Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15874 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Hermanns belsővédő felniszalagom hosszanti irányban 5cm-es darabon felhasította a belsőt.

Olvastam valahol hogy valaki szigetelő szalagot használ.Nektek mi vált be?

pld a megfelelő szélességű sváble felniszalag

Bikertigger módosította - 2014. december 08. - 12:07

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Sziasztok!

Hermanns belsővédő felniszalagom hosszanti irányban 5cm-es darabon felhasította a belsőt.

Olvastam valahol hogy valaki szigetelő szalagot használ.Nektek mi vált be?

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Most olvasom csak, miért akarsz "minél keskenyebb" gumit?

...
....most olvasom a kérdést..., tudod, manapság Havas lapokat látogatok . :-)

Szeretném fitnesz bicajjá alakítani a 29-est. Inkább úton tekerek, onnan hazaérve kevesebbet kell dzuvázni, pluszba közelben van egy hosszú, biztonságos, kivilágított bicajút.

Szeretem a magam pákóját, de a 29-es jobb, nos ezért.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Most olvasom csak, miért akarsz "minél keskenyebb" gumit?

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

1.5-ös gumiba elég a 4 bár.

Köszönöm! Meglátom, mire lesz elég az a 4bar... Ha lesz eredmény, jelentkezem!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi! Most néztem, rá van írva max 4 bar. Ha jól sejtem, a 4bar kevés outi/terekking gumiba, ugye? A felni DT Swiss xr400

1.5-ös gumiba elég a 4 bár.

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszi! Most néztem, rá van írva max 4 bar. Ha jól sejtem, a 4bar kevés outi/terekking gumiba, ugye? A felni DT Swiss xr400

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok! A 18x622-es felnire melyik a legkeskenyebb gumi, ami használható? Têlviz idejére tennék fel országúti gumit a monti felnire. Hol lehet ennek utánanézni? F

1.5 jó lesz rá.

fero969

fero969

fórumtag

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! A 18x622-es felnire melyik a legkeskenyebb gumi, ami használható? Têlviz idejére tennék fel országúti gumit a monti felnire. Hol lehet ennek utánanézni? F

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Az Conti védelmében elmondom, hogy nekem munkába/városba+terepre 1 bringám van, első keréken a RaceSport-os (BlackChili-s) X-King már 6ezer km-nél jár és köszöni, jól van. Jól gördül, terepen sem sz@ar és úgy látszik, tartós is. (kb. ezeket ígéri a BlackChili)

Elől nem nagy kunszt, Rocket is tudja elől.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.684 hozzászólás

Az Conti védelmében elmondom, hogy nekem munkába/városba+terepre 1 bringám van, első keréken a RaceSport-os (BlackChili-s) X-King már 6ezer km-nél jár és köszöni, jól van. Jól gördül, terepen sem sz@ar és úgy látszik, tartós is. (kb. ezeket ígéri a BlackChili)

Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

na ja mivel egy bringa és nem az erdő közepe lakás,,,,

mindenesetre jó alternatíva volt a performa változat a rövid x-kinges kitérő után. közel 20 rugós  külsőre meg már nem szívesen beruháztam volna 26-os méretben.

de következő montin már TL evo lesz, és lesz külön aszfaltos izmosító szerkezet :)

Aszfaltos bic sokat segít a terepgumi kímélésben! :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Gabóca!

Nem találom a postafiókom! :)

De! Az Rock.R evo gyorsabban kopik,hiszen egy puhább keverékről van szó!Az oldalfala is véknyabb,tehát sérülékenyebb!

Még a 26"-on volt egy gar. Rocket ron Evo,de az mocskos gyorsan kopott,jobban mint a 26"-os Racing R -performance

Nekem most 29"-ra kellene,idén egy Gar RacingR. Perf. elment...még most is bírja! De jövőre csak játszósank marad az Alföldön!

Hát én sem a Tiédet, van egy garnitúra 2.1 Rocket/Racing 29" EVO-mtz kilométeres futással, 2.25 jobban bejött a 95 kilómhoz, ha mégis éedekel Tondacnál van emil és telszámom.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Szevasztok!

Van -e valakinek tapasztalata a Schwalbe Rocket ron -ról Akár 2.1 akár 2.25 és a performance érdekelne!

