Köszi! Meg is rendeltem, 44/fekete. Gondolkoztam a 48-on, de nem akarok montit csinálni a Ronin2-ből, csak kis plusz kényelmet és tapadást, gyorsaságot. Állítólag mindezt egyben tudja.
Kíváncsi vagyok.
ok, ki is tudtam próbálni végre. az első pár gondolat, érzés, nevetségesen kevés, kb 20km után:
az első benyomás a minőségérzet volt. a két darab gumi közötti tömegkülönbség szűk 2 gramm.
(462gramm)
a második, hogy elképesztően nehezen mentek fel. nem is az, hogy kellett a belső, hogy felpattanjon, de konkrétan két napig éreztem a hüveJkujjaim a szerelgetés után...
elsőre e/h 2 baron próbáltam, meglepő volt: kicsit mintha nehezen indulna meg vele a bicaj, nagyon ragadós érzés volt aszfalton. valszeg a 2 bar sok is, a 21,5mm belső széles felnin enyhén billegősnek tűnt a (felénk ritka, de itt-ott elérhető) friss aszfalton. könnyen "lapra" billent, ahol durván magabiztosan fordult. viszont érezhetően nem rázott annyira, mint a Rambler ugyanekkora nyomáson (a Ramblert is 2 baron használtam) az odafelé vezető kavicsos ösvényen.
második alkalommal e/h 1,8 bar, ezzel tovább finomodtak a rázós részek és aszfalton nagyon finomam gurul, a Rambler "terepgumis darabossága" teljesen hiányzik.(tényleg duLva, mintha nem is 44mm lenne - nem is annyi, 43mm-t mértem. a névlegesen 40-es Rambler 41-42mm volt). érdekes módon a ragadós érzés is elmúlt.
kipróbáltam a már megénekelt, kaviccsal szórt bicajpályán is. az első pár kanyarban volt bennem félsz, hiszen a minta inkább rajzolva van rajta, de a széle felé szépen híznak a bütyökközök, így probléma- és stresszmentes volt a körözgetés. ami meglepett, hogy hazafelé (másfelé jöttem mint odafele) a süppedős homokban is magabiztos volt, szépen tartotta az irányt. nem mondom, hogy jobb mint a Rambler, de nem is rosszabb, a puhább gurulás miatt talán nyugisabb.
eddig úgy tűnik, a nyomást is szépen tartja. (nekem ez a Maxxisoknál nem alapértelmezett)
eddig tetszik, szerintem passzol a bicajhoz is. gondolkoztam rajta, de eddig nincs negatívum. ha később se lesz... ![]()
örülök, hogy nem a 48-as méretűt vettem, valszeg feleslegesen sok lett volna ide. viszont el tudok képzelni egy könnyű, fullmerev 29ert a 48-as (vagy a pletyka szerint várható 52-es) méretű változattal.... nyami!!! ![]()
ja, szóval nem vagyok egy gravelmajszter, e fentiek tényleg csak első benyomások és csak a Ramblerhez tudom "mérni" (ami nem rossz szerintem, a maga korlátaival együtt sem), ez a bicaj is inkább amolyan kirándulós/este gurulgatós/épp csak megyek egy kört bicaj, nem az a komoly gravellírozási eszköz, de úgy tűnik, ez a gumi talán tovább erősíti a fura érzést, ami mostanában erőt vett rajtam: mégiscsak jó, hogy megvettem Ronin2-t.
![]()
![]()
Kisherceg módosította - 2026. július 27. - 22:05

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére