Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15889 hozzászólás a témában

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

esetleg ezekre nézz rá:

1

2

(nem vagyok teljesen képben árakkal/teljesítményszintekkel, de mintha ezeket drágábban szoktam volna látni)

Köszi az alzás ötletet, úgyis küldtek egy kupont valami előző vásárlás után, de sajna mintásabb gumik. Mongyuk gondoltam rá, hogy lehet ki kéne valami ilyet próbálni, bár az aránylag simább kavicsos földutakon a minta nélküli gumival is elmászkáltam, nem tudom mekkora különbséget jelenthet, cserébe biztos hamar lekopnak a bütykök, és talán lassabb is aszfalton, ez annyira sokat nem számít a teljesítményemnél :DD

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás

Tegnap este sikerült vagy félcentis részen kivágni ezt a wtb exposure 30c tcs külsőt, roppant boldog voltam, mert rohadt nehezen lehet csak leszedni a felniről. Belsővel használtam, persze az is kilyukadt. Talán egy tüskés vagy hegyes ág vágta ki. Amúgy eddig nem sok bajom volt ezzel a külsővel.

Esetleg valami javaslat valami normálisabb külsőre? Lehet még szélesebbet választanék, hátha kicsivel kényelmesebb, persze ne is legyen túl nehéz, meg legyen valami defektvédelme is... 45-ös méretig férne el a vázban. Túl mintázottat nem akarnék, például valami ilyesmikre gondoltam:

www.rosebikes.hu/schwalbe-g-one-speed-evolution-super-ground-v-guard-tle-2021-folding-tyre-2694787?product_shape=black&article_size=700x38C

www.rosebikes.hu/challenge-strada-bianca-gravel-tlr-crossgravel-folding-tyre-2676301?product_shape=black%2Fbrown&article_size=36-622

esetleg ezekre nézz rá:

1

2

(nem vagyok teljesen képben árakkal/teljesítményszintekkel, de mintha ezeket drágábban szoktam volna látni)

Kisherceg módosította - 2022. július 18. - 14:40

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Tegnap este sikerült vagy félcentis részen kivágni ezt a wtb exposure 30c tcs külsőt, roppant boldog voltam, mert rohadt nehezen lehet csak leszedni a felniről. Belsővel használtam, persze az is kilyukadt. Talán egy tüskés vagy hegyes ág vágta ki. Amúgy eddig nem sok bajom volt ezzel a külsővel.

IMG-20220717-212443-px3000.jpg

IMG-20220717-213651-px3000.jpg

Esetleg valami javaslat valami normálisabb külsőre? Lehet még szélesebbet választanék, hátha kicsivel kényelmesebb, persze ne is legyen túl nehéz, meg legyen valami defektvédelme is... 45-ös méretig férne el a vázban. Túl mintázottat nem akarnék, például valami ilyesmikre gondoltam:

www.rosebikes.hu/schwalbe-g-one-speed-evolution-super-ground-v-guard-tle-2021-folding-tyre-2694787?product_shape=black&article_size=700x38C

www.rosebikes.hu/challenge-strada-bianca-gravel-tlr-crossgravel-folding-tyre-2676301?product_shape=black%2Fbrown&article_size=36-622

blash módosította - 2022. július 18. - 14:11

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Ja, szerintem is. Talán ezért járok 900+ grammos (az már kilós majdnem biggrin.png)  külsővel

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás

88c4f9fc7da796f1d5ac95f40b02beb5.jpg

:D :D :D

• Rabbit és zscs kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Talán pár embernek feltűnthetett már, Schwalbe a grammozós XC külsőit az utóbbi 1, maximum 2 évben megbízhatóbbá dolgozhatta át. Feltételes mód, mert hogy valóban megbízhatóbbak-e, nem tudom.

De a tömegadatok mindenképp erre engednek következtetni. Például 2.25x29-es Thunder Burt SnakeSkin ~590-610 gramm volt 3 éve még, most inkább 650-700 gramm közt szór. Racing Ray hasonlóan, közel 700 gramm. Mint érdekesség osztom meg.

• Rabbit kedveli ezt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Bármilyen folt jó, de a külsőt ki kell fordítani és kitenni a napra, ki kell szárítani az anyagából a nedvességet, utána ugyan úgy ragasztható mint a belső.

• Kisherceg és zscs kedveli ezt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

A kukac jó dolog, benne is maradhat, nem lesz semmi baja. Ha hazaérsz, vágd le rövidre.

Szóval a kukac akkor kell, amikor akkora a lyuk, hogy a tej nem tud vele mit kezdeni. A kukac kitölti a nyílást és a mellette maradó kis réssel már megküzd a tej is.