Raceing Ralph-ról váltanék!

Köszi előre is!

Én első keréken használtam idén egy 2.25 -ös Rocket Ron performance külsőt. Nagyrészt a Top maratonokon, illetve azon kívül is. Nagyjából 200-250km van benne, nagyrészt terep. ~91kg-mal használtam ~2,0-2,2bar nyomáson. Ezidő alatt nem kaptam egyetlen defektet sem, és nem sikerült felütnöm sem. A mintázat igazi mindenes, nem túl magas, nem túl alacsony és jól gördül. Felázott talajon, és döngöltön is jól teljesít. A Nobby Nic-kel ellentétben nem sodródik kemény talajon (mivel nem olyan magasak a mintái). A Conti xking/raceking-hez képest fényévekkel jobban tapad. Illetve a föntebb említett futásteljesítményhez képest egyáltalán nincs megkopva (első keréken), a bütykökön látható kis rovátkák még mindig látszanak. Ha csak 1 gumim lehetne, akkor én ilyet vennék. Igen, az oldalfala nem túl vastag, de nem sikerült kihasítanom, pedig nem kíméltem, illetve nem finomkodtam köves terepen sem. Konyhai mérlegen mérve 26x2,25-ös méretben 485g-ot mértem.

• MSONAJ kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Gabóca!

De! Az Rock.R evo gyorsabban kopik,hiszen egy puhább keverékről van szó!Az oldalfala is véknyabb,tehát sérülékenyebb!

hát tényleg ijesztő volt a 475 (vagy 457 ?) gramm az akkor még 105 - 107 kiló alá. :)

de ha jól emléxem egy defektem sem volt vele.

amúgy a performance-ból  2 darabot mérve 26-osban 540 gramm.  (510 van a dobozra írva)

ralp performance - szintén 2ből)  meg egy 510 egy 540  (535 van ráírva)

-ezt csak a grammosok kedvéért -

Bikertigger módosította - 2014. november 16. - 14:06

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Gabóca!

Még a 26"-on volt egy gar. Rocket ron Evo,de az mocskos gyorsan kopott,jobban mint a 26"-os Racing R -performance

Nekem most 29"-ra kellene,idén egy Gar RacingR. Perf. elment...még most is bírja! De jövőre csak játszósank marad az Alföldön!

Team Heavy Pedál Szeged

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Igen, de ezt már megbeszéltük egyszer, verseny gumi és Te meg sokat aszfaltozol...

na ja mivel egy bringa és nem az erdő közepe lakás,,,,

mindenesetre jó alternatíva volt a performa változat a rövid x-kinges kitérő után. közel 20 rugós  külsőre meg már nem szívesen beruháztam volna 26-os méretben.

de következő montin már TL evo lesz, és lesz külön aszfaltos izmosító szerkezet :)

Bikertigger módosította - 2014. november 16. - 13:59

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

annyival nem szarabb ,mint a ralp esetében.

és hát én bőven tudom hogy az evo sokkal jobb, de nem mindenkinek fér bele.(nekem se momentán) de cca 2500 nál többet az evo sem bírt hátsó keréken. 

Igen, de ezt már megbeszéltük egyszer, verseny gumi és Te meg sokat aszfaltozol...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Inkább EVO-s változatot, performance gyorsan kopik és könnyen kiszakad az oldala.

Úgy tűnik tele a postafiókod.

annyival nem szarabb ,mint a ralp esetében. (ehez viszonyítva gondoltam, a jónak tűnik-et)

és hát én bőven tudom hogy az evo sokkal jobb, de nem mindenkinek fér bele.(nekem se momentán) de cca 2500 nál többet az evo sem bírt hátsó keréken. 

Bikertigger módosította - 2014. november 16. - 13:50

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szevasztok!

Van -e valakinek tapasztalata a Schwalbe Rocket ron -ról Akár 2.1 akár 2.25 és a performance érdekelne!

Raceing Ralph-ról váltanék!

Köszi előre is!

Inkább EVO-s változatot, performance gyorsan kopik és könnyen kiszakad az oldala.

Úgy tűnik tele a postafiókod.

gaboca1 módosította - 2014. november 16. - 13:45