+1 szavazat a Schwalbe Smart Sam külsőre! Városba is jó a középső futóél miatt és terepen is kb 100%-os, elképesztő köves helyeken simán felmentem vele. Szintén több ezer km város/terep után alig van rajta kopás. Ha meg a DD (Double Defense) változatot veszed, a defekt miatt sem kell aggódnod. Ma is (kb minden nap!!) kb 4-5 Királydinnyét húztam ki belőle - semmi hatással rá.
Nekem a Conti Race King az életem csalódása. Igen, könnyű és gördül is de terepen nem olyan jó szerintem és szó szerint értsd, az első csepp nedvességnél jégpályán érzed magad alatt a talajt. Ilyet pl Schwalbe gumin még nem éreztem soha.De ez a magánvéleményem. Más meg szereti.
Raceking ügyben +1, valóban könnyen tud csúszni, de aszfalton jól el lehet lenni vele, és előre ezért is javasoltam a X-Kinget.
...és amit elfelejtettem: az utóbbi 1-2-3 évben Maxxis külsőkkel megyek (Forekaster, Ikon, Ardent Race és Rambler). ezek mindegyikével nagyon elégedett vagyok, jól működnek és meglepő módon egyiken sem látszik különösebb kopás, még a Rambleren sem, amit pedig főleg aszfalton használok. nem érzem, hogy különösebben visszafogna aszfalton és könnyeb terepen is jól elboldogul.szóval ezt (bár az enyém 38mm) ajánlom, ha létezik belőle "rendes" montis széles változat. vagy az Ardent Race/Ikon is jó lehet.