Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15884 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
ha már slick, akkor 1.5-ös Ritchey Tomslick, vagy Schwalbe Blizzard - ezek nagyon jól mennek, bár nem a legolcsóbbak

nincs értelme slickbõl 1.5 fölött venni, nem is nagyon árulnak, ami ugye gázos is lehet, mert több belsõ csak egy adott külsõ-méret intervallumban használható, pl. 1.35-1.5, 1.5-1.75, 1.5-1.95, 1.75-2.1 stb...szóval erre figyelj

ha meg mindenképpen széleset akarsz, vegyél Conti DoubleFightert vagy Ritchey Speedmaxot, vagy egy Michelin Sprinter-t, ezek jók aszfaltra, bár nem éppen slick-ek...

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,436 posts
Üdv! Nyárra szeretnék venni slick külsõt! Miet ajánlotok? Könnyû, ne legyen túl drága és max 2,1 es legyen! Leõre is kösz minden választ!
Üdv

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Maxxis Highroller 2,7 / 2,5 ben van kulon sima meg a dualply vagy csak egyfajta van?
A tavalyi az milyen /az a piros csikos?/
A csupafekete meg a piroscsikos kozt van kulonbseg?

mert 5-9 ezerig lattam kul. helyeken...

koszi!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Maxxis Highroller 2,7 / 2,5 ben kulon van sima meg a dualply vagy csak egyfajta van?
A tavalyi az milyen /az a piros csikos?/ vagy van ilyen is olyan is?

mert 5-9 ezerig lattam ...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Én is Rubena-t nyúzok, a slicket. Nagyon könnyû menni vele, igaz én nem fújom 4 bar-ra mint ahogy írtátok. :) Meg jól lehet ijesztgetni vele a gyalogosokat... ;D

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Akkor meg kompromisszumokat kell kotni.
Es akkor mar nem olyan sok megoldas van.

Alapbol ugye kemeny anyagut veszel hogy maradjon is valami a butyokbol mire odaersz. utana meg a gumimeret attol fugg mit szeretsz jobban.
Es akkor marad az hogy 1,95 -2,35 kozt valogathatsz.
Jol gurul betonon pl a 2,1 Zmax meg van ilyen Mobsterben is. Es meg a koves lejton sem halsz meg.
A Z max jol kapaszkodik hatul, a Mobster meg szepen iranyithato es fekezheto elol.
Persze sok tipust fel lehehetne meg sorolni :)

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Szívembõl beszélsz Dante! ;D
Nekem is csomót kell tekerni mígy kiérek a János hegyre. M3 bevezetõ szakasza mellet végig aztán át a Városligeten aztán Andrássy út utána Margit krt. utána Margit híd, utána Moszkva tér, utána szilágyi erzsi fasor. Ez ha tépek akkor is 0,5 óra.

VDaNi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
na igen, csak hát magának a témának a felvetése is egy tipikus kerékpáros dilemmát rejt - nem minden bringás olyan szerencsés, hogy rápattan a biciklire, s már kint is van a terepen; ezért sokaknak kemény 10-20 km-t kell tekernie, többnyire aszfalton, ott meg ugye nem vígasztalja az embert, hogy "ejj de vacak ez a külsõ, bezzeg majd a sziklás lejtõn...."

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Nem mertem, de nem olyan veszes, amolyan kozepes suly szempontjabol.
De varosban szerintem boven jo. Nem is nagyon kopik, olcso stb.

A draga gumit ugyis terepen hasznalom

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
na igen, csak hát a súly...nem vagyok (nagyon) grammániás, de azért a külsõ ne legyen nehéz, azt nagyon érezni...

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Rubena 1,75
1100 FT

Ugy sunasz vele a varosban hogy csak no :>
Annyi hogy fel kell pumpalni 4 barra.

Ennel jobb megoldast nem tudok. /Ilyen gumival gyorsulasi versenyen en mentem a legjobban/
ja amugy anyu bicajarol loptam le, de utana vettem is egy parat.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
na igen, semi-slick szindróma, ez történik mindegyikkel, fõleg, ha nagyokat fékezel...

elõre tényleg nem túl jó, egyik semi-slick sem, kanyarban tök könnyen kifordulnak (bár lehet, hogy csak én vagyok béna)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
A Flyweight tényleg király de nem aszfaltra. Ott sajna nagyon hamar elhagyja a bütykeit amik amúgy sem túl magasak. Totál versenygumi. Én csak hátra ajánlanám.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
ja, nem rossz a Flyweight sem, csak nem árt, ha vaskos a buksza...(6000 1 db azt hiszem)

bár ez inkább versenygumi, maratonra nagyon jó, de utána én leszedném...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Helló!Szerintem aszfalt/terep re a maxxis nak HIGH ROLLERje a semislick-es egész jó!Asszem van egész keskenyben is!
De durvulni jó a MAXXIS MOBSTER 2,70es jó!!Ha kb 2-15 bar van benne olyan mintha soft tail-es vázad lenne!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha sokat mész aszfalton jobban jársz egy slick gumival. Én inkább csak télen használom amikor nem megyek terepre. Az 1.35-ös Maraton slick-et nyúzom ilyenkor.
Vegyes használatra alacsonyabb mintás, keményebb gumikeverékû semi-slick gumit érdemes használni szerintem, mint pl: Ritchely SpeedMax. A hajtogathatós, kevláros gumik lágyabb keverékbõl vannak ami gyorsabban is kopik.

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 posts
na lényeg lényege lényegében!
jó ha van két külsõd és cserélgeted!
most én is az nézegettem melyik az a super külsõ amelyik minden terepviszonyon bizonyít, de nincs ilyen!
én még a maraton cross-on is gondolkodom 1,75-os elég jó a gördülékenysége, de nem hiszem ,hogy terepn olyan nagyon lehet rá hagyatkozni ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
lehet... ma már tiszta lelassult vagyok szóval tuti én néztem el... bcsoesz :-[

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
persze, de én tisztában vagyok a kevlarszál és oldalfal közötti különbségekkel ;)

itt most a megerõsített oldalfalról beszélünk (szerintem)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
a kevlár nem az oldalfalra vonatkozik hanem arra hogy az acélperem helyén egy kevlár szál van amit amellett hogy összehajtogathatsz még könyebb is..
a kevlár szövet az ioldalfalban teljesen más tészta, ezt fõleg a Schwalbe csinálja és azért tényleg véd valamit... na persze az erõvágó a raklapnyi százas szög meg hasnoló ínyencségek ellen nincs orvosság... max a traktorgumi ;)