Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15889 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Perem nélküli / Hookless felnire kb bármilyen monti külsőt felrakhatok? Csak annyi, hogy tubeless kompatibilis legyen a gumi?

Kb ennyi a feltétel, jól értelmezem a dolgot? Vagy van még vmi feltétel?

Marci

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Nagyon szívesen!

Amúgy milyen bringába, belsőbe, felhasználásra tervezed az Oko-t?

Trekking bicajba tervezem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Nagyon szívesen!

Amúgy milyen bringába, belsőbe, felhasználásra tervezed az Oko-t?

Marci

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

A gumi gyártójának ehhez semmi köze. a belső az belső. Országútiba vagy montiba is rakhatod, persze.

Köszi marton a válaszokat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

A gumi gyártójának ehhez semmi köze. a belső az belső. Országútiba vagy montiba is rakhatod, persze.

Marci

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Szia marton!

Vastagabb és vékonyabb belsőbe is tölthető? Mindegyik gyártóval kompatibilis?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az OKO defektgátló folyadékával? 

https://www.newstore...ign=direct_link

Nekem nagyon jó tapasztalatom van vele. Belsőbe töltve évekig folyékony marad. Néha nagy vágásokat, felütéseket is megfogott (ez inkább mázli lehetett) de persze nem ez a fő terepe, hanem a kisebb-nagyobb szúrások. Arra tökéletes.

Nagyon sűrű, így csak autó szelepbe tölthető.

Marci

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Azt hiszem megtaláltam a megfelelő ballonos gumit.

https://obor-tires.com/mambo/

https://www.budastor...kpar-gumi-17220

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Schwalbe Billy Bonkers
Maxxis DTH
Ezek elég ballonosak, de nincs sok minra rajtuk, biztos jók aszfalton

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Üdv!

Segítséget kérnék.

Külsőt szeretnék venni,26-os kerékhez,ballonost aminek max 4bar a max guminyomása.

Hasonlót mint a Schwalbe Big Ben,Big Apple de ne legyen 2,2 nél szélesebb.Felhasználás: aszfaltos túra

Előre is köszönöm nektek az infót.

contact urban

https://www.continen...r/contact-urban

https://bikefun.hu/p...15-54-559-c1779

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
  • LocationKelenföld

85-15 az aszfalt javára.

Conti contact travel 26x2,0 Ha ez elég ballonos.

1,75-ös verzióm van a sárvédő miatt, nagyon jó gumi, ilyenre. Nem tudom, beszerezhető-e.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

85-15 az aszfalt javára.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.213 hozzászólás

Üdv!

Segítséget kérnék.

Külsőt szeretnék venni,26-os kerékhez,ballonost aminek max 4bar a max guminyomása.

Hasonlót mint a Schwalbe Big Ben,Big Apple de ne legyen 2,2 nél szélesebb.Felhasználás: aszfaltos túra

100% aszfalt, vagy lesz azért könnyebb terep is benne?

ált. ezeket szokták ajánlani/jutnak eszembe:

Conti RaceKing

Panaracer Comet

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Üdv!

Segítséget kérnék.

ny zoli módosította - 2022. április 16. - 18:08

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az OKO defektgátló folyadékával? 

https://www.newstore...ign=direct_link

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Próbálkoztam én eleinte Schwalbe EVO külsőkkel, csábított nagyon a könnyű súly. 2 hónap múlva úgy vágta ki egy gumidarabka, hogy onnantól csak belsővel volt használható. Adtam még egy esélyt neki, újra vettem ilyet - kb megint 2-3 hónap, ismét kivágódott. És azért ez nem olcsó külső.

Van ebben a túlbiztosításban valami...én tényleg félős vagyok a lefeléken de úgy általában az életben is ritkán kockáztatok. Tényleg kicsit próbálom az életem túlbiztosítani. De egyszerűen elegem lett a defektekből, meguntam. Nagyon. Ez a DD külső tényleg nehéz de onnantól nyugodtabb az életem és nekem ez fontosabb mint a súly. Én már nagyon félek a "könnyűtől", gondolom nem is a 88 kilómnak való de nekem egyszerűen fontosabb hogy "rideg állattartásban" működjön a bringám. Így is 11 kg a gépem, a kerekem lehetne könnyebb de én minden nap rajta ülök, nekem atom biztos bringa kell.

Haver adott egy Conti külsőt, mert ő is áttért 29re, neki már nem kellett. Felraktam, mint az álom olyan könnyű volt, repültem vele.

3 hónap múlva kinyíltak a szálak az oldalfalán. Hát ilyet a DD nem tud.

Mondjuk szerintem a súlyunkkal is pusztítunk egy külsőt. Zsolti biztosan jóval könnyebb, szerintem ez is szerepet játszik hogy nála nem pusztulnak úgy az alkatrészek és egy könnyebb külsővel is jobban elvan.

Azért a GP4000-esek nagyon nem alapkategóriák. Már rég nem kaphatóak de az 5000-esek elvileg még jobbak defektvédelemben (meg mindenben is).

