nagyon a terepes vonalhoz nem tudok hozzászólni, de az országúti témához igen. ott is ez a széles felni, széles külső most a divat. persze megint a az aero a varázsszó. oké. ebben lehet vlmi, de sztem akkor sem kellene ennyire széles gumikkal rohangálni. a profik többsége sem megy 25-26 mm-nél szélesebb gumikkal. akik meg igen, ott inkább a szponzor miatt teszik ezt. én is úgy gondolom, h egy országútira nem szükséges 25-26 mm-nél szélesebb külső. a karbon vázak már elég jól csillapítanak, az acél meg még jobban. már a modern alu vázak is csillapítanak, és ott többnyire karbon az első villa. legalábbis a villa szárai biztosan. amúgy meg egy jó vékony nyereg csővel is lehet javítani a komforton. oké, lehet, h szűkítő kell a vázba, de még mindig könnyebb lesz így a bicaj, mint egy indokolatlanul széles felni, külső kombó. aztán ott van a belső is. ezt sokan kihagyják a képletből. az se mindegy, h egy latex belső van a bringán, v egy tök 1xű butyl. ma már sokan nem nézik a külsők, belsők, felnik tömeg adatait. én szoktam. akárhogy is nézem a szélesebb minden, mindig nehezebb lesz, mint a keskeny. azért basszus, csak be kell forgatni azt a plusz tömeget.
a cikkben írtak a szingós gumikról is. én használtam nem is keveset szingót. menettulajdonságokban tényleg ott vannak a szeren. csak a szerelhetőség miatt nem szeretem. használtam tufo peremes szingót is. az is tökre olyan, mint a ragasztott, de ott is az van, h jobb, ha visz magával az ember a nyereg alatt egy pót gumit. amúgy az a mostani kétoldalas ragasztó szalag, amit használnak a szingókhoz, az frankó ötlet. szereltem már olyan cumóval kereket. sokkal könnyebb felrakni a szingót, mint ragasztóval ragasztani. ott pacsmagol az ember a kis ecsetjével, közben meg minden ragad. 
én most egy ideje, kb 1,5 éve vittoria corsa külsőket használok, vittoria latex belsőkkel. frankó párosítás. ami számomra meglepő, h ezek a corsa-k már nem azok, mint kb 10 éve. azok tök gyorsan koptak, ma meg már hasonló a rubino futásteljesítményéhez. tök sokat elmennek. amúgy vittoria gumikat használok már nagyon régóta.