Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy mi a fenéért lehet, hogy tériszonyom van, de a legdurvább alpesi maratonokon indulok, félek a komoly lejtőktől, de DH-pályákra járok, félek ugranti, de ugratni gyakorolgatok - és, mindig is a biztonságra törekedtem, de nekem elég egy sima vacak tubeless-ready külső némi lötyivel és sosem kellett a double defense és a többi - idézem - "bombabiztos" hókuszpókusz. biggrin.png

Nagy vonalakban emlékszem a kerékpáros múltadra, már amit megosztottál, úgy kb.a testbike-os merida-fullys időszaktól. Szerintem mostanra országos szintem a komoly amatőr bringások közé tartozol, foglalkozol az edzéselmélettel is, áldozol külföldi versenyekre, alkatrészre. Tudsz biciklizni, tudod mit csinálsz, néha kissé aggódom is, mikor beszámolsz az ugratásokról, ezt én már tutti nem csinálnám a helyedben. Annak ellenére, hogy simán vállalnék egy hasonló gépet én is, mint a Giant-od.

A gumis költői kérdésedre, azt vedd figyelembe, hogy a a legtöbb problémázó ott akad el, hogy olcsóbbat, vagy könnyebbet akar. A sima, TL ready általában a középkategória és jól működik. Én adok pl. Marci szavára, aki a DD-re esküszik, de mikor jön nekem valaki azzal, hogy neki már az olcsóbb nem jó, mert akkora elitrészer, azon csak mosolygok. Ilyen figurák régen is voltak, most sincs másképp.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy mi a fenéért lehet, hogy tériszonyom van, de a legdurvább alpesi maratonokon indulok, félek a komoly lejtőktől, de DH-pályákra járok, félek ugranti, de ugratni gyakorolgatok - és, mindig is a biztonságra törekedtem, de nekem elég egy sima vacak tubeless-ready külső némi lötyivel és sosem kellett a double defense és a többi - idézem - "bombabiztos" hókuszpókusz. biggrin.png

zscs módosította - 2022. március 31. - 14:46

• ultio kedveli ezt

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Sziasztok!

Melyiket vennétek és miért?  Schwalbe Delta Cruiser Plus vagy Panaracer Tourguard Plus.

Nem tudok dönteni.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

visszajelzések alapján nem annyira jó, és nem is túl tartós

ami bombaiztos az a plus-os conti és svábli, cserébe nem olcsók, és nehezek, illetve a cst salvo pl (az olcsóbb kicsit).

löttyökből a slime, sárga joe's és egyéb csak belsőbe való cuccok egy kalap szrt sem érnek, a jobbak (joe's super, stans , stb) többé kevésbé működnek de azért nem 100 %.

Csak hogy legyen ellenvélemény is, nálam a slime/schwalbe marathon kombó verhetetlen és a joe's csúnyán leszerepelt. De a lényeg a külső, bőven megéri a dögnehéz schwalbe marathon annak, aki sokat megy. Elpusztíthatatlan. A mostani külsőimben (Schwalbe Marathon Plus Tour) 18.000 km van és simán bírják. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

Én a belsőbe OKO nevű löttyöt vettem - teljesen jól működött. Ez nem is szárad ki, évekig benne lehet a belsőben.

A tubeless löttyök száradnak ki néhány hónap után, ez nem.

Ilyesmi a cucc, olyan tejföl szerű vmi tele kis szálacskákkal: https://www.bikedisc...mito-250ml.html

Marci

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Köszönöm Bikertigger a választ.

A löttyökről is köszi a véleményt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

A Vee Rubber Easy Street defektvédett külsőkkel van valakinek tapasztalata?

visszajelzések alapján nem annyira jó, és nem is túl tartós

ami bombaiztos az a plus-os conti és svábli, cserébe nem olcsók, és nehezek, illetve a cst salvo pl (az olcsóbb kicsit).

löttyökből a slime, sárga joe's és egyéb csak belsőbe való cuccok egy kalap szrt sem érnek, a jobbak (joe's super, stans , stb) többé kevésbé működnek de azért nem 100 %.

• zscs kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Megelőzlek, míg eddig eljutnál a teljes kerékpárgumi piac leszkennelésében!

Schwalbe Double Defense külsőkkel van tapasztalatom, nagyon jól működik. Mióta használom, nem volt defektem.

Használjak inkább tömítőfolyadékot én is,ezt javaslod?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

Megelőzlek, míg eddig eljutnál a teljes kerékpárgumi piac leszkennelésében!

Schwalbe Double Defense külsőkkel van tapasztalatom, nagyon jól működik. Mióta használom, nem volt defektem.

• Kisherceg és zscs kedveli ezt
Marci

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

A Vee Rubber Easy Street defektvédett külsőkkel van valakinek tapasztalata?

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Köszi a választ zscs.

