vagy épp a szalag dörzsöli ki. terepen használt montiba amúgy sem alkalmas, mert nagy nyomás kell neki.
Nálam legkisebb nyomáson is 3 barra van fújva, egyébként 3.5-3.8-ra szoktam felfújni átlagban.
Amikor már 2.5 körülire csökken valamiért benne a nyomás, akkor érezhetően jóval nehezebb vele kijutni bárhova aszfalton.
Olyankor inkább megállok és fújok még bele. Út közben meg nem állítgatom, értem alatta, terepen lejjebb ereszt-aszfalton visszafúj.
Legfeljebb csak fújok rajta ha érzem, hogy nehezebb hajtani, érthető okból. Tudom, hogy terepen jobban fogja a talajt puhábbra eresztett gumival, de többet megyek vegyes burkolatú utakon ahhoz, hogy ne vállaljam be a nagyobb gördülési ellenállást a puhábbra eresztett gumi miatt.
Súlyban valamennyit nyomnak a védelem többlet dekái, ami a forgásnál nagyobb energiát használ fel, de valamit vállalni kell a cél érdekében. Vagy belsőt és pumpát hordozunk, vagy ragasztót és pumpát, vagy a defekt védelem "súlyát" és kicsivel nagyobb hajtási ellenállását próbáljuk elviselni.
Nálam azóta már mindegyik megoldás lehetősége ott lapul.
A kényelem az első, ne kelljen megállni javítgatni, cserélgetni,
viszont a folttal hátha másnak is kell az úton segíteni, az már bele fér. 
Balu1 módosította - 2015. január 16. - 13:17