![]()
Talán pár embernek feltűnthetett már, Schwalbe a grammozós XC külsőit az utóbbi 1, maximum 2 évben megbízhatóbbá dolgozhatta át. Feltételes mód, mert hogy valóban megbízhatóbbak-e, nem tudom.
De a tömegadatok mindenképp erre engednek következtetni. Például 2.25x29-es Thunder Burt SnakeSkin ~590-610 gramm volt 3 éve még, most inkább 650-700 gramm közt szór. Racing Ray hasonlóan, közel 700 gramm. Mint érdekesség osztom meg.
Bármilyen folt jó, de a külsőt ki kell fordítani és kitenni a napra, ki kell szárítani az anyagából a nedvességet, utána ugyan úgy ragasztható mint a belső.
A kukac jó dolog, benne is maradhat, nem lesz semmi baja. Ha hazaérsz, vágd le rövidre.
Szóval a kukac akkor kell, amikor akkora a lyuk, hogy a tej nem tud vele mit kezdeni. A kukac kitölti a nyílást és a mellette maradó kis réssel már megküzd a tej is.
De azt tudd! Ha egy tubeless külső megsérül, akkor azt nehéz megmenteni. Azt a videóban szereplő belső nagy foltot vettem én is (talán Park-Tool márkájút) de nem fogta meg. Utána már csak belsővel tudtam használni azt a külsőt.
marton módosította - 2022. június 03. - 13:26
kukac, ilesmi (szerszám is kell)
https://bringaland.h...vitokukac-45234
https://bikelogistic...javito-keszlet/
meg pl park tool ha jól emléxem van külsőre is folt
ezt a kukacot néztem már, de itt azt mondja, hogy ez csak ideiglenes megoldás. vagy valójában tartós ez?
közben annyi "fejlemény" van, hogy tegnap este felpumpálva hagytam, lyukkal lefelé. a maradék megfogta.
töltöttem még bele reggel (tényleg nem volt már benne), remélhetőleg rendben lesz. feltételezem, tegnap az lehetett a baj, hogy viszonylag későn vettem észre, aztán mikor rápumpáltam, nem vártam eleget. gondolom. ![]()
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
srácok, belső nélküli gumit mivel lehet foltozni? tip-top folt működni fog? nem tűnik nagynak a lyuk, de a tej nem akarta megfogni. :/
kukac, ilesmi (szerszám is kell)
https://bringaland.h...vitokukac-45234
https://bikelogistic...javito-keszlet/
meg pl park tool ha jól emléxem van külsőre is folt
Köszi a tippet. A Rose Pro SL cangám max 28-ast fogad, így annál nagyobb méretet nem kockáztatnék. Ráadásul az ára is magasabb annál, mint amit rászánok.
Talán most ténylegesen a Pirelli mellett fogom letenni a voksom, remélhetőleg edzőguminak az egész szezonban megfelelő lesz. A másik két jelöltnél a defektállóságot alacsonyabbnak ítélem, talán nem lövök majd mellé
Végül Pirellit P7 Sport mellett döntöttem 28-as szélességgel. Nagyjából 350km, és egy hónapon vagyunk túl. Tapadásban, gördülési ellenállásban és eddig defektvédelemben hibátlan. Tartósságban viszont sajnos nagyon nem hozza az elvárható szintet.
Az alábbi kép magáért beszél:
Most megpróbálom gariztatni, ez így nem az a minőségi szint, amit egy Pirellitől elvárnék.
osi22 módosította - 2022. május 18. - 14:38
Sziasztok!
Valaki mondja meg,miért kell összehajtani a drótos külsőt? 3 webáruházban is divat.
feltételezem, csomagméret-takarékosság az oka.
szerencsére a felniket nem hajtogatják...
még...
Sziasztok!
Valaki mondja meg,miért kell összehajtani a drótos külsőt? 3 webáruházban is divat.
az sem árt, ha a külső alkalmas belső nélküli használatra. a conti raceking létezik/létezett ilyen kivitelben is, illetve csak belsővel használható változatban is. kérdés, hogy a tieid milyenek?
illetve minimum egy műhelypumpa szinté nem árthat, nélküle nehéz lesz.
belsővel könnyen helyére megy a külső?
Köszönöm a válaszodat!
-"Tubeless Ready" van ráírva a külsőre
-Nem tudom, hogy alkalmas-e, remélem, hogy igen. A felni belső felén perem van, ami elég rendesen kapaszkodik a külsőbe.
Ezért reménykedem, hogy alkalmas lehet
-Már kiestem a külső le-fel szerelés gyakorlatból
Amikor felraktam a friss külsőt, nem volt egyszerű művelet, elég rendesen feszül, kapaszkodik.
Ahhoz hogy az utolsó ponton is fel tudjam tenni a külsőt, be kellett egy picit folyákony szappanos vizeznem a kerékleszedő műanyagpálcát, mert egyébként
nem tudtam csúsztatni. Ez gondolom jó előjel?
Sziasztok!
Van értelme tubeless átalakítással kísérletezni?
Az alany 26"-os V-fékes felni lenne. A gumi rajta Continental Race King. Meg lehet ezt csinálni úgy hogy megbízhatóan működjön?
Láttam átalakító kitet, de abból csak egyfélét: "Joe No Flats".
Gondolom külön-kölön is meg lehet venni az alapanyagokat,
lötty, tubeless szelep, tubeless tömítő szalag a felni belső felére,
kellhet még valami?
Még nem csináltam ilyet, nincsen tapasztalatom.
az sem árt, ha a külső alkalmas belső nélküli használatra. a conti raceking létezik/létezett ilyen kivitelben is, illetve csak belsővel használható változatban is. kérdés, hogy a tieid milyenek?
illetve minimum egy műhelypumpa szinté nem árthat, nélküle nehéz lesz.
belsővel könnyen helyére megy a külső?
Sziasztok!
Van értelme tubeless átalakítással kísérletezni?
Az alany 26"-os V-fékes felni lenne. A gumi rajta Continental Race King. Meg lehet ezt csinálni úgy hogy megbízhatóan működjön?
Láttam átalakító kitet, de abból csak egyfélét: "Joe No Flats".
Gondolom külön-kölön is meg lehet venni az alapanyagokat,
lötty, tubeless szelep, tubeless tömítő szalag a felni belső felére,
kellhet még valami?
Még nem csináltam ilyet, nincsen tapasztalatom. ![]()
Perem nélküli / Hookless felnire kb bármilyen monti külsőt felrakhatok? Csak annyi, hogy tubeless kompatibilis legyen a gumi?
Kb ennyi a feltétel, jól értelmezem a dolgot? Vagy van még vmi feltétel?
Nagyon szívesen!
Amúgy milyen bringába, belsőbe, felhasználásra tervezed az Oko-t?
Trekking bicajba tervezem.
Nagyon szívesen!
Amúgy milyen bringába, belsőbe, felhasználásra tervezed az Oko-t?
A gumi gyártójának ehhez semmi köze. a belső az belső. Országútiba vagy montiba is rakhatod, persze.
Köszi marton a válaszokat.