Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Conti szuper sport plusz gumi van a bicajomon (elvileg 28mm, de mérve 26mm csak). Ráírva max 8.5 nyomás van, én 6.5-nél használtam, ahogy rá is van íva, h az az ajánlott. Tavasszal kerültek fel, azóta van bennük 1500-1800km. Repedezik az oldala. Asszonyén ugyanez van, de ő fele ennyit sem ment, és nem 105kg, mint én, hanem csak 55, és az övének semmi baja. A repedések egyelőre nem mélyek, csak felületik.

Mennyire parázzak a repedezés miatt? :) Eldurranhat menet közben? Normális ez (gondolom, nem)?

Edited by ncc1701, 2014. July 16. - 15:37.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Van itt valahol oldaltámasz topic?

Azt akarok venni csak nem tudom, hogy inkább olyat nézzek, ami az első lánckerék környékére rakható vagy olyat, ami a láncvillára?
A bicajaitokon van oldaltámasz?
Mire kell még figyelni az  oldaltámasz váráslásánál?

Caprine highlander bicajom van, lehet éppen ez a típus:
http://static.testbi...-06-24 12:05:17
(képet a neten találtam)

Köszönöm előre is.

Ha már OFF, legyen kövér: Ez a Cpringyó gyárilag olyan, hogy elől tárcsa, hátul V-fék?

Oldaltámasz: szerintem is a láncvillás megoldás a jobb, mert ha csomagos túrára mész, stabilabban le tudod támasztani a kerékpárt, mert pont ott tartja, ahol a súly van. Ez persze csak elmélet, mert nekem nincs ilyen, de volt már olyan, hogy jó lett volna, ha van...

(Egyébként bocs, de nem értem, mit kell ilyesmin sokat agyalni, mint pumpa, kulacs, kulacstartó, oldaltámasz, olcsó külső... Bemész a legközelebbi bringaboltba, oszt' veszel. Ha valami jobbféle vázról, telóról, kerékszettről lenne szó, érdemes körülnézni, mert lehet, hogy valahol 20e forittal olcsóbb. De ezeknél az apróságoknál nincs tétje, szerintem...)

ON

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Azt akarok venni csak nem tudom, hogy inkább olyat nézzek, ami az első lánckerék környékére rakható vagy olyat, ami a láncvillára?

(képet a neten találtam)

Köszönöm előre is.

Gumihoz mondjuk éppen nincs köze :D

Én a láncvillásat jobban kedvelem, egy okból: ha hátrafelé tolod a bringát, nem akad bele a hajtókar.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

(képet a neten találtam)

Köszönöm előre is.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Köszönöm!

Elővezetem a javaslatokat. ;)

scwalbe tyrago, silento, ha több a burkolatlan akkor land cruser.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

valószínű nagyjából a 2300-2500 körüli h...........ék. van a cst nek jobb gumija 6-7 ezerért, de nem túl gyakori itthon.

Ok, de mit jelent az a h...........ék?   :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Normál trekking bringára kéne hölgytulajdonos részére gumit vennem.

Jelenleg a gyári sima valami van rajta, de szeretne néha kicsit erdőben is kirándulni. Túl nagy vadulásra azért nem gondolok...

Adnátok valami jó tippet? Ha lehet ne legyen túl drága!

(Ezt mennyire utálom... Ha azt mondaná, kell valami tuti gumi erdőzni, vagy aszfaltra, vagy sárba, vagy hóba nyilván egyből tudnék okos lenni. De ezekben az erre is, arra is picit jó dolgokban, hát, el vagyok veszve :D)

scwalbe tyrago, silento, ha több a burkolatlan akkor land cruser.

Ok, köszi a véleményt.

Az én külsőm milyen minőség és újonnan mennyibe kerül egy olyasmi?

(CST Heng (vagy Cheng?) Shin Tire51-559 (26*1.90) Inflate to 40-65 PSI. (280-450 kPa)

valószínű nagyjából a 2300-2500 körüli h...........ék. van a cst nek jobb gumija 6-7 ezerért, de nem túl gyakori itthon.

Edited by Bikertigger, 2014. July 14. - 23:02.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts

Normál trekking bringára kéne hölgytulajdonos részére gumit vennem.

Jelenleg a gyári sima valami van rajta, de szeretne néha kicsit erdőben is kirándulni. Túl nagy vadulásra azért nem gondolok...

Adnátok valami jó tippet? Ha lehet ne legyen túl drága!

