Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

ezt az alul meg túlkormányzást meg talán hanyagolni kéne... a kerékpározás erõteljesen más mûfaj mint az autózás ::)

Szia Ras!

Igen, de így könnyebb elmondani minthogy, a háta megy ki meg az eleje csúszik ki kanyar külsõ íve felé... Így 1xûbb!
:)

VDaNi

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
szimmetrikus gumi még: Pana Smoke... ;)

ezt az alul meg túlkormányzást meg talán hanyagolni kéne... a kerékpározás erõteljesen más mûfaj mint az autózás ::)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Joruska:

Az ûrgumin azér nincs semmilyen jelölés, mer elõre és hátra is jó, valamint a forgásirány is mindegy, mert szimmetrikus.

Mondjatok olyan gumit, ami nem nehezebb a Space-nél (908gr), hajtogatható, 60mm széles, felütésvédett és van belõle puha keverékes (kb maxxis 42a-nak megfelelõ) és nem több 5000 Ft-nál.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
B+ Freeride.

Nekem is az van. Olcsó, nehéz, és gyorsan kopik. Nincs olyan széles, mint a Maxxis MoFo 2.35"-öm volt. De nem is olyan nehéz :) Van elõre/hátra mintával, de én hátsót használok elöl is. Most akcióban van 2000 HUF/db körül. (legalábbis én ennyiért vettem)
Amúgy Kenda Kinetics.

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Nem tudtok valmit a Bike+ Freeride nevû külsõrõl? Láttam a sportkiállításon egy PolarX-ben és jónak tûnt. 2.35-ös és a Kenda gyártja.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Space. ;)

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Általában van egy kis nyíl a gumin!
ÁLTALÁBAN! De amúgy ránézésre látszik de nem minden kerék kötött forgásirányú!

VDaNi

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Dávidka: ;D ;D ;D ;D ;D

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
hát midig elöre!!! hátrafelé bicajozni nagyon nehéz! ;D meg ha két különbözö irányba forog, akkor vagy összemegy vagy szétszakad a vázad.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nekem egyforma van elöl és hátul... Ráadásul sose tudom melyiknek merre kéne forognia... ::)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
azért nem feltétlenül kell különbözö külsö...
van ami elöre hátra jo. vagy esetleg meg kell forditani a külsöt a mintázat miatt. elöre olyan kell, aminek a mintái olyanok, hogy hátrafele széesednek, a hátsonál meg forditava.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Tudom de a gumi nagyon fontos. Az a kapcsolat az út és az autó között.
Ezért rossz télen az elöl téli hátul nyári gumi mert a kocsi eleje bekanyarodik csak a háta nem. Az meg nem jó!
De mindegy. A lényeg, hogy a bicikliknél az a jó ha más az elsõ+hátsó mintázat. Elöl kanyarodni kell+fékezni hátul meg nyomatékot az útra vinni, fékezni esetleg farolni ha kicsi a hely kanyarodni!

VDani

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
de alapbol a futomu geometriaja szabja meg utana sulyelosztas..
es mint mindenhez a guminak is van koze hozza! de az nem minden!!!
semmit sem ugy terveznek, hogy vaj melyik szar gumit fogjak a parsztok majd rarakni erre az autora!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

Danikám, az alul- felülkormányzottság autók esetében SEM a gumik milyenségétõl függ! ::)

:o :o :o :o :o :o :o :o
Szerinted ha hátul rossz gumi van elöl meg tök jó mi lesz ESP nélkül? A kocsi eleje be tud kanyarodni a háta meg nem. Ezért megpördülsz. Nagyon függ a gumik állapotától is meg a futómûtõl is. Ezt nagyon nem tudtad.
VDaNi

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Danikám, az alul- felülkormányzottság autók esetében SEM a gumik milyenségétõl függ! ::)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Így viszont igazad van Dani. Vagyis a középkategóriától kezdve nem külsõk vannak, hanem külsõ szettek. Ergo az elsõ és hátsó köpenyek különbözõ mintával rendelkeznek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
masra is kell az elso es a hatso!
mivel mashogy vannak elnevezve is!
mashogy in neznek ki!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

Szerintem a komoly gumik asszimetrikusak. ::)

ja az autonal!!!

Tudom, hogy ez igazából autós szó. :-\
De most arra gondoltam, hogy nem szimmetrikus nem egyforma az elsõ-hátsó gumi! na...

VDaNi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Szerintem a komoly gumik asszimetrikusak. ::)

ja az autonal!!!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

A Tioga TerraFirma 1.95 guminak és változó a mintázata de mivel elöl szoktam erõsen fékezni (tárcsa) ezért az elsõ és a hátsó egyenletesen kopik. Nem nagyon kopik de azért kopik is.
Viszont az asszimetrikus mintázat miatt kipörgetni gyakorlatilag nem lehet a kereket csak jegen még havon se és havon se lesz nagyon se alul se túlkormányzott a bicikli. Szerintem a komoly gumik asszimetrikusak. ::)

Sziasztok

VDaNi