Ha nem mész nagyon kemény terepen és sokat mész aszfalton inkább vékonyabb gumiban gondolkodj. A vastag gumiknak inkább terepen jönnek ki az előnyei kisebb nyomáson. Plusz még kicsit könnyebbek is.
A gumi szélességével nem szívesen spórolnék, mert még a 2"-os szélességűt is a kövek is szokták oldalra dobálni, ami kellemetlenül bizonytalan érzést ad, főleg az elsőnél. Keskenyebb gumival ez szerintem még fokozottabban jelentkezne. Inkább a szélesebb de egészében a most fent lévőnél könnyebb, jobb tulajdonságú gumira gondoltam, amivel bátrabban ki tudom próbálni kisebb nyomáson is. Az is lényeges, amikor terepen megyek, akkor ott legyen minél stabilabb a haladás. Akkor még többet, bátrabban mennék olyan helyeken.
Az jó lehet, ha elől 2.25-ös van fent és hátul meg elég lehet a 2.1-es is?
Elöl stabilabb lenne talán, azon múlik leginkább a stabilitás, hátul ha megdobja, sem annyira gond.
Vagy inkább elöl-hátul a szélesebbel stabilabb lenne terepen?
Csak hangosan gondolkodom, hátha valaki megcáfol vagy megerősít benne.
Igaz, hátul meg a mászáshoz kapaszkodna jobban a széles, de úgysem nyomnám baromi erővel felfelé.
Ezt nekem még tanulnom kell mert hiába szeretek menni minden talajon, pl. a gumira eddig nem is helyeztem nagy hangsúlyt, hogy komolyabbat kellene választanom. Eddig csak azt néztem, hogy legyen jó kapaszkodós mintája és kerüljön legfeljebb max. 2 ezer Forint körüli összegbe. Már tudom, a minőségnek itt is meg van az ára. Látom, ebbe is bele kell fektetni kicsivel többet, ha többet akarok tőle elvárni. Mondjuk logikus.
Terepen, főleg a guruló kövesen bennem van kicsit a zabszem effektus, mert dobálják a kereket a nem túl széles gumi alól oldalt kigördülő kövek.
Viszont földes terepen, ahol a kövek stabilan be vannak ágyazódva a talajba, ott jóval bátrabban, néha túl bátran is le merek zúgni (mint pl. Jánoshegy kilátó alatt a nyomós kúttól ami az aszfalt alatt az erdőben fut és átvágja az aszfalt hajtű kanyart).
A keskeny gumit (a 2"-nál jóval keskenyebbet) meg minden dobálja, hamar megfogja még aszfalton is a legkisebb repedés, úthiba, még a kanális bármi, azért is elég zavaró nekem a keskeny gumi. Ha már monti, akkor ne legyenek ilyen korlátok.
Értem, hogy a keskeny gurul könnyebben és kisebb is a súlya de sok hátránya is van. Terepen meg különösen. De kössz az ötletet. A SmartSam vagy a RaceKing ? Úgy tűnik jó lesz valamelyik, még nem tudom melyiket válasszam, de inkább a 2.1" fölöttiben (2.25) bíznék a terepen, de az kb 20 dekával többet nyom, ami pörgés közben nem tudom jelent-e olyan nagyon sokat. Valamennyit biztosan.
Szerintem is nagyon jó a SmartSam. De elöl-hátul cserélj gumit ! Úgy fogod nagyon megérezni a gumik közti különbséget.
Próbaképp elkezdheted az acélperemes kivitelűekkel is, meglepően jó súlyban vannak azok is. A jó gördülést ezeken is fogod érezni.
Pl. Ez is az egyik bajnok szokott lenni a tesztekben gördülést tekintve és nem is vészes az ára:
http://bringabutik.h...so-26x2-00.html
Nekem is SmartSam acélperemes volt hátul, nagyon sokáig bírta és terepen is, aszfalton is jól ment.
Igen, azt úgy gondoltam én is, hogy akkor mindkettőt cserélem.
Magam sem tudom akkor SmartSam SmartKing vagy RaceKing legyen.
viszont terepen nem fogja szeretni
hamar elfogy ez is
defektelni is szeret
akkor inkább a smart sam szerintem is (akár van belőle plus-os is, abba lötty sem kell)
Melyikre is gondoltál, hogy nem fogom szeretni, a keskenyebb, 2.1-es gumira vagy a SmartSam-ra?
Balu1 módosította - 2015. január 27. - 03:50