(Ezt mennyire utálom... Ha azt mondaná, kell valami tuti gumi erdőzni, vagy aszfaltra, vagy sárba, vagy hóba nyilván egyből tudnék okos lenni. De ezekben az erre is, arra is picit jó dolgokban, hát, el vagyok veszve :D)

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

annyira nem űrtecnika , teljesen jó lesz.

külsők kb 2000-től, elfogadható minőség meg kb 4500-tól.

Ok, köszi a véleményt.

Az én külsőm milyen minőség és újonnan mennyibe kerül egy olyasmi?

(CST Heng (vagy Cheng?) Shin Tire51-559 (26*1.90) Inflate to 40-65 PSI. (280-450 kPa)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

A bringaboltban Kenda belsőt ajánlottak 800 Ft-ért. Szerintetek az jó?

(Túl nagy igénybevétlenek sztem nem tenném ki.)

Ja, és még a külső gumik árairól szeretnék tájékozódni. Tudnátok ajánlani valami webes elérhetőséget?

annyira nem űrtecnika , teljesen jó lesz.

külsők kb 2000-től, elfogadható minőség meg kb 4500-tól.

Edited by Bikertigger, 2014. July 14. - 22:05.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

A bringaboltban Kenda belsőt ajánlottak 800 Ft-ért. Szerintetek az jó?

(Túl nagy igénybevétlenek sztem nem tenném ki.)

Ja, és még a külső gumik árairól szeretnék tájékozódni. Tudnátok ajánlani valami webes elérhetőséget?

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

bringabolt 800-1100ft

Conti belső is max 1200ft.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

A külső és belső közé érdemes szórni valamit, hogy ne ragadjanak össze? Pl hintőpor, vagy valami hasonló

Nem érdemes, hanem nagyon jó ötlet! Könnyebb feltenni a külsőt, könnyebb levenni, kisebb eséllyel csípődik be ha izmozni kéne, és mellette a városi legendák szerint csökkenti a gördülési ellenállást.

"Igen" :)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts
A külső és belső közé érdemes szórni valamit, hogy ne ragadjanak össze? Pl hintőpor, vagy valami hasonló
  • Vejne likes this

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

bringabolt 800-1100ft

Ok, köszi a tippet, akkor bringaboltban veszek.

Ha vki tudja a választ a korábbi kérdéseimre, megköszönném.

Képet egyelőre sajna nem tudok csatolni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

bringabolt 800-1100ft

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Hol érdemes belső gumit venni?

Bicikliboltokban, nagyáruházakban, esetleg külföldről rendelni, hol?

(Normál, nem túl drága gumira gondolok.)

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Megnéztem most, igazad volt: MACH1

(És még ez is rá van írva: Made in France; www.mach1.fr)

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Kép: ha androidos, akkor legegyszerűbb a google drive-ra feltölteni és az ottani linket itt megadni.

MATCH1 - ez nem Mach1? Képet (hála a kretén, mindenkinélokosabbakaroklenni google-nek) még véletlenül sem találtam Match1-t.
Szövegben láttam pár helyen, de nem tudom eldönteni, hogy elírás, valami olyan, mint sportszerben az Adiads, Puna és hasonló "márkák" vagy valóban létező (a felni angol megfelelőjét meg nem tudom, így csak a magyar weben tudtam keresni - dictzone és sztaki szótár sem ismeri :( )

Lehet, hogy én írtam rosszul (akkor elnézést) , holnapra megnézem.

Ez még butatelefon, sd kártyáról kellene felvinni, de nem találom az sd kari olvasót, a szám géppel kábellel nem tudom összekötni, mert az SonyE nem gyártott hozzá win7-es drivert. Az XP-m pedig összeomlott.    :(

Netre is fel lehetne menni talán a mobillal, de azzal még nem bűvészkedtem.

Edited by energy, 2014. July 13. - 00:03.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

(Lefotóztam, de a képet egyelőre nem tudom a mobilról ide bevarázsolni.)
....

MATCH1

Kép: ha androidos, akkor legegyszerűbb a google drive-ra feltölteni és az ottani linket itt megadni.

MATCH1 - ez nem Mach1? Képet (hála a kretén, mindenkinélokosabbakaroklenni google-nek) még véletlenül sem találtam Match1-t.
Szövegben láttam pár helyen, de nem tudom eldönteni, hogy elírás, valami olyan, mint sportszerben az Adiads, Puna és hasonló "márkák" vagy valóban létező (a felni angol megfelelőjét meg nem tudom, így csak a magyar weben tudtam keresni - dictzone és sztaki szótár sem ismeri :( )