Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2024. május 22. - 16:25

Mi az amivel érdemes próbálkozni? Csavarhúzóval nem akartam szétbarmolni.
Írta 2024. május 21. - 11:36

Ez akkor valami Maxxis? A másik topicból lestem, nem ismerem a mintát. Lehet, hogy nem szabadna ilyen általánosításokat tenni, de nekem WTB-vel volt rétegelválás belül, mire hazaértem, diónyi pukli fejlődött egy 36-os külsőn, jó volt úgy tekerni, az autósok lehet hogy néztek, mitől ugrik ez a pilóta minden kerékfordulatnál egyet..
Az alig múlt akkor egy éves, épp lejárt a gari, szétvágtam, és látszott, hogy el tudtak csúszni egymáson a keresztirányú rétegek, ennyi volt :/
Maxxis Rambler. végülis tudott két évet úgy, hogy előtte ki tudja mennyit ment. a tény, hogy kaptam, segít megemészteni hogy így járt. olyannyira, hogy ugyanilyen lesz az utód is. nem rossz egyébként, szerintem amolyan semmiben sem kiemelkedő mindenes, problémamentes volt míg működött.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2024. május 21. - 08:40

Ez akkor valami Maxxis? A másik topicból lestem, nem ismerem a mintát. Lehet, hogy nem szabadna ilyen általánosításokat tenni, de nekem WTB-vel volt rétegelválás belül, mire hazaértem, diónyi pukli fejlődött egy 36-os külsőn, jó volt úgy tekerni, az autósok lehet hogy néztek, mitől ugrik ez a pilóta minden kerékfordulatnál egyet..
Az alig múlt akkor egy éves, épp lejárt a gari, szétvágtam, és látszott, hogy el tudtak csúszni egymáson a keresztirányú rétegek, ennyi volt :/
Írta 2024. április 24. - 15:27

Megérkezett az újabb külső amit rendeltem.
https://hunvelo.hu/s...etX-47-559-26x1
Ránézésre megállapítottam hogy ez bizony nem 47 széles lesz.
Felszerelés után max nyomásra fújtam (4,5Bar) és lemértem ez bizony csak 38mm,az 1,75-ös belsővel.
Most mehetek kisebb belsőt venni.
Írta 2024. április 15. - 19:57

Szavazzatok melyiket válasszam.
Panaracer Tourguard Plus vagy Continental Contact Plus.
Írta 2024. április 11. - 15:34

Csak egy tapasztalat szerencsés felni-külső párosításról:
Stan's notubes ztr arch mk3 felni 2.2 Conti Race King Protection gumival passzentos, de egy műanyag szerszámmal azért szentségelés nélküll felrakható. Annyira jól passzolnak, hogy felfújáskor a második kereknél már direkt kísérletezgettem az autós lábpumpával: nem tudtam olyan lassan taposni, hogy többet eresszen, mint amennyit tolok bele. Még sziszegést sem hallottam. Pár napja elvan már. Egyelőre még a szmötyit sem raktam bele. Majd...
husevotelefonfulke módosította - 2024. április 11. - 15:35
Írta 2024. április 08. - 19:51

zoli, tul sokat parazol, ha nincs nyolcas a kulsoben bringazz! Tul sokat agyalsz
Sajnos van benne nyolcas.
Írta 2024. április 07. - 22:50

Nekem is ilyesmi jutott eszembe. Szerintem semmi baja a guminak.
Az meg hogy felszakadjon az oldala.....az nehéz. Nekem még a 30 montis vagy városi bringás létem alatt 1x szakadt ki gumim oldalfala (kb mindig Schwalbe v Conti) pedig nagyon sokat járok sziklák, kövek, gyökerek közt a bringámmal.
Egyszer egy szó szerint ezer éve nem használt Conti gumit adott a haver, a raktár legmélyén találta. (ő áttért 29re én maradtam 27,5ös, ezért kaptam) Ez vmi ultra könnyű gumi volt, kb átláttam az oldalfalán. Na kb ez volt az egyetlen gumim, aminek lett egy apró lik az oldalán.
De ha nem ilyen rommá könnyített papír falú gumit veszel (jó drágán), akkor elég nehezen lyukad egy gumi oldala.
marton módosította - 2024. április 07. - 22:51
Írta 2024. április 07. - 17:53

- Rabbit és zscs kedveli ezt
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2024. április 07. - 10:11

Nem tubelessnek akarom. Az zavar hogy éppenhogy látni a csíkot,és félek így nem azon a ponton éri a terhelés és felszakad az oldalfal.
Írta 2024. április 06. - 22:38

Feltettem az új Schwalbe Marathon gumikat,de van vele egy kis probléma.
Sajnos nem pattan a helyére rendesen. Max. nyomásra fújtam úgy se akar helyére pattanni,és folyékony szappannal bekentem a gumi peremét,az se segített.
Van e valami trükk még esetleg amit lehetne alkalmazni?
Nem értem, mi nem pattan a helyére? Tubeless-nek akarod és nem pattan a felni peremébe?
Azt is írtad, a csík szép egyenletesen látszik. Akkor mi a gond?
Írta 2024. április 05. - 18:43

Felniszalagot kiszedtem,és jól behintőporoztam.Sajnos semmi változás,küldöm vissza.
Írta 2024. április 05. - 13:06

Azt mondod felniszalag is okozhatja?
Érdekes hogy a gumin végig futó csík aminek látszódnia kell,mindenhol egyenletesen éppen csak látszódik.
Én ezzel próbálkoznék, meg a hintőporos belsővel. Ha így se megy, akkor - szerintem - mehet vissza a boltba.
Írta 2024. április 05. - 10:07

Azt mondod felniszalag is okozhatja?
Érdekes hogy a gumin végig futó csík aminek látszódnia kell,mindenhol egyenletesen éppen csak látszódik.
Írta 2024. április 05. - 09:54

Sajnos nem pattan a helyére rendesen. Max. nyomásra fújtam úgy se akar helyére pattanni,és folyékony szappannal bekentem a gumi peremét,az se segített.
szalag nincs meggyűrődve vagy elmozdulva? esetleg még a felnihez képest kicsit elforgatva a külsőt meg lehetne próbálni, hátha...
Írta 2024. április 05. - 08:22

Írta 2024. március 06. - 19:53

Mindig ezért választottam a Schwalbe gumikat.
Számomra plusz pont volt ez mindig. 10 év alatt 2x választottam más márkából,mind a kettő oldalfala kb. 2e km után elkezdett repedezni.
Írta 2024. március 05. - 23:20

2022es katalógusban még ott a Snakeskin.
A másik már nincs.
marton módosította - 2024. március 05. - 23:25
Írta 2024. március 05. - 11:12

A Schwalbe-nál 2021-től megszűnt a Snakeskin és Twinskin oldalfalvédelem?
A 2020-as katalógusukban még ott van,de 2021-től már nem tüntetik fel.