Mérőbringa, ezt kifejtenéd? Milyen teszt volt az, amivel a 150W-nál véged lett? 150W max. teljesítmény kortól és nemtől függetlenül is igen gyér, főleg úgy furcsa, ha egyébként rendszeresen tekersz és nem csak síkon.
Ez egy szobabiciklire emlékeztető kinézetű, de a kardiológián rendszeresített terhelés mérő bicikli.
Ráültem, miközben tele rakták a mellkasom tappancsokkal és rákötötték az EKG-re.
Felrakták a karomra a vérnyomás mérő mandzsettát.
Elindították a mérést, miközben nekem arra kellett figyelni hajtás közben, hogy a bringán lévő óra a megadott tartományon belül mutasson, ne többet és ne kevesebbet.
Közben egyre növekedett a terhelés, fokozatosan nehezebb lett hajtani a bringát. Ezt beavatkozás nélkül önmaga vezérli, miközben nekem csak a megadott tartományban kell tekernem, egyre növelt terhelés mellett, azonos tempóval.
Egyik alkalommal még tudtam volna hajtani, de a doktornő állított le, mert szerinte magasra szökött a vérnyomásom.
Aztán mondtam neki, hogy a valódi bringával ilyenkor még semmi gondom nincs és sokszor tartósan nyomom hasonló terhelés mellett felfelé. Infarktusos betegekhez van szokva és talán azért figyel jobban az ilyesmire.
Másik alkalommal, amikor csak az asszisztens volt ott, akkor nyomtam ameddig bírtam és a folyamatosan növekvő terhelésnél egyszer csak elfogyott a levegőm. Éreztem, hogy nem tudok annyi levegőt cserélni akárhogy is próbálom mélyen beszívni és gyorsan kapkodni már a végén, nem volt elég már ahhoz, hogy az egyre növelt terhelést tovább bírjam. Akkor kérdeztem, hogy hány Watt volt a vége a hajtásnak, akkor mondta az asszisztens, hogy 150 W.
A keringésem még bírná, de a szűk keresztmetszet nálam a tüdő, a levegő.
Ezt abból is érzem, ha egy emelkedőn felfelé elindulok, akkor nagyon erőteljesen tudom nyomni talán fél percig, de utána mintha teljesen vissza esne az erőm és kapkodok levegőért, ha nem lassítok jelentősen. Kivizsgálták, hogy a tüdő aktív légcserélő felületével van gond.
Szóval nem az izom erőmmel van a probléma, hanem a légcsere kapacitással.
Lassan felmegyek szinte bárhova, de nem tudom másokkal tartani a tempót. Ez a gondom.
A topik témájához leginkább illő kérdés talán még nem is lett feltéve, egészen pontosan milyen gumival is tekersz?
Ez van fent :
Egyetértek, de itt arról beszélünk hogy ha addigra a világ is meg én is megleszünk akkor 80 évesen
inkább feltekerek Mr. Fusion-nal mint hogy bridzsezzek a többi oktogenáriusszal
Akkor majd lehet, hogy gondolok erre is, de még nem érzem aktuálisnak.
Egyelőre a minden gépi erőtől független szabad mozgás hiányzik, az esik jól.
Tekergek : "Egyébként nincs abban semmi önmegtagadó hogy leszállsz a bringáról és alkalmazkodsz a terephez egy kis eresztéssel, én rendszeresen ezt csinálom (csak általában úgy hogy eresztés után már nem nagyon pumpálom vissza, csak ha éppen útba esik egy benzinkút)."
Kössz, majd nyáron próbálgatom.
Balu1 módosította - 2015. január 24. - 16:13