Pont most olvastam egy cikket - sajnos németül van, ezt sokan nem szeretik - a tubeless-t és a Schwalbe új fejlesztésű belsőjét hasonlítják össze. Kb összefoglalva a lényeget, a menettulajdonságai szinte megegyeznek a tubeless-el, nagyon jó defekttűrő - csak elég drága, 27€ körül van. Meg érzékeny kicsit a felrakásra, nem szabad becsípni, üresen felfújni és nem bírja a tubeless tejet, azt ki kell mosni rendesen ha esetleg annak a helyére venné valaki. A tesztelők nagyon szerették.
Amúgy én sem értem a tubeless félelmeket. Én is tartottam tőle de úgy voltam vele, egy próbát megér. Megnéztem néhány Youtube videót és elsőre jó lett, kb tényleg csak az első felpumpálásig lehet gond, utána semmi. Se defekt se gondozni való. Ha mégis ereszt egy kicsit csak odaforgatod a tejet a lyukhoz és betömi magát. Nemrég leszedtem a gumim és egy kb 6 cm-es szög figyelt a külsőben bent. El nem tudom képzelni mióta lehetett benne de nem volt defekt, nem eresztett semmit, észre sem vettem. Szépen körbefogta a tej, betömte és ennyi.
Na, ezt az új csodabelső se tudná.
Itt a cikk ha valakit érdekel: https://bikeboard.at...beless-th260911