danika
Már elkopott a Terrafirma?
Ha nem, akkor minek akarsz újat?
De gondolom ebbéli nézetemet már máshol is kifejtettem. - Majd akkor szólj legközelebb, ha valami már ELHASZNÁLÓDOTT a kerékpárodon, és azért cseréled le. Köszi.
(és halkan jegyzem meg, hogy a Terrafirmánák kapásból tudok 5 jobb külsõt: Michelin Wildgripper, IRC Mythos XC, Continental Explorer, Schwalbe Jimmy/James gang, Maxxis Helter/Skelter, stb...)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Indította
Darton
, 2002. január 18. 20:07
Írta 2003. május 09. - 20:35

Írta 2003. május 09. - 18:32

Szélesnek meg: Schwalbe Big Apple 2,1 (van 2.35ös is)
Szvsz nem hülyeség a széles slick, mert legalább nem rázza ki a beled, és nem is ütöd fel!
Eddig 100 km-t toltam bele a Big Apple gumikba, városban.
Kimondottan kelemes...

Írta 2003. május 09. - 11:31

Dani, tudom a választ!
A TerraFirmánál nincs jobb! az neked lett kitalálva! hisz nem csúszik meg betonon, jól tapad terepen is! a gördülési ellenállása aszfalton nem a legjobb de hisz ennek két prioritása van. Kicsit ugyan kopik, de nem jobban mint bármelyik másik TerraFirma.....és a szine is megfelelöen fekete.
Összegezve, a TerraFirma és Dani egymásnak lettek kitalálva! Persze ha Deore tárcsafékkel és Kona Nunu-val vannak párba állítva. Ha minden elöbb felsorolt feltétel egybe van akkor elmondhatjuk, hogy összeállt a tökéletes kerékpár-kerékpáros párosítás.....persze mint mindenhol itt is az ember a leggyengébb láncszem, azaz Dani.......de errõl a TerraFirma nem tehet....
A TerraFirmánál nincs jobb! az neked lett kitalálva! hisz nem csúszik meg betonon, jól tapad terepen is! a gördülési ellenállása aszfalton nem a legjobb de hisz ennek két prioritása van. Kicsit ugyan kopik, de nem jobban mint bármelyik másik TerraFirma.....és a szine is megfelelöen fekete.
Összegezve, a TerraFirma és Dani egymásnak lettek kitalálva! Persze ha Deore tárcsafékkel és Kona Nunu-val vannak párba állítva. Ha minden elöbb felsorolt feltétel egybe van akkor elmondhatjuk, hogy összeállt a tökéletes kerékpár-kerékpáros párosítás.....persze mint mindenhol itt is az ember a leggyengébb láncszem, azaz Dani.......de errõl a TerraFirma nem tehet....
Írta 2003. május 09. - 10:33

Most epitek egy kis bicilit ;D
-koves, szilkas lefelekhez, meg laza ereszkedesekhez, meg nygon meredek legurulashoz, lepcsonlegurulashoz.
Szoval a kerdes hogy melyik kombinaciot hasznaljam?
E: Maxxis highroller 2,5 Dualply - H: Maxxis highroller 2,5 Dualply
v
E: Maxxis highroller 2,7 vmi vastag belsovel megspekelve - H: Maxxis highroller 2,5 Dualply
Suly vegulis mindegy, de vegulis kb egy sulyban vannak. A gond hogy 2,7 ben nincs dply :-(
Ja es nincsenek 20 cm es rugoutjaim.
Velemenyek?
-koves, szilkas lefelekhez, meg laza ereszkedesekhez, meg nygon meredek legurulashoz, lepcsonlegurulashoz.
Szoval a kerdes hogy melyik kombinaciot hasznaljam?
E: Maxxis highroller 2,5 Dualply - H: Maxxis highroller 2,5 Dualply
v
E: Maxxis highroller 2,7 vmi vastag belsovel megspekelve - H: Maxxis highroller 2,5 Dualply
Suly vegulis mindegy, de vegulis kb egy sulyban vannak. A gond hogy 2,7 ben nincs dply :-(
Ja es nincsenek 20 cm es rugoutjaim.
Velemenyek?
Írta 2003. május 09. - 09:27