De azt tudd! Ha egy tubeless külső megsérül, akkor azt nehéz megmenteni. Azt a videóban szereplő belső nagy foltot vettem én is (talán Park-Tool márkájút)  de nem fogta meg. Utána már csak belsővel tudtam használni azt a külsőt.

marton módosította - 2022. június 03. - 13:26

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás

kukac, ilesmi (szerszám is kell)

https://bringaland.h...vitokukac-45234

https://bikelogistic...javito-keszlet/

meg pl park tool ha jól emléxem van külsőre is folt

ezt a kukacot néztem már, de itt azt mondja, hogy ez csak ideiglenes megoldás. vagy valójában tartós ez?

közben annyi "fejlemény" van, hogy tegnap este felpumpálva hagytam, lyukkal lefelé. a maradék megfogta. :) töltöttem még bele reggel (tényleg nem volt már benne), remélhetőleg rendben lesz. feltételezem, tegnap az lehetett a baj, hogy viszonylag későn vettem észre, aztán mikor rápumpáltam, nem vártam eleget. gondolom. unsure.png

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

srácok, belső nélküli gumit mivel lehet foltozni? tip-top folt működni fog? nem tűnik nagynak a lyuk, de a tej nem akarta megfogni. :/

kukac, ilesmi (szerszám is kell)

https://bringaland.h...vitokukac-45234

https://bikelogistic...javito-keszlet/

meg pl park tool ha jól emléxem van külsőre is folt

• Kisherceg kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás

srácok, belső nélküli gumit mivel lehet foltozni? tip-top folt működni fog? nem tűnik nagynak a lyuk, de a tej nem akarta megfogni. :/

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Köszi a tippet. A Rose Pro SL cangám max 28-ast fogad, így annál nagyobb méretet nem kockáztatnék. Ráadásul az ára is magasabb annál, mint amit rászánok.

Talán most ténylegesen a Pirelli mellett fogom letenni a voksom, remélhetőleg edzőguminak az egész szezonban megfelelő lesz. A másik két jelöltnél a defektállóságot alacsonyabbnak ítélem, talán nem lövök majd mellésmile.png

Végül Pirellit P7 Sport mellett döntöttem 28-as szélességgel. Nagyjából 350km, és egy hónapon vagyunk túl. Tapadásban, gördülési ellenállásban és eddig defektvédelemben hibátlan. Tartósságban viszont sajnos nagyon nem hozza az elvárható szintet.

Az alábbi kép magáért beszél:

20220514-144925.jpg

Most megpróbálom gariztatni, ez így nem az a minőségi szint, amit egy Pirellitől elvárnék.

osi22 módosította - 2022. május 18. - 14:38

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Fel sem bontottam a csomagot,úgy küldtem vissza.

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás
Nem hiszem, hogy jót tenne neki. Ha nagyon meg van törve vagy csak nem bízol benne így, küld vissza.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

De így megtöri benne a drótperemet! Gondolom nem tesz jót neki.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki mondja meg,miért kell összehajtani a drótos külsőt? 3 webáruházban is divat.

feltételezem, csomagméret-takarékosság az oka. :( szerencsére a felniket nem hajtogatják... :D még... 

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Sziasztok!

Valaki mondja meg,miért kell összehajtani a drótos külsőt? 3 webáruházban is divat.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

az sem árt, ha a külső alkalmas belső nélküli használatra. a conti raceking létezik/létezett ilyen kivitelben is, illetve csak belsővel használható változatban is. kérdés, hogy a tieid milyenek?

illetve minimum egy műhelypumpa szinté nem árthat, nélküle nehéz lesz. wink.png belsővel könnyen helyére megy a külső?

Köszönöm a válaszodat!

-"Tubeless Ready" van ráírva a külsőre

-Nem tudom, hogy alkalmas-e, remélem, hogy igen. A felni belső felén perem van, ami elég rendesen kapaszkodik a külsőbe.

Ezért reménykedem, hogy alkalmas lehet

-Már kiestem a külső le-fel szerelés gyakorlatból :) 

Amikor felraktam a friss külsőt, nem volt egyszerű művelet, elég rendesen feszül, kapaszkodik.

Ahhoz hogy az utolsó ponton is fel tudjam tenni a külsőt, be kellett egy picit folyákony szappanos vizeznem a kerékleszedő műanyagpálcát, mert egyébként

nem tudtam csúsztatni. Ez gondolom jó előjel? 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.211 hozzászólás

Sziasztok! 

Van értelme tubeless átalakítással kísérletezni?

Az alany 26"-os V-fékes felni lenne. A gumi rajta Continental Race King. Meg lehet ezt csinálni úgy hogy megbízhatóan működjön?

Láttam átalakító kitet, de abból csak egyfélét: "Joe No Flats".

Gondolom külön-kölön is meg lehet venni az alapanyagokat,

lötty, tubeless szelep, tubeless tömítő szalag a felni belső felére,

kellhet még valami?

Még nem csináltam ilyet, nincsen tapasztalatom. smile.png

az sem árt, ha a külső alkalmas belső nélküli használatra. a conti raceking létezik/létezett ilyen kivitelben is, illetve csak belsővel használható változatban is. kérdés, hogy a tieid milyenek?

illetve minimum egy műhelypumpa szinté nem árthat, nélküle nehéz lesz. ;) belsővel könnyen helyére megy a külső?

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok! 

Van értelme tubeless átalakítással kísérletezni?

Az alany 26"-os V-fékes felni lenne. A gumi rajta Continental Race King. Meg lehet ezt csinálni úgy hogy megbízhatóan működjön?

Láttam átalakító kitet, de abból csak egyfélét: "Joe No Flats".

Gondolom külön-kölön is meg lehet venni az alapanyagokat,

lötty, tubeless szelep, tubeless tömítő szalag a felni belső felére,

kellhet még valami?

Még nem csináltam ilyet, nincsen tapasztalatom. :)