A folyadékok nagy részére rá van írva, hogy 2-7 hónapig üzemelnek. Igen, ez egy tág időtartam, nyilván inkább a 7, mint a 2 hónap, de a 7. hónap környékén érdemes frissíteni - mivel a folyadék ezen túl legtöbbször megköt, vékony filmréteget hozva létre a belsőben, vagy a külsőben. A tubeless folyadékok frissíthető, így ez abszolút nem probléma - ez esetben viszont továbbra is tökéletesen teszi majd a dolgát. Igen, ha a lyukon szivárog kifelé, akkor nagyon nehéz megragasztani, de nagy általánosságban a folyadékok a szúrásos defektekkel kiválóan elbánnak, így nincs szükség foltozásra. Egy komolyabb vágás persze már más tészta. Sajnos - ha a lereesztéskor a folyadék is távozik, akkor a jelen levő kosszal egy olyan akadályt képezhetnek a szelepnek, ami miatt nem fog rendesen zárni, így érdemes leengedett gumi mellett ezeket is áttakarítani néha, ha már nagyon nagy a kosz - szóval ez szintén menthető állapot. Sosem voltam Tubeless párti, de az elmúlt pár évben - mióta a Procore rendszer miatt ki kellett próbálnom - már inkább ezt használom, mint hagyományos belsőket - ha ez utóbbit kell is, akkor is teszek bele lötyit, hogy ne kelljen a királydinnyékkel küzdenem.
Az nem is olyan "rossz"
, mert a Slime 1 év után egy fos, semmit nem tömít. Egy apró tüske volt az egész.
De még az 1 éves Continental belsőmet is dobhattam a kukába.
3X!!! próbáltam folttal beragasztani, de másnapra a folt felpuklisodott egy ponton, és a folt mellett szépen szökött a levegő.
Gyanítom Slime miatt nem kötött meg rendesen a ragasztó (Tip-top).
Ugyanezt a belsőt (Slime nélkül), ugyanezzel a ragasztóval, másik bringán kb. 5 perc alatt megcsináltam.
Ez volt életem első defektgátló folyadék és egyben az utolsó is, egyelőre biztos.
Az elmúlt 30 évet kibírtam nélküle, most már nem fog hiányozni, ekkorát még defekttel sem szívtam.
Ja és másik két (schwalbe, Mitas) belsőt ki kukáztam fél éven belül, az autó szelepen keresztül egy idő után jött ki a zöld trutyi és leengedett a kerék.
Hiába pumpáltam, lyuk nem volt rajta (megnéztem többször is)
Lehet, hogy csak szerencsém volt az életem során defektekkel, de inkább pótbelsőt veszek a trutymák helyett.
Évenként cserélgessem a belsőket, mikor van amelyik bringába 10 éves Schwalbe belső van!