Nem félős lefelében, 95 kg a min mostanában, évek óta Evos Schwalbékal megyek, csak épp a Snake Skin verzióval, még soha nem vágtam szét.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Az arkose egy pár wtb exposure 30c tcssel jött, belsővel használom, olyan sokat nem mentem a gumikkal, talán 1800 km-t, de a környéken van jó sok széttört üveg, gyakran lehet ott koccanás, de mindig van ott valami szilánk, és sikerül mindig keresztül mennem ezeken. Eddig bírják a gumik. Volt egy defektem, de az felütés miatt, valahogy nem fújtam fel eléggé, és mentem pár métert kövesebb földúton. Vizes úton azért óvatos vagyok ezzel a gumival, de maradok inkább a száraz útnál. Hogy ér-e 45 eurót darabja, nem hiszem, de ránézve a gumiárakra, elég húzós mind. Meg ha vennék másikat, akkor biztos szélesebb választanék, mert a vázban még a 47-es is elférne, aszem, de az már jó nehéz lenne.

ami nem tetszett, hogy wtb akármi felnire rohadt nehezen ment fel, kis kézi pumpával nem is pattant a helyére, így az útszéli belsőcsere után mehettem a kicsit csálé gumival. Műhely pumpával is csak a peremet mosogatószerrel bekenve pattant a felniperembe. Ezt biztos fasza löttyel, de nekem annyira nem tetszett.

ez a gravel road besorolás is érdekes, mert a környéken megyek pár métert földúton, de azért ez öt-hat bárral nem nagy élvezet, alacsonyabb nyomást meg inkább nem kockáztatom, talán a szélesebb külső segítene, de a tök sima felület miatt nem erőltetném a földutakat.

Köszi a tippet. A Rose Pro SL cangám max 28-ast fogad, így annál nagyobb méretet nem kockáztatnék. Ráadásul az ára is magasabb annál, mint amit rászánok.

Talán most ténylegesen a Pirelli mellett fogom letenni a voksom, remélhetőleg edzőguminak az egész szezonban megfelelő lesz. A másik két jelöltnél a defektállóságot alacsonyabbnak ítélem, talán nem lövök majd mellésmile.png

• Rabbit kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Sziasztok!

Országútimra keresek 28-as szélességben utódot a jelenlegi Vittoria Zaffiro Pro helyére. Hajtogatós, jó defekttűrő, és egész évben használható edzőgumira lenne szükségem. Max. 20-at szánok a két gumira, így jelenleg ezek kerültek a listámra:

Continental Ultra Sport III

Vittoria Zaffiro Pro V

Pirelli P7 Sport

Ti mit ajánlotok ezek közül, vagy akár ezeken kívűl?

Az arkose egy pár wtb exposure 30c tcssel jött, belsővel használom, olyan sokat nem mentem a gumikkal, talán 1800 km-t, de a környéken van jó sok széttört üveg, gyakran lehet ott koccanás, de mindig van ott valami szilánk, és sikerül mindig keresztül mennem ezeken. Eddig bírják a gumik. Volt egy defektem, de az felütés miatt, valahogy nem fújtam fel eléggé, és mentem pár métert kövesebb földúton. Vizes úton azért óvatos vagyok ezzel a gumival, de maradok inkább a száraz útnál. Hogy ér-e 45 eurót darabja, nem hiszem, de ránézve a gumiárakra, elég húzós mind. Meg ha vennék másikat, akkor biztos szélesebb választanék, mert a vázban még a 47-es is elférne, aszem, de az már jó nehéz lenne.

ami nem tetszett, hogy wtb akármi felnire rohadt nehezen ment fel, kis kézi pumpával nem is pattant a helyére, így az útszéli belsőcsere után mehettem a kicsit csálé gumival. Műhely pumpával is csak a peremet mosogatószerrel bekenve pattant a felniperembe. Ezt biztos fasza löttyel, de nekem annyira nem tetszett.

ez a gravel road besorolás is érdekes, mert a környéken megyek pár métert földúton, de azért ez öt-hat bárral nem nagy élvezet, alacsonyabb nyomást meg inkább nem kockáztatom, talán a szélesebb külső segítene, de a tök sima felület miatt nem erőltetném a földutakat.

blash módosította - 2022. április 04. - 16:11

• Kisherceg kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszi-köszi!

Én sem tudnék hirtelen választani, teljesen megértelek. Ha ez ér valamit, a cimbim most vett a drágább pirelliből 28-asokat, nagyon meg van velük elégedve.

Én is mindig tipródom a gyártókkal, de valahogy árban legtöbbször a conti jön ki a legjobbnak. Én szeretem a pure-gripes keveréküket is, bár ha jól látom, ennél nincs külön defektvédelem (könnyebb is pirellinél is).

Rabbit módosította - 2022. április 04. - 15:23

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Linkeld már be légyszíves, hol vennéd ezeket, ennyiért. Már ahol raktáron van. Ezt veheted ilyen rávezető kérdésnek is. smile.png

rosebikes bikediscount és ebike ahonnan rendelni szoktam:

https://www.bike-dis...port-faltreifen

https://www.rosebike...ape=black/black

https://ebike.hu/ter...00c-gumikopeny/