuk.Szerintetek megpróbáljam megfoltozni vagy kukázni lehet a belsőt?

exoseal

exoseal

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Az első szám 26 az a kerék méret collban megadva a második a gimi szélességét jelenti szintén collban, 1.75-1.95-2.1 ebben a sorrendben lesznek egyre szélesebbek, ballonosabbak. 

Tehát ez azt jelenti, hogy a 26x2.1-es túl széles az én felnimre? Válasszam inkább a 26x1.9-est (bár ott meg az ETRTO-szám nem passzol az előző gumiméval (54-559 vs. 47-559)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Uj vagyok a forumban, ahogy kisse uj a kerekpar-temaban is. Van egy korulbelul 8 eve nem hasznalt, Mali Cobra tipusu MTB kerekparom. Par hete elkezdtem ujra hajtani ( hasznalatba vetel elott jart szervizben), aztan kaptam egy defektet, vettem uj belsot, 40 km utan ismet defekt. Itt dontottem el, hogy szerzek be uj kulso gumikat is, meg vannak mar repedezve itt-ott. A gumikat netrol rendelnem. Sajnos 3-4 ora bongeszes utan sem tudtam megbizonyosodni abban, melyik gumi passzolna is az en kerekemre. A parameterek: a kerek tipusa Weinmann ZAC 20 (kivul meg ez szerpe rajt: 26 x 1.5/1.75) Ezidaig, tehat "gyarilag" ez a gumi volt rajt: Innova 54-559 26 x 1.95. En ezt a gumit neztem ki : Continental Town&Country (a 0115800 tipust, tehat 54-559 26 x 2.1) Szerintetek passzolni fog ez a kerekekre? Ezek a szamozasok teljesen elbizonytalanitottak, es ha megsem jo, akkor postazhatnam vissza, ami macera. Szoval biztosra szeretnek menni, ehhez szives segitsegeteket kernem. Koszonom

Az első szám 26 az a kerék méret collban megadva a második a gimi szélességét jelenti szintén collban, 1.75-1.95-2.1 ebben a sorrendben lesznek egyre szélesebbek, ballonosabbak. 

exoseal

exoseal

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Uj vagyok a forumban, ahogy kisse uj a kerekpar-temaban is. Van egy korulbelul 8 eve nem hasznalt, Mali Cobra tipusu MTB kerekparom. Par hete elkezdtem ujra hajtani ( hasznalatba vetel elott jart szervizben), aztan kaptam egy defektet, vettem uj belsot, 40 km utan ismet defekt. Itt dontottem el, hogy szerzek be uj kulso gumikat is, meg vannak mar repedezve itt-ott. A gumikat netrol rendelnem. Sajnos 3-4 ora bongeszes utan sem tudtam megbizonyosodni abban, melyik gumi passzolna is az en kerekemre. A parameterek: a kerek tipusa Weinmann ZAC 20 (kivul meg ez szerpe rajt: 26 x 1.5/1.75) Ezidaig, tehat "gyarilag" ez a gumi volt rajt: Innova 54-559 26 x 1.95. En ezt a gumit neztem ki : Continental Town&Country (a 0115800 tipust, tehat 54-559 26 x 2.1) Szerintetek passzolni fog ez a kerekekre? Ezek a szamozasok teljesen elbizonytalanitottak, es ha megsem jo, akkor postazhatnam vissza, ami macera. Szoval biztosra szeretnek menni, ehhez szives segitsegeteket kernem. Koszonom

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

konkrét típustól függetlenül, nekem jó tapasztalataim vannak a drágább continental gumikkal.

Jaja, az xking raceSport elég jó guma. Tubelessként is elég jó volt elöl. A protection sajna nehéz :(

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nem szeretem a contit, ennyike.

Én a pacal pörkölttel vagyok így.
  • zeezoltano likes this

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Azért ez is árnyaltabb, mert a szuper sonicban lévő safety systemet minden kiszúrta (erre mondjuk fel is hívták a figyelmet), míg a city contactban 10000 km alatt volt egy defektem. A túra vonalon van most már ezer féle fantázia nevű cuccuk, de azt hiszem a vectran a csúcs

Szerintem nem kell ezoterikusnak lenni

Nem szeretem a contit, ennyike.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,156 posts

gondolom abból is az evo..

contit semmiképpen nem veszek

konkrét típustól függetlenül, nekem jó tapasztalataim vannak a drágább continental gumikkal.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

1ébként meg a plus a "csúcs", aztán a safety system, és a puncture protection az alap.

érdekes módon idén a safety system es contactokra vállal garit a conti, nem a plus-osokra.

Azért ez is árnyaltabb, mert a szuper sonicban lévő safety systemet minden kiszúrta (erre mondjuk fel is hívták a figyelmet), míg a city contactban 10000 km alatt volt egy defektem. A túra vonalon van most már ezer féle fantázia nevű cuccuk, de azt hiszem a vectran a csúcs 

=

Szerintem nem kell ezoterikusnak lenni 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,156 posts

lehet nem elég szigorú a pillantásom, de nekem nem volt defekt gondom a rr-al.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

nagyon szarok. 1k alatt majd 0ra kopnak és egy szúrósabb tekintettől lyukad. akkor inkább race king, bár nem bírtam megszeretni.

Most rendeltem én is gumit a németektől... Pont emiatt nem akartam RR-t. Lett helyette race-king performance. Miért nem bírtad megszeretni?

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Lehet hogy kikapok, de ezt nézzétek meg:

http://www.gumisprin...par-gumi-kopeny

és ezt:

http://www.gumisprin...par-gumi-kopeny

Fantasztikusan jó árakon van most.

(Bocsánat ha valakit zavar ez az ingyenreklám. Most vásároltam tőlük, hátha másnak is segítek vele.)

Edited by Binglof, 2014. June 24. - 12:46.

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

egyébként meg smart sam, most olvasom hogy bakonyba sem akarsz elveszni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

egyébként meg smart sam, most olvasom hogy bakonyba sem akarsz elveszni :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

vagy ha veszek ugyanennyiért perfomance line-os ralphokat? vagy azok nagyon gagyik? rettentően kiestem a technikai vonalról..

nagyon szarok. 1k alatt majd 0ra kopnak és egy szúrósabb tekintettől lyukad. akkor inkább race king, bár nem bírtam megszeretni.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

svábli silento

ha komolyabb defektvédelem kell akkor conti country plus.

vagy ha veszek ugyanennyiért perfomance line-os ralphokat? vagy azok nagyon gagyik? rettentően kiestem a technikai vonalról..

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

svábli silento

köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hali!

Külső kellene 2 db - 26", főként aszfalt, meg foldút, árban max. 6k per darab. A felni mavic crosstrail. 

Hegyet egyelőre nem látna sokat, egy-egy Gázló ilyesmi.

svábli silento

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Hali!

Külső kellene 2 db - 26", főként aszfalt, meg foldút, árban max. 6k per darab. A felni mavic crosstrail. 

Hegyet egyelőre nem látna sokat, egy-egy Gázló ilyesmi.