Panaracer Tourguard Plus külsővel van valakinek tapasztalata? A 27-es TPI nem kevés?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A tömítőfolyadékot milyen időközönként kell cserélni belsős rendszernél,ha a 120ml-t betöltöm?

2-3 havonta vedd ki a kereket és rázd meg. A lötyögésből érezni és hallani, ha kevés lenne a szmötyi a belsőben.

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

A tömítőfolyadékot milyen időközönként kell cserélni belsős rendszernél,ha a 120ml-t betöltöm?

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

DE igazából itt a kérdés az, hogy érdemes-e egyáltalán, van-e akkora előnye országúton is, mint a monti gumiknál? 

Szerintem egyértelműen igen. 

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.199 hozzászólás

40 lenne, persze 1-2(-3) milivel lehet nagyobb, kisebb ne nagyon. :) nem kellenek hangsúlyos bütykök, kb a meglévő conti speedride megfelelő is lenne.

DE igazából itt a kérdés az, hogy érdemes-e egyáltalán, van-e akkora előnye országúton is, mint a monti gumiknál? 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

mintátlan lenne? vagy azért mintás? 40 körüli, vagy keskenyebb? igazi outiból (~28-ig) lehet hogy belsőssel mennék*, fölötte tubeless.

*: aztán idővel úgyis kipróbálnám azt is belső nélkül.. csak azokhoz dukál a nagy nyomás, nem? én  a gravelt max 3-ig fújom, de inkább 2,5bar...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.199 hozzászólás

volt már a nyáron kérdésem, kaptam is ötleteket, persze nem jutottam el a vásárlásig. egyrészt nem is volt biztos, hogy marad a Ronin, másrészt jól elvoltam a gyári gumikkal. (...és aaaaanyira sokat nem is használtam... :( ) igazából most is jól elvagyok velük, de mégis időről-időre felmerül a gondolat, hogy kerítsek valami finomabb gumit.

DE: érdemes egyáltalán országútira tubeless gumit tenni? 2,8-3 barnal nem szoktam többet fújni bele, döngölt földútnál és vacak, töredezett aszfaltutaknál komolyabb "terepre" nem is igazán megyek vele, lenne így értelme?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ugyan belsős cuccal megyek, de én most Tannus Armourral próbálkozok.

Valami videóban kiszámolta egy ipse (https://youtu.be/MKF43JIEVw8), hogy ha valami könnyű vacakba tömi be a kukacot, akkor hiába a kukac plusz súlya, összességében még könnyebb is lesz a kerék.

Persze, ha valami szétvágja a külsőt, az ellen nem véd.

Sajna egy dologra nem hívják fel sehol a figyelmet: a keskeny felni nem nyerő vele XD

Ma tömködtem bele a kerekekbe, szóval még nem tudom, hogy pontosan hogy teljesít.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

kicsit bővebben ? (felhasználás stb)

amúgy én valamit érő defektvédelemmel rendelkező monti külsőt a smart sam+t ismerem. ennek megfelelően sárnehéz , annyira nem durva terepre való minta, és nem próbáltam de valahogy nem gondolom hogy a kőkemény futófelület olyan borzasztóan tapadna. cserében kb tényleg bombabiztos.

a többi varázslat (DD, exo , stb) valamivel nyilván védetebb mint valami alap fos de egy közepesen fejlett királydinnye vagy szedertüske simán átböki.

Kicsit vitatkoznék...Mivel több éve csak ilyen külsőm van, így több 10ezer km-t mentem már Schwalbe DD - DoubleDefense (SmartSam, NobbyNic) védettségű külsővel de tejjel használva. Egy nyomorult defektet nem sikerült beszednem ezzel a kombóval, szóval a királydinnye nem árthat neki. Többször húztam is ki belőle királydinnyét.

Azaz!!! Egyszer egy tüske oldalba tudta szúrni a külsőm (azóta sem értem a szitut de sikerült neki) de azt meg azonnal betömte a tej.

Ezért is tértem át ilyen külsőkre és folyadékra, mivel az utóbbi években Bp. közepén, Zuglóban is elkezdett elterjedni a királydinnye. De említhetném az üvegdarabokat is, azok is több gumim szétvágták korábban.

Előtte nálam az "alap fos" a Schwalbe EVO külső volt, csábított a súlyuk. De mikor már a 2. ilyen (jó drága) gumim a 2. v 3. hónapban szétvágta valami, onnantól tértem át a nehezebb de védettebb DD változatokra.

• Rabbit kedveli ezt
Marci

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Ez lett végül https://veetireco.co...in-bike-galaxy/ de még visszamondhatom. Felhasználás: gyenge terep

Olvasgatom az előző hsz-eket,és a Mitas folyadék vált be többeknek.

Melyik márkájú külsőt milyen folyadékkal ajánlott használni?

ny zoli módosította - 2021. augusztus 03. - 19:18