vendég_vdani_*
Írta 2003. május 09. - 07:07

Nekem aszfalton nem csúszik meg csak ha 50 fokos és hirtelen fékezek a Deore tárcsafékemmel.
A hátsó evidens, hogy blokkol csak az elsõ ne.
Egyébként csak kérdezem, hogy miért kell hozzászólnotok, ha nem tudjátok a választ? Aki tud segíteni, vagy tud jobb gumit az írjon Nekem.
Factorban van TerraFirma.
VDaNi
A hátsó evidens, hogy blokkol csak az elsõ ne.
Egyébként csak kérdezem, hogy miért kell hozzászólnotok, ha nem tudjátok a választ? Aki tud segíteni, vagy tud jobb gumit az írjon Nekem.
Factorban van TerraFirma.
VDaNi
Írta 2003. május 08. - 23:08

Írta 2003. május 08. - 23:06

A lényeg, hogy aszfalton ne csússzon meg a legnagyobb fékezésnél se
Szted a Terrafirma nem csúszik meg?

Simán blokkoltam elsõt-hátsót, ja mondjuk igazi deore tárcsafékkel próbáltam!

Nem biztos, hogy fogsz kapni Terrafirmát külön, Factoréknak van?
vendég_vdani_*
Írta 2003. május 08. - 23:02

Sziasztok!
Van 1 kérdésem.
Szerintetek a TerraFirma-nál János hegyre illetve Budapestre van jobb gumi.
Felsõkategóriás gumit mást még nem használtam. Evvel marhára meg vagyok elégedve csak gyorsan kopik, de ha van jobb akkor szívesen vennék olyat.
A lényeg, hogy aszfalton ne csússzon meg a legnagyobb fékezésnél se de terepen nagyon tapadjon. Ez a kettõ a legfontosabb.
Az se baj, ha nem nagy a gördülési ellenállása, de ennek már 2. prioritása van.
VDaNi
Van 1 kérdésem.
Szerintetek a TerraFirma-nál János hegyre illetve Budapestre van jobb gumi.
Felsõkategóriás gumit mást még nem használtam. Evvel marhára meg vagyok elégedve csak gyorsan kopik, de ha van jobb akkor szívesen vennék olyat.
A lényeg, hogy aszfalton ne csússzon meg a legnagyobb fékezésnél se de terepen nagyon tapadjon. Ez a kettõ a legfontosabb.
Az se baj, ha nem nagy a gördülési ellenállása, de ennek már 2. prioritása van.
VDaNi
Írta 2003. május 08. - 21:40

hát 48-11el már szerintem igen, az emelkedõn meg áttételelõnyöd van 
viszont ehhez szvsz merevvilla ajánlott

viszont ehhez szvsz merevvilla ajánlott
Írta 2003. május 08. - 21:38

elméleti kérdés: egy konnyu cc-s gep slick gumikkal es bika bikerrrel eselyes egy atlagos outi ellen?
(pl. velencei-to kerules v. duatlon gala)
tapasztalat?
(pl. velencei-to kerules v. duatlon gala)
tapasztalat?
Írta 2003. május 08. - 21:17

én a Contival jól elvagyok
4 baron is tompít még, az 1.0 viszont már erõsen outis feeling

Írta 2003. május 08. - 21:13

Szélesnek meg: Schwalbe Big Apple 2,1 (van 2.35ös is)
Szvsz nem hülyeség a széles slick, mert legalább nem rázza ki a beled, és nem is ütöd fel!
Írta 2003. május 08. - 21:08

Írta 2003. május 08. - 21:07

ha már slick, akkor 1.5-ös Ritchey Tomslick, vagy Schwalbe Blizzard - ezek nagyon jól mennek, bár nem a legolcsóbbak
nincs értelme slickbõl 1.5 fölött venni, nem is nagyon árulnak, ami ugye gázos is lehet, mert több belsõ csak egy adott külsõ-méret intervallumban használható, pl. 1.35-1.5, 1.5-1.75, 1.5-1.95, 1.75-2.1 stb...szóval erre figyelj
ha meg mindenképpen széleset akarsz, vegyél Conti DoubleFightert vagy Ritchey Speedmaxot, vagy egy Michelin Sprinter-t, ezek jók aszfaltra, bár nem éppen slick-ek...
nincs értelme slickbõl 1.5 fölött venni, nem is nagyon árulnak, ami ugye gázos is lehet, mert több belsõ csak egy adott külsõ-méret intervallumban használható, pl. 1.35-1.5, 1.5-1.75, 1.5-1.95, 1.75-2.1 stb...szóval erre figyelj
ha meg mindenképpen széleset akarsz, vegyél Conti DoubleFightert vagy Ritchey Speedmaxot, vagy egy Michelin Sprinter-t, ezek jók aszfaltra, bár nem éppen slick-ek...
Írta 2003. május 07. - 22:01

Üdv! Nyárra szeretnék venni slick külsõt! Miet ajánlotok? Könnyû, ne legyen túl drága és max 2,1 es legyen! Leõre is kösz minden választ!
Üdv
Üdv
Írta 2003. április 29. - 18:51

Maxxis Highroller 2,7 / 2,5 ben van kulon sima meg a dualply vagy csak egyfajta van?
A tavalyi az milyen /az a piros csikos?/
A csupafekete meg a piroscsikos kozt van kulonbseg?
mert 5-9 ezerig lattam kul. helyeken...
koszi!
A tavalyi az milyen /az a piros csikos?/
A csupafekete meg a piroscsikos kozt van kulonbseg?
mert 5-9 ezerig lattam kul. helyeken...
koszi!
Írta 2003. április 28. - 22:09

Maxxis Highroller 2,7 / 2,5 ben kulon van sima meg a dualply vagy csak egyfajta van?
A tavalyi az milyen /az a piros csikos?/ vagy van ilyen is olyan is?
mert 5-9 ezerig lattam ...
A tavalyi az milyen /az a piros csikos?/ vagy van ilyen is olyan is?
mert 5-9 ezerig lattam ...
Írta 2003. április 27. - 14:35

Én is Rubena-t nyúzok, a slicket. Nagyon könnyû menni vele, igaz én nem fújom 4 bar-ra mint ahogy írtátok.
Meg jól lehet ijesztgetni vele a gyalogosokat... ;D

Írta 2003. április 27. - 13:15

Akkor meg kompromisszumokat kell kotni.
Es akkor mar nem olyan sok megoldas van.
Alapbol ugye kemeny anyagut veszel hogy maradjon is valami a butyokbol mire odaersz. utana meg a gumimeret attol fugg mit szeretsz jobban.
Es akkor marad az hogy 1,95 -2,35 kozt valogathatsz.
Jol gurul betonon pl a 2,1 Zmax meg van ilyen Mobsterben is. Es meg a koves lejton sem halsz meg.
A Z max jol kapaszkodik hatul, a Mobster meg szepen iranyithato es fekezheto elol.
Persze sok tipust fel lehehetne meg sorolni
Es akkor mar nem olyan sok megoldas van.
Alapbol ugye kemeny anyagut veszel hogy maradjon is valami a butyokbol mire odaersz. utana meg a gumimeret attol fugg mit szeretsz jobban.
Es akkor marad az hogy 1,95 -2,35 kozt valogathatsz.
Jol gurul betonon pl a 2,1 Zmax meg van ilyen Mobsterben is. Es meg a koves lejton sem halsz meg.
A Z max jol kapaszkodik hatul, a Mobster meg szepen iranyithato es fekezheto elol.
Persze sok tipust fel lehehetne meg